Reklama

Reklama

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je velmi zkušený zloděj a jeho největší mistrovství je v krádeži nejcennějších tajemství. Ovšem není to jen tak obyčejný zloděj. Dom krade myšlenky z lidského podvědomí v době, kdy lidská mysl je nejzranitelnější – když člověk spí. Cobbova nevšední dovednost z něj dělá nejen velmi vyhledávaného experta, ale také ohroženého uprchlíka. Musel obětovat vše, co kdy miloval. Nyní se mu však nabízí šance na vykoupení. Může získat zpět svůj život. Tato poslední zakázka je nejen velmi riskantní, ale zdá se, že i nemožná. Tentokrát nemá za úkol myšlenku ukrást, ale naopak ji zasadit do něčí mysli. Pokud uspěje, bude to dokonalý zločin. (Cinemax)

(více)

Recenze (4 106)

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Po asi treťom zhliadnutí: Inception je kvalitný film. Ale nemyslím si, že to je nejaký zázrak a aj preto 14. miesto v Top 250 Imdb absolútne nechápem. Respektívne chápem, premisa je nevídaná a to sa ľuďom vždy páči, ešte viac keď filmu väčšinu stopáže nerozumejú a ešte viac keď ku koncu všetko klapne (a ešte viac keď sa zjaví na konci filmu niečo o čom môžu diskutovať dlhé mesiace po premiére ako točiaci sa totem v tomto prípade). Toto všetko Inception spĺňa, ale keď si to odmyslím mám pred sebou taký docela nijaký akčný film, ktorý posledných 40 minút vyčerpávajúco nezastaví, hudba non-stop duní a ja som si už len prial aby to skončilo. Robí to z filmu nekvalitný kúsok? Vôbec nie, ale nejaký top film kinematografie sa fakt nekoná. ()

Kub21 

všechny recenze uživatele

Proč jsem dal tomuto filmu jen čtyři hvězdy?Dobře,já vám to tedy vysvětlím.Tento skvělý film,který jsem zhlédl mne velice zaujal,až na to,že se u toho nedá usnout.Děj vás donutí přemýšlet,což je opravdu dobře,protože takových filmů není nkdy dost.Dnes výjimečně nebudu hodnotit jen za sebe,ale za lidi,kteří chtějí u televize jen usnout a zasmát se.Těch je bohužel docela dost,takže kdyby se na to díval takový člověk večer po práci určitě u toho usne,čemuž se nedivím pokud nad tím nepřemýšlíte.Člověk potom řekne v práci,že "Počátek" byla docela kravina,ve které byla občas rvačka pak,zase střílení.Moje doporučení?Na tento film se dívejte,když nejste unavení jinak si to neužijete. ()

robfi 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale řemeslně natočená ubohost. Jo, mají tam nejlepší tryskáče, vrtulníky a zpomalené záběry na superdrahé švýcarské hodinky, ale to nic nemění na tom, že Nolanova favoritka Marion Cotillard hraje jako šlapka, dialogy jsou na úrovni instruktážního filmu chemie pro 6.roč ZŠ a celé to dopadlo jako seance Jehovistů křížená s kocovinou po 20panácích absintu. No spíše hůř. Dal bych tomu odpad, ale DiCaprio předvedl životní výkon... v téhle sračce vyhozené úsilí... ()

Markeee odpad!

všechny recenze uživatele

Poznáte tu rozprávku "Cisárové nové šaty"? Pointou rozprávky bolo, že cisár dostal neviditeľné šaty, ktorých krásu mohli vidieť iba múdri ľudia. Každý kto ich nevidel, bol podľa autora hlupák. A tak sa stalo, že keď cisár išiel v tých nových šatách na špacírku mestom, tak všetci ochkali, aké sú nádherné, lebo nikto nechcel vyzerať ako hlupák. Tento film je pre mňa ako tie cisárové nové šaty. 95% CSFD tu ochká, aký je super, še je to úplný mindfuck, hit desaťročia a podobne. Ja som ten malý chlapec, čo na cisára zvolal: "Ale veď on je nahý!" a v tomto prípade zvolávam: "Veď toto je úplná sračka!". ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi jako strašně překombinovaný film, divákovi moc nevysvětlí a některé věci ještě doteď nepobírám. Ale byla to perfektní podívaná s dobrýma efektama, škoda ten závěr, takové konce pekelně nesnáším :D ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Toto je pre mňa dokonalý príklad dokonalého nápadu, vyhroteného do dokonalého príbehu s dokonalou myšlienkou. Dokonalosť, s veľkým D. ()

Grendysa 

všechny recenze uživatele

Skvělý film! Poprvé jsem do poloviny filmu nechápal co se děje i tak jsem si ho užíval. Po druhé to bylo ještě lepší. Myslím že potřetí mne to stále nezklame. Good job Christopher Nolan. ()

unelmoija 

všechny recenze uživatele

Dokonalá filmová lahůdka. Skvělý nápad, špičkový režisér, výborná hudba,super obsazení...Snad až na Klub rváčů, je to jediný film, který mě opravdu donutil přemýšlet, každý ho může pochopit po svém a shlédnutí po shlédnutí změnit názor. Film odkrývá problematiku snů a autorovo pojetí o nich, pro mě jeden z nejkomplexnější a nejnápaditějších filmů. Akce, psychologie, myšlenková hloubka...SPOILER! Konec je úplná třešnička na dortu – je Cobb opravdu v realitě a setkává se konečně se svými dětmi či stále sní? Nevíme..autor toto nechal na divákovi, aby si to vyložil po svém, zdali se „káča“ přestane točit či ne... Ale podstatné je, že hlavní hrdina už na „káču“ nehledí, ale vzhlíží k dětem, tedy věří! Což diváka, nebo tedy aspoň mě, přiměje věřit také. ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem po letech teď o víkendu v tv a opět byla spokojená. Jednotlivé roviny snů jsem pochopila již před lety, takže tentokrát jsem se mohla soustředit a vychutnávat si jednotlivé charaktery. Capriovo trápení mě opět vzalo za srdce a opět jsem skončila s nehty zarytými do opěrek sedačky, jestli ta blbá káča na konci spadla nebo ne. I když někde psali, že Počátek je nepřeveditelný do literární podoby, docela bych si ho chtěla i přečíst. Moje top scéna je s Arthurem v nulové gravitaci - jeho postava je pro mne objevením Josepha Gordona-Levitta a musela jsem si říct: "Wow, ten hošík z 10 důvodů, proč tě nenávidím, je muž!" Nolane, jen houšť, per do mě další Batmany, Počátky apod., tohle můžu. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Hovorte si, čo chcete, Inception je zážitok, aký tu ešte nebol. Pán Nolan nám namiešal koktail komplikovanej, inteligentnej a jedinečnej story, ktorú dochutil prijateľnými ingredienciami, stráviteľnými aj pre konzumného mainstreamového diváka. Nolanova remeselná precíznosť, citlivosť pri stavbe príbehu, Pfisterova oku lahodiaca kamera, Zimmerova zimomriavky vyvolávajúca hudba a herecké výkony hlavných i vedľajších protagonistov vytvárajú mozaiku jedného z najunikátnejších filmových počinov dekády. ()

Bejita 

všechny recenze uživatele

Sny ve snu. Velmi brilantní nápad. Leonardo hraje jako vždy skvěle a samozřejmě nádherná hudba od mého oblíbence Hanse Zimmera. Jak to ale může dopadnout, když se ve snech snažíme vnuknout jednu jedinou myšlenku? Chvílemi jsem se i ztrácela a nejhlubší fáze spánku, kde čas běží opravdu úplně jinak než při bdění je nejluxusnější. Opravdu skvělý film. ()

Petr.Plicka 

všechny recenze uživatele

Famózní film s Leonardem Di Capriem, který v divákovi zajisté zanechá plno emocí ještě dlouho po shlédnutí. Samotný nápad o vniknutí do snů a jejich změně se mi osobně moc líbil. Ve špičkovém a napínavém zpracování od režiséra Christophera Nolana společně s hudbou od Hanse Zimmera se jedná o skvělý 2,5 hodinový emotivní a napínavý film. 95% ()

KaKKashi 

všechny recenze uživatele

No....dal bych 4, ale když vidím že to je tom film všech dob podle některých....musím dát tři...ve chvíli kdy ve filmu vytáhli káču, a zjišťovali zda jsou ve snu...jsem předpověděl, jak film skončí. A to ani nemluvím o tom skákání do dalších rovin snu...a vlastně mi ani moc nepřipadalo, že jsem ve snu.....no ...prostě....dost slabé na jeden nejlepších filmů na světě....rozhodně doporučuji spíš Věčný Svit neposkvrňené mysli...to je daleko snovější film.A dává víc smyslu. Nechápu v čem je Nolan Genius? Zesral mi Batmany, i když je zesral s úctou, a jeden se mu i velmi povedl...přijde mi jak klon od Spielberga, někdo kdo si nechal od profesionálů sepsat průměrné požadavky nejširší cílové skupiny na film, a podle toho tlačí jeden za druhým. Je to v pořádku, nejsem proti, ale nebudu mu za to hňácat zadek. Teď jsem viděl hodnocení filmu který mě extremně mile překvapil, a byl jsem znechucen. Od malého studia s malým rozpočtem by každý chtěl tříhodinový epos, protože to adaptace seriálu asi vyžaduje, ale když je to trikový film, nejsou na tři hodiny peníze...a to je jediný problem který jsem na tom filmu viděl..a i přesto ta hodina a pul která usekla děj, stála vizálně za to a bylo to celkem super...50 procent na csfd....Pan Nolan si ty penize na své filmy sežene, v tom problém nevidím, tak bych si představoval méňě laciných konců...Jak Interstellar...tak tohle...A ASi to začalo Mementem...v 16ti jsem mu to žral...ale je mi 32, a chtěl bych trochu lepší konce než knihovna v pátý dimenzi, 5 levelů snu ze kterejch nevíš jestli se vrátěj, nebo když zjištíš že celej děj byl jen iluze idiota bez paměti, kterej by vlastně v reálným světě seděl v lečebně. Stejně tak mě zklamaly ďábelští mnichové z Batman počátek...Stejně to dělá i Neil Blomkamp ...viděl jsem dva filmy, a oba byly prakticky totožný. Nedávno jsem viděl film pasažéři...a bylo to jednoduchý, fajn...tak to mám rád....vysvětlení easy, všechno jak má být...nemuseli ani vytvořit časovou smyčku, ani nenašli mikrosvět v koši na papír. Když budu chtít někomu vnuknout ve snu něco já, objevím se jako zářící ježíš, bude hrát hudba, řeknu mu co chci a druhej den to udělá..a když ne, tak mu to udělám 10krát zasebou... a udělá to stejně:-D hotovo, titulky.......158tisíc rovin snu:-D pche:-D ()

Blackmonster 

všechny recenze uživatele

I tentokrát DiCaprio nezklamal a zatáhl nás do světa snů, kde ukazuje, jakou v nich máme moc. Film je výborně zpracovaný, má  zajímavou zápletku a celkově mi sedl díky své jisté odlišnosti... Od té doby co jsem zhlédl tento film se nemůžu dočkat, až večer usnu a bude se mi něco zdát. :) ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Název tohoto přehodnoceného filmu v češtině výborně popisuje kde se stala chyba. Ničemu ze zápletky ani scénáře jsem nebyl schopný uvěřit. Nejenom že všem těm pravidlům, která absolutně popírají to jak sny doopravdy fungují a dělají z nich jakási virtuální reality, musejí dát trapná označení, ale první půlhodina je v podstatě o tom, že se rozdají karty, my tomu máme uvěřit a stejně na nás pak v průběhu tohoto řídkého filmu vybafnou další absurdní zákonitosti, z úst Lea DiCapria. Kdyby si alespoň Nolan dal tu práci aby mu ta pravdidla dávala smysl... ale ne. Chápu že je to ve světě sci-fi zase něco jiného, a musím uznat, že některé aspekty byly zajímavě provedené, jako akční film to pracuje poměrně přijatelně a bylo by cynické obrátit se hudbě Hanse Zimmera, avšak nic z toho mi nezabrání myslet si, že to šlo udělat mnohem lépe. ()

Související novinky

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

08.10.2021

Přibližně před měsícem jste se zde mohli dočíst, že režisér Christopher Nolan (Dunkerk, Tenet) po neshodách se svým domovským studiem Warner Bros. nakonec přesídlil ke konkurenčnímu Universalu, u… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Tenet znovu odložen

Tenet znovu odložen

26.06.2020

Studio Warner Bros. opět odložilo nadcházející snímek Christophera Nolana Tenet. Tentokrát se z původního 31. července (kam byl film přeložen ze 14. července) odkládá na 12. srpna, tedy znovu o dva… (více)

Reklama

Reklama