Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled do zákulisí natáčení tajuplného kriminálního příběhu, spojeného s existencí největší rukopisné knihy světa, Ďáblovy bible. Jak si se svými rolemi ve filmu poradili I. Trojan, J. Dvořák, A. Geislerová a další herci? Příběh třídílného televizního filmu „Ďáblova lest" je inspirován existencí největší rukopisné knihy světa „Ďáblova bible", která je opředena mnoha pověstmi a dohady, ale i skutečnými záhadami, které doposud nebyly vysvětleny. Film se natáčel na autentických místech, která jsou nějak s tajemným „Kodexem gigas" spojena, například v Podlažicích, v Broumově nebo u kláštera Porta Coelli v Tišnově. Pohled do zákulisí realizace tajuplného kriminálního příběhu nám odpoví na otázky, jaká byla některá fakta, z nichž vycházeli scenárista Arnošt Vašíček a režisér Jiří Strach a jak na scenáristovu hypotézu reagují historici a archeologové. Uvidíme také, jak si se svými rolemi ve filmu poradili Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Anna Geislerová a další herci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jednoduše řečeno - Strachova filmová a televizní tvorba mě baví.... A i když sem tam se musí tak trochu usmát - popřípadě pozdvihnout oboči, nic naplat, Ďáblová lest je dobrý film...., tj. koukatelný!!!! A o to přeci jde, není-li pravda? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pěkná upoutávka na první Strachovu trilogii podle Vašíčka. Klasické postřehy herců a tvůrců jsou doplněny o vysvětlení, proč by právě tato krimi měla být zajímavější a o co v ní jde. Inu téma Ďáblovy bible není vůbec marné a pokud je to dobře napsané, jakože je, šanci k podívání si to zaslouží. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Lákavá prezentace. Serióznost zvyšují i odborníci, kteří komentují filmařskou fikci - Jan Schütz, vedoucí Městského muzea v Chrasti, a Jan Frolík, vedoucí archeologického výzkumu v Podlažicích. Trochu to připomíná Tajemství Maharalu. Scénárista Arnošt Vašíček, autor Strážce duší, vytvořil i scénář k Filmu o filmu a také ho režíroval. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Zase mi chybí větší množství informací co se jak natáčelo, mohlo by to být zajímavé. Nedozvěděl jsem se třeba, zda filmový archeologický výzkum v Podlažicích byl ten autentický, nebo byl vytvořen na přání filmařů - jednalo by se o velmi náročnou a veskrze do detailu provedenou rekonstrukci archeologického výzkumu. Rozhovory s herci jsou dobrá věc, ale zajímavější věci se odehrávají při natáčení... ()

Reklama

Reklama