Reklama

Reklama

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je velmi zkušený zloděj a jeho největší mistrovství je v krádeži nejcennějších tajemství. Ovšem není to jen tak obyčejný zloděj. Dom krade myšlenky z lidského podvědomí v době, kdy lidská mysl je nejzranitelnější – když člověk spí. Cobbova nevšední dovednost z něj dělá nejen velmi vyhledávaného experta, ale také ohroženého uprchlíka. Musel obětovat vše, co kdy miloval. Nyní se mu však nabízí šance na vykoupení. Může získat zpět svůj život. Tato poslední zakázka je nejen velmi riskantní, ale zdá se, že i nemožná. Tentokrát nemá za úkol myšlenku ukrást, ale naopak ji zasadit do něčí mysli. Pokud uspěje, bude to dokonalý zločin. (Cinemax)

(více)

Recenze (4 106)

chaturga 

všechny recenze uživatele

Nemám slov, jeden z nejlepších filmů posledních let. Leonardo nám každým rokem jen kvete jako konvalinka. Jdu se najíst, máme lečo. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě nepochopím! Kde se vzal Christopher Nolan???!!! Podle mě by všechny filmy, které spatří světlo světa měl natáčet už jen a jen on! Doba, kdy jsem Leonarda DiCapria měl za nafoukaného floutka, který vlastně moc hrát neumí, je naštěstí dávno pryč. Tímhle výkonem se opět posunul v mém žebříčku o pár stupínků výš. Jeden z mála filmů letošního roku, který strhne diváka od začátku a nepustí ho do konce. K*rva, kde lidi berou tyhle nápady? Kdyby to šlo, tak bych dal ještě jednu hvězdičku navíc, za naprosto fantastický závěr s geniální hudbou! ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Film POČÁTEK mně přinutil se zamyslet nad tím, jak vlastně sny fungují. Bohužel jsem na nic nepřišel, ale tento film mi ledacos naznačil. Ale to je teď vedlejší. Můžu říct, že jsem ze snímku absolutně nadšen. Něco takto velkolepého jsem na plátně viděl snad jen při sledování TITANICU nebo AVATARU. O scénář i režii se postaral jeden z nejlepších režisérů, co znám - Christopher Nolan. Herecká sestava je úžasná. Krom skvělého Watanabeho musím vyzdvihnout herecký výkon Josepha Levitta, Cilliana Murphyho, Michaela Caina a taky brzo velké hvězdy Ellen Page. DiCaprio sice nepatří mezi moje oblíbence, ale v poslední době se mi jeho herecký styl začíná zamlouvat. O úžasnou hudbu se nepostaral nikdo jiný než Hans Zimmer, který očividně ve své kariéře nepřipouští selhání, a opět naservíroval úžasnou slast pro uši. Zkrátka, v případě tohoto snímku jde o další průlom filmového průmyslu. Taky si dovolím říct, že jej můžeme řadit po bok děl, jako TITANIC, FORRES GUMP, PULP FICTION nebo PÁN PRSTENŮ. Prostě film, který by měl každý před smrtí vidět. 90%. ()

sisimiut 

všechny recenze uživatele

je trochu náročnější sledovat celý děj. Občas jsem musel film zastavit abych si vše ujasnil a abych ho pochopil,musel jsem si ho pustit několikrát,a každým shlédnutím jsem vždy zjišťoval,že je vše jinak,než jsem si do té doby myslel. A přiznávám,že ani nyní vše nechápu. Nicméně to určitě není chyba filmu ale spíš moje.V životě jsem neviděl originálnější film. Nevím,kdo vytvořil námět filmu ale opravdu klobouk dolů. Film je v něčem trochu podobný Matrixu ale toto je mnohem originálnější nápad a narozdíl od Matrixu to má šťávu a také vynikající efekty. Krásný film na který jen tak nezapomenu 99% ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Sedím si tak v kině, čekám až skončí upoutávky, v levé ruce kola, v pravé chilli nachos a těším se jak prvnička co mi zase ti kluci Nolanovi naservírují. No a potom už jen zírám s otevřenou pusou a nevěřím ( místy i nechápu ) tomu co se na mě řítí. A nakonec odcházím domů naprosto v úžasu. Tohle je naprosto jedinečná a převratná záležitost, vizuální orgie, našlapáná přímočařá akce, mrazivá hudba, geniální námět a zpracování, vynikající herecká sestava. Pane Nolane, hluboce skláním svůj hřbet a děkuji Vám za Váš snový svět, prosím pokračujte v tvorbě stejných lahůdek jak doteď. Bez debat 100%. ()

Ruffy 

všechny recenze uživatele

Tento film mi nedal spát, a tak jsem si ho již po 4. pustila. Je úžasné, jak mi pokaždé docházela část a až dnes mi teprve došla celá pointa. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Rozhodně se u něj nebudete nudit! ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelně přeceňovaný film...... tuctovka..... zklamání..... nedokáže mě nic naštvat více, než film, který neumí dodržovat ani pravidla, která sám vytvořil. Scéna kde dodávka padá z mostu neuvěřitelně dlouho ve mě vyvolávalá smíšený pláč se smíchem a slovy: "To nemůžete myslet vážně!" A to tu nemluvím o 5 minutách, ale tak o půl hodině. Za audio-vizuální stránku jedna hvězda, ne víc, jelikož to se v dnešní době stává pouhopouhou otázkou rozpočtu ()

LucyD 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla 3× během jednoho roku a pokaždé jsme se dívala a uvažovala od znova o všem, co v tom filmu je. Nedá se popsat, má složitý děj a je tajemný. Tenhle typ filmů mám rozhodně hodně ráda a tento zvlášť. ()

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Pred začiatkom filmu som bol vo veľkom očakávaní ale po jeho konci som sám neveril, či som si pozrel ten na CSFD veľmi vychvalovaný Počiatok alebo to bol ozaj iba sen. Tak nelogický dej zakomponovaný do niekoľkých kategórií snenia ma ani náhodou neoslovil. Veď tento film je postavený len na hercoch a vizuálnych efektoch 21. storočia..... všetko ostatné je úplne neatraktívne pre oko diváka, ktorého z veľkej časti filmu ovládne akurát tak nuda. ()

Skautka 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu zřejmě nejde nedat 5 hvězdiček kdybych mohla vyjímečně udělit 10 hvězdiček jedinýmu filmu, byl by to bezpochyby tenhle. Po shlédnutí filmu jsem byla tak zmatená, dezorientovaná a hlavu jsem měla plnou myšlenek ne jenom k tomuhle filmu, ale i na svět jako takový. Film byl napínavý od začátku až do konce. Byl chaotický a pozor byl s otevřeným koncem. Tato taktika začíná být čím dál tím víc oblíbenější. VÝBORNÝ nápad, výborné obsazení herců k tomu nelze nic vytknout a prostě výborná reřie. Je velmi dobře, že do vedlejší role obsadili právě Josepha Gordona-Levitta. Děsnej sympaťák. A dostat za tohle 4 Oskary tak to už snad mluví za vše ;-). ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

DiCaprio natáčí čím dál tim víc filmy,který se docela těžko chápou,nicméně tohle je teda počin.Sice už jsem s nim viděl lepší filmy,ale Leo nám herecky zraje jako víno.Opravdu velice slušná podívaná s opět bezchybným Leonardem DiCapriem,dokonalýma vizuálníma efektama a s dokonalou hudbou, dokonalého Hanse Zimmera. A ani dokonalá Edith Piaf by se nestyděla,že v tomhle snímku zazněla její nejlepší písnička.--->80% ()

Blacki 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí se mnou nebude souhlasit, ale mě se tenhle film vůbec nelíbil. Asi je to kvalitní film se skvělými efekty a nevšedním nápadem, já však stále nechápu, proč jsou z něj všichni tak na větvi. Přišel mi lehce podprůměrný, skoro až překombinovaný a přeplácaný. ()

Matt007 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten film, který si musíte pouštět znovu a znovu a pořád přicházíte na věci, kterých jste si předtím nevšimli. Geniální scénář a skvělé výkony herců a v neposlední řadě také hudba od Hanse Zimmera ()

Pepper_x 

všechny recenze uživatele

Čert vem Nolana i jeho filmy! Nemůžu si pomoct, ale všechny mi připadaj rámcově úplně stejný a divák už jen čeká na to, kdy přijde ten moment, kterej ho má překvapit, ale nepřekvapí, protože už jej předpokládá. To prostě není vono a strašně to těm filmům ubírá, nebejt toho, tak je to absolutní špice. Inception jako takový trpí pár chybama, který se ale dají v klídečku přejít, protože vás vtáhne jako málokterý dílko z poslední doby a buď je ten chlap scénáristickej génius, nebo nad tím strávil celej svůj život. Rozmejšlel jsem se mezi 4 a 5 hvězdama, ale vzhledem k faktu, že se mi pak ve spánku zdál sen a já jsem věděl, že je to jen sen, tak dávám za pět. ()

Edith17 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí som sa utvrdila v jednej veci - keď snívame a potom sa prebudíme, tak si len veľmi ťažko ak aj vôbec vieme spomenúť na sen, ktorý sa nám sníval... mne sa to stáva takmer stále; totiž len málokedy si na ten konkrétny sen pamätám :D Počiatok je film, nad ktorým som sa musela veľa zamýšľať. Pre moje úplné pochopenie si ho ešte niekedy musím pozrieť; aj tak som sa počas filmu asi tak na polovicu vecí pýtala kamošky, ktorá tento film videla už dvakrát, a tiež nie všetkému úplne rozumela :) ale naozaj ďalšia genialita od Christophera Nolana :) Zatiaľ som nevidela film, ktorý by sa mi nepáčil, čo on režíroval :D ku príkladu Batman začína, Temný rytier (moja srdcovka), Dokonalý trik (genialita) a už spomínaný Počiatok. Takže na záver treba dodať, že milujem Počiatok a filmy od Christophera Nolana :D ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které člověk docení až po čase. Pamatuju si, jak jsem odcházel z kina zklamaný, vždyť je to od Nolana, který mě tehdy omráčil Temným rytířem! Je neuvěřitelný ale, jak jsem postupem let dokázal Počátek docenit a jak postupně ve mě rostl. A teď vede veškerý moje osobní žebříčky nejlepších filmů ever. Skvostná civilní akce, příběh jak řemen, DiCpario v nejlepší formě, můj oblíbenej Gordon-Levitt a husí kůže pokaždý, když Leo mluví o (nebo s) dokonalý Marion Cotillard. Od hudby, po závěrečnou scénu. Tenhle film rezonuje a vyplivne diváka jak žvejku. ()

Chip89 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný film.... Možná teď ukážu výši své inteligence, ale pochopila jsem ho až při druhém zhlédnutí. Uklidňuje mě, že když jsem se o tom bavila se svým okolím, nejsem v tom sama:-) A i druhé shlédnutí probíhalo s otevřenou pusou a donucením se zamyslet nad tím, co je vlastně realita. Leonardo předvedl zase,že umí hrát. Prostě výborný nápad.Děj,který strhne a na konci člověk ani neví jestli celý film pochopil a kde je vlastně pravda. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Nolan je čaroděj. Jednoduchou zápletku rozvádí do velkoplošného výpravného eposu napříč snovými světy, herci se blyští, Zimmerův doprovod prohlubuje Nolanovu filmařinu. Zpomalovačky, velkohubé efekty a výprava, ale zároveň naprosté minimum komparzistů. První vysvětlovací polovina chystá podklad pro druhou devastační misi, na jejímž konci čeká DiCapriovo vykoupení. Docela náser. ()

mattpro 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnutí ma film nadchol. Skvelý scenár, skvelá hudba a skvelí herci! Treba ale dávať celý čas pozor, inak vám ľahko ujde nejaká podstatná informácia. ()

Související novinky

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

08.10.2021

Přibližně před měsícem jste se zde mohli dočíst, že režisér Christopher Nolan (Dunkerk, Tenet) po neshodách se svým domovským studiem Warner Bros. nakonec přesídlil ke konkurenčnímu Universalu, u… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Tenet znovu odložen

Tenet znovu odložen

26.06.2020

Studio Warner Bros. opět odložilo nadcházející snímek Christophera Nolana Tenet. Tentokrát se z původního 31. července (kam byl film přeložen ze 14. července) odkládá na 12. srpna, tedy znovu o dva… (více)

Reklama

Reklama