Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Je to asi jeden z těch nejpoutavějších a nejzajímavějších dokumentů, které jsem viděla. Díky výběru jakéhosi hlavního hrdiny "Kola" se do toho boje o život zapojíte ještě víc. A konec? Nemám slov. Skoro jako z hollywoodského happy endu, až na to, že tohle nikdo nevymyslel. Paul Newman by byl na své poslední dílo hrdý. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Surikaty jsou nádherná zvířátka žijící v krásném prostředí. Dokument je natočený velice příjemně pro celou rodinu a právě nad roztomilými tvářičkami a unavenými pády surikat za veder se budete rozplývat. Bohužel film místy nudí a celkově asi 30% stopáže jsou de facto hluchá místa. Paul Newman byl moc příjemným vypravěčem. ()

Reklama

amfetamin 

všechny recenze uživatele

"It’s not easy growing up. It never is for anyone but here in the Kalahari, in the heat and the dust, it’s even harder and Kolo has grown up. He has learned what it is to be a meerkat. He's now old enought to do his duty for the family - to guard, to protect, and to teach the next generation how to survive." Awesome ()

showxman 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování tohoto dokumentu mě napadlo, do jaké míry je tento snímek zrežírován. Přece jenom takový příběh se zvířaty ve volné přírodě jenom tak nenatočíte - kamery na každém kroku i když se váš hlavní hrdina zatoulá mimo své teritorium, napínavé akční scény, kdy zároveň útočí jak orel tak kobra, honičky v podzemních skrýších, ... Když jsem si pak přečetl oficiální komentář distributora k tomuto filmu, ve kterém jsem se dozvěděl, že filmaři strávili asi půl roku jenom natáčením, uvědomil jsem si o jak výjimečný a skvěle zpracovaný dokument se jedná. Surikaty do toho =) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dosud nejlépe provedený a zábavný dokument, co jsem viděl. Je to dojemné i napínavé, neuvěřitelně natočené - sakra, jak to dokázali??? - viz. had, plazící se v chodbičce za surikatou - skoro horor, a skvěle sestříhané. Koment P. Newmana či dabing je pak vhodný zákusek. Během sledování jsem se ptal sám sebe: "Koukám na dokument či film?" Tato hranice je tady velmi vratká, a proto mě to tak bavilo. A co teprve ti mladší a opravdu mladí diváci? A samotné surikaty jsou doslova k sežrání. Ještě toto: Poprvé v životě jsem viděl "dokumentární" film, který může zcela suverénně konkurovat sebezábavnějšímu animáku. A to jako "malý" divák jsem např. na National Geographic a jemu podobné koukal dost často. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama