Reklama

Reklama

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je velmi zkušený zloděj a jeho největší mistrovství je v krádeži nejcennějších tajemství. Ovšem není to jen tak obyčejný zloděj. Dom krade myšlenky z lidského podvědomí v době, kdy lidská mysl je nejzranitelnější – když člověk spí. Cobbova nevšední dovednost z něj dělá nejen velmi vyhledávaného experta, ale také ohroženého uprchlíka. Musel obětovat vše, co kdy miloval. Nyní se mu však nabízí šance na vykoupení. Může získat zpět svůj život. Tato poslední zakázka je nejen velmi riskantní, ale zdá se, že i nemožná. Tentokrát nemá za úkol myšlenku ukrást, ale naopak ji zasadit do něčí mysli. Pokud uspěje, bude to dokonalý zločin. (Cinemax)

(více)

Recenze (4 106)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Pro mě srdcová záležitost. Inception byl jeden z prvních filmů svého druhu, který jsem kdy viděla... asi jako pro někoho Matrix a podobně :) živě si pamatuju pocity z prvního zhlédnutí před čtyřmi lety. Zůstala jsem koukat na monitor, kde dobíhaly titulky a měla jsem nutkání si taky jít na nějakém mém totemu vyzkoušet, zda žiju ve své realitě nebo sním. Dostalo mě to do jakéhosi transu či vypnutí mysli, prostě CVAK. A i teď po druhém promítání jsem to měla podobně. Sice už vyprchal ten moment překvapení, kdy jsem věděla, co se tam bude dít, jaké scenérie uvidím a jaká "bludiště" budou v ději použita. Ale tím víc dokážu ocenit nápady vizuální, scénář i herce. Jedná se o pěkně povedenou hereckou bandu, jen co je pravda :) možná mi jen Ellen Page přišla trochu dětská, ale jinak byla šikovná. Celé to vrstvení snů, nakopnutí ve všech možných provedeních, rvačka ve stavu beztíže...pěkné, velmi pěkné. Sice je trochu obtížnější pochopit "mechaniku" vnuknutí (ano, je to spíš vnuknutí než vložení, které samo o sobě zní dost divně :D tady české znění a některé titulky zaostávají), třeba pochopit rozdíl mezi majitelem snu a majitelem podvědomí, které tento sen vyplní a je k tomu vhodnější dabing...je to scifi - je potřeba více věcí chápat, stejně jako v detektivkách, aby vám nic neuniklo v rámci pomalejšího čtení titulků... ale nakonec to je stravitelné. Celý scénář do sebe hezky zapadne, krásně to graduje, až na konci moje záda obcházela pěkná husí kůže i napodruhé. K tomu božská hudba Hanse Zimmera, aaach... čiré umění :) ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Jak by se řeklo po cimrmanovsku - nemohl jsem se ubránit dojmu, že panu scénaristovi (režisérovi) značně teče do bot. Těch nonsensů, lapsů, zkratek a podobných věcí je moc a je poznat, že to smolil opravdu dlouho předlouho až se mu to celé tak rozklížilo, že .... no nicméně, pokud nebudete příliš přemýšlet a jen přistoupíte na jeho hru, tak je z toho slušná akce s neotřelým, i když trochu naivním, námětem, dobrým obsazením, solidní hudbou a skvělými triky, která po poněkud nudném začátku většinu času slušně odsejpá. Závěrem nás pak čeká klišé jak z učebnice, ale nemůžeme chtít mnoho že. Na ty cca 2,5 hodiny to nicméně slušně zabaví. Kdyby ta rozkošná Pageová ukázala kozy, tak bych možná ještě hvězdu přidal, už tak mi něco říká, že i ta třetí je tam jen za ni. ()

JoeSO 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem byl po prvním shlédnutí úplně mimo a musel jsem se podívat znovu. A pak zase. Ale potom už jsem si řekl dost. Téma filmu je dost náročné na můj mozek a další shlédnutí by asi nedopadlo dobře. Asi bych upadl do nekonečně spleti snů a představ a nedokázal bych se z něj dostat. Ale k hodnocení není co vytknout. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí nadšení. Dnes po třech letech jsem to po 30 minutách vypnul a vymazal z disku. Ani nevím co jse mi tenkrát na tom líbilo?? Pak musím s hodnocením dolů. ()

HiroM 

všechny recenze uživatele

Famózní film s úžasným propletencem, to je mistr Nolan. Bravurně zpracované i zahrané. Možno shlédnout vícekrát a stále člověk najde nové prvky a drobné kousky této velké skládačky. To vše doplněno hudbou dalšího mistra. Jeden z nejlepších filmů, ne-li nejlepší film roku 2010. ()

Kady 

všechny recenze uživatele

Geniální idea o tom, jak pronikat hlouběji a hlouběji do snů. Tento film nejde odvyprávět, nedá se popsat co v něm probíhá. Člověk si to musí shlédnout sám a přesvědčit se. Tleskám. ()

DaDO111 

všechny recenze uživatele

Film epický od začátku až do konce film jenž nejde odvyprávět leda způsobem takovým jako sen ve snu a oni v tom snu :D vynikající efekty a vychytávky nenadarmo je hodnocen Christopher nolan jako jeden z nejlepších režiséru Hollywoodu Podle mě film jasně za ***** ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Potreboval som si napraviť chuť po Interstellare, táto "dirty" poloha zvládnutá pre zmenu skutočne geniálne. Vyhol som sa základnej chybe- snažiť sa všetko pochopiť- a nechal som sa unášať. ()

petulik 

všechny recenze uživatele

Skvelá hra so snami kde vysnena realita je výborne spracovaná s príbehom ktorý udržuje diváka do konca v napätí a v nemom úžase. No snáď sa niekedy takejto reality dožijeme. ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Vykalkulovaná nablýskaná bublina. Možno, keď sa raz zobudím zo sna v sne, v ktorom som film videla, docením jeho výnimočnosť, ktorá mi zatiaľ uniká. ()

PECHY15 

všechny recenze uživatele

Snoví Dannyho parťáci s hrůzostrašnou nadnárodní korporací za prdelí. Zdá se, že si tyto nebezpečné molochy nekupují jen celé aerolinie, ale klidně zacálují i všechny ty nesmysly při napojování snů. Zamyslete se, nebyl DiCaprio i ve vašem snu, aby Vám vnukl myšlenku na udělení pěti hvězd? ()

frankiiee 

všechny recenze uživatele

Ked som tento film videl prvy krat este ako horucu novinku, dostal odo mna len priemerne hodnotenie, kvoli tomu, ze som ho nepochopil, tak ako mnohi, nedavno som si ho pozrel este raz a svoje hodnotenie som o jednu hviezdu vylepsil, pretoze svojou inovativnostou si to film zasluzi, navyse som ho uz ako tak chapal a napriek dlhsej stopazi som sa pri nom nenudil ()

trapatoni 

všechny recenze uživatele

Počátek: Mistrovské dílo Christophera Nolana. Skvělé efekty, které dokážou vyrazit dech. Řekl bych že film má slušnou zápletku díky které vás film nepustí až do samotného konce a když už je řeč o konci, jestli bylo cílem tohoto konce totálně zmást diváka a donutit ho tak, aby si toto dílo pustil znovu , tak se mu to povedlo. Co se mě týkalo, tak jsem musel dávat pozor po celý tento film, protože film neustále pádí v před a jde se v něm lehce ztratit. K tomuto velice dobrému zážitku velkou mírou přispěl nadprůměrný výkon Lea Di Capria a Josepha Levitta Gordona, ale co se týče Toma Hardyho, který se tam z mého pohledu trochu ztrácel, tak jsem mírně zklamán . ()

Asso 

všechny recenze uživatele

Do kina som šiel s veľkými očakávaniami a vedel som, čo od Nolana čakať. Do bodky to naplnil. DiCaprio, ako vždy, geniálny. Páči sa mi ako vás dej vtiahne do seba a čím ďalej, tým viac eskaluje natoľko, že vás donúti stisnúť polky. Záver top! ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, původně jsem dal plný počet, po zpětném ohlédnutí a vystřízlivění jsem musel jednu ubrat, protože největší nadšení pramenilo z hudebního doprovodu, bez kterého by film byl jen lehce nadprůměrnou podívanou. Nápad byl zajímavý, ovšem jeho zpracování paradoxně drhlo díky na můj vkus až přílišné akčnosti, která se snažila vykompenzovat jinak celkem nudný příběh. Takže nakonec za tři, plus bonusová čtvrtá za hudbu. ()

tukan008 

všechny recenze uživatele

Film často stojí a padá s tím, jak je srozumitelný. "Počátek" může být pro mnoho diváků matoucí, ovšem tím vůbec neztrácí na kvalitě a na oblíbenosti. Propracované úrovně děje s jeho kompozicí à la geniální mysl Christophera Nolana, který zde představil vlastně jednoduchý příběh krize svědomí, tentokrát však nahlížený ze symbolického, psychologického a psychoanalytického pohledu. A ačkoliv bylo pro mě rozuzlení příběhu Fischera víceméně dost nejasné, což vzhledem k tomu, jakou roli v příběhu hrál, může být trochu problematické, dávám tomuto filmu pět hvězd a navíc status mého nejoblíbenějšího filmu. Tenhle film nestačí vidět jen jednou! ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

Kde je Zimmer je minimálně hvězda navíc. Kde je DiCaprio je hvězda navíc, kde je Nolan je hvězda navíc... Hardy, Levitt, Page... začínají docházet hvědy... haló... ()

Cazzysvjet 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho , jak vám může poslední sekunda filmu zkur**t příběh , který dvě hodiny hltáte. Otevřený konce ať si strčej do prdele a srážim za to tři hvězdy! ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Až se ztrátou 5 let jsem se konečně dostal k tomuto velkofilmu od kterého jsem měl velice vysoké očekávání. Leonardo zde opět ukazuje, že mu nedělá problém zhostit se jakékoliv role a je opět bravůrní. Velice dobrá práce výpravy (Nolan,Pfister a Zimmer).Přehnaně dlouhý film v kterém první hodinu zírám... Né údivem, ale spíše nudou, kdy se nic neděje a nechápu, že jsem z 6. nejjoblíběnějšího filmu na ČSFD zhnusený, dlouhé scény o ničem a ničem! . Nějaký neznámý film z 40% bych už vypnul a odešel, ale v tomto velkofilmu jsem zkusil pokračovat a doufat, že se něco změní.. Je pravda, že se konečně něco začalo dít a pár scén se povedlo i přesto veliké zklamání.. Očekávání bylo veliké film mě však brzy posadil na zadek a zjistil jsem, že jsem vlastně o moc nepřicházel. Originalita * , herci * , hudba * . *** 55% ()

Související novinky

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

08.10.2021

Přibližně před měsícem jste se zde mohli dočíst, že režisér Christopher Nolan (Dunkerk, Tenet) po neshodách se svým domovským studiem Warner Bros. nakonec přesídlil ke konkurenčnímu Universalu, u… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Tenet znovu odložen

Tenet znovu odložen

26.06.2020

Studio Warner Bros. opět odložilo nadcházející snímek Christophera Nolana Tenet. Tentokrát se z původního 31. července (kam byl film přeložen ze 14. července) odkládá na 12. srpna, tedy znovu o dva… (více)

Reklama

Reklama