Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh tří kamarádů – gangsterů, kteří kvůli obživě přepadávali cizí dostavníky. Jednoho dne se ale jejich cesty rozdělí a dva z nich shodou okolností, cestou na útěku, zavítají do kolonie Texaských rangerů – strážců zákona. Představa stálého platu a střechy nad hlavou se jim zalíbí tak, že se k nim dobrovolně přidají. Zatímco získávají věhlas jako odvážní a bojeschopní kovbojové, třetí kamarád dělá totéž, ale na opačné straně zákona. Jejich cesty se nakonec musí chtě nechtě zkřížit, tentokrát již ale nejde o přátelské shledání. (Wiliem)

(více)

Recenze (7)

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Tu žertovný, tam akční chvalozpěv na Texaskou jízdní, která - jak se nám opakovaně sděluje - ve jménu pokroku a míru naháněla povykující rudokožeckou chásku do rezervací a dokázala usměrnit i ty z bílých hochů, které okolnosti přivedly na šikmou plochu - zde jistého Sama McGeeho ve výrazném podání Lloyda Nolana. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Příběh tří kamarádů, bývalých desperátů jejichž cesty se nečekaně rozdělí aby se posléze opět setkali, ovšem již za poněkud jiných, a pro nikoho, příjemných okolnostech. Rozvážně vyprávěný, příjemně koukatelný a na svou dobu vyjímečně kvalitní western. 80% ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sympatická trojka banditů přepadává dostavníky, ale po jedné akci se jim na stopu dostávají Rangeři a bandité se rozdělí, aby jim snáze uprchli. Dva z nich poté, co se dostanou na mizinu vstoupí právě do sboru rangerů, aby si něco přivydělali, ale jejich úmysly nejsou zezačátku nijak čisté. Chtějí svého místa využít, aby snáze mohli dávat tipy třetímu a tak si společně všichni přišli na velký peníze. Postupně se ale něco zlomí a ze dvou banditů se stávajíe skuteční Texas Rangers. Bylo docela zajímavé tento postupný přerod sledovat. Stejně tak se mi líbilo, jak byly natočeny akční scény, zejména boje s indiány. Celkově je western poměrně zábavný a slušně odsýpá. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k roku vzniku se jedná o poměrně atraktivní počin, jenž servíruje vcelku nevšední příběh. Pro fanoušky westernu se dozajista jedná o skrytý a polozapomenutý poklad. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Režisér King Vidor natočil tento film na počesť osláv stého výročia štátu Texas. (westerns)

Reklama

Reklama