Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

majo25 

všechny recenze uživatele

Príliš vykonštruovaný príbeh a dramatizácia ako pre deti. Mám oveľa radšej klasické populárno-náučné dokumenty, ako tieto 'príbehy' zvierat. Napriek tomu spracovanie, v podstate aj hudba (aj keď africké černošské spevy veľmi nemusím) sú pekne naaranžované, kameramansky a strihovo sú scény výborné zvládnuté...v tomto sa BBC nezaprie. Hodnotenie: 70% ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Jsou roztomilé, vtipné, bezprostřední a je radost je sledovat. Jejich život je napínavý, plný nástrah, nebezpečí, ale přesto má své kouzlo. Na dokumentu bych vyzdvihla především střih a kameru, které spolu skvěle splývaly a dokázaly vygradovat napětí na maximum. Chvílemi jsem nedokázala pochopit, jak je toto možné natočit, kolik úsilí muselo být vynaloženo... Osobně mě velmi zaujaly scény s kobrou v podzimních skrýších surikat či nálety orla, které byly velmi vkusně a s rostoucím napětím "zrežírované". Surikaty nejsou v našich oblastech příliš známé a pravděpodobně by mnozí z nás v zoo o ně pouze zavadili pohledem. Tento snímek nabízí možnost nahlédnout do jejich životů, prostředí, ve kterém žijí a dozvědět se i něco nového, zajímavého, co nám není blízké. ()

Reklama

petrce 

všechny recenze uživatele

Jedinečný a originální dokument s příběhem o jednom malém tvorovi v rozsáhlé pouštní oblasti v jižní Africe zvané Kalahari. Tento malý tvor je fascinující Surikata (moc rád je pozoruji v ZOO) a ve filmu má jméno Kola, můžeme pozorovat jeho vývoj od nezkušeného mláděte až po významného člena klanu. Film je neuvěřitelně spektakulární a přitažlivý pro svoji jedinečnou kameru a úžasné záběry na krajinu ve spojení s nezapomenutelným a trefným hudebním doprovodem a napínavými i roztomilými úseky. ()

amfetamin 

všechny recenze uživatele

"It’s not easy growing up. It never is for anyone but here in the Kalahari, in the heat and the dust, it’s even harder and Kolo has grown up. He has learned what it is to be a meerkat. He's now old enought to do his duty for the family - to guard, to protect, and to teach the next generation how to survive." Awesome ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Surikaty jsou nádherná zvířátka žijící v krásném prostředí. Dokument je natočený velice příjemně pro celou rodinu a právě nad roztomilými tvářičkami a unavenými pády surikat za veder se budete rozplývat. Bohužel film místy nudí a celkově asi 30% stopáže jsou de facto hluchá místa. Paul Newman byl moc příjemným vypravěčem. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama