Reklama

Reklama

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je velmi zkušený zloděj a jeho největší mistrovství je v krádeži nejcennějších tajemství. Ovšem není to jen tak obyčejný zloděj. Dom krade myšlenky z lidského podvědomí v době, kdy lidská mysl je nejzranitelnější – když člověk spí. Cobbova nevšední dovednost z něj dělá nejen velmi vyhledávaného experta, ale také ohroženého uprchlíka. Musel obětovat vše, co kdy miloval. Nyní se mu však nabízí šance na vykoupení. Může získat zpět svůj život. Tato poslední zakázka je nejen velmi riskantní, ale zdá se, že i nemožná. Tentokrát nemá za úkol myšlenku ukrást, ale naopak ji zasadit do něčí mysli. Pokud uspěje, bude to dokonalý zločin. (Cinemax)

(více)

Recenze (4 106)

J.Crusader 

všechny recenze uživatele

Inception považuji za Nolanův vrchol. Nejen audiovizuální stránka (Zimmer zde složil jeden ze svých nejlepších soundtracků), ale celá koncepce je zde dotažena k dokonalosti. Děj se může zdát někomu při první projekci mírně chaotický, ale opak je pravdou - vše do sebe zapadá téměř bez chybičky ale přesto nechává některá témata otevřená - a to hlavní dráždí filmové nadšence už léta a teorií, "jak" vlastně film končí je nespočet. Masterpiece. ()

TheBlizard 

všechny recenze uživatele

Jen když si u filmu hrajete s telefonem, nebo se v jednom kuse vykecáváte, připadá vám špatný. A to proto, že je důležité ho sledovat ceeeeelý. ()

Kallic 

všechny recenze uživatele

Těžce geniální filmový požitek. Jsem si jistý, že Nolen má 10% do plusu jen díky Zimmerovi. To, co předvedl v Inception nebo hlavně v Interstellaru je těžce za hranou geniality. ()

72Nihlus 

všechny recenze uživatele

Nolanova príbehová kombinatorika v praxi. Rad hereckých es tu rozohráva jedinečnú hru viacerých vrstiev, ktorá je umocnená vizuálnou genialitou a emócie už tak vyplývajúce zo samotného filmu ešte vybičuje famózna Zimmerova hudba. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Hnedka ze začátku musím říct, že v mých očích tenhle film není novodobý Matrix, jak je občas nazýván. Nolana mám opravdu hodně rád. Jeho uhlazená, precizní režie, společně s Zimmerovým soundtrackem je něco úžasnýho, ale zrovna v tomhle filmu mi to nějak nestačí. Tohle je pro mě prostě jeden s těch snímků, který nedokážu pořádně docenit. Každý máme pár takových filmů, kteří všichni zbožnují, ale nám nepřijdou tak skvělý. Tenhle je pro mě asi číslo jedna. Začal bych, ale chválou. Již zmíněný Zimmerův soundtrack je asi to nejlepší, co kdy složil. Zejména závěrečná skladba "Time" je dokonalá. Z kinematografickýho hlediska je tenhle film rovněž dokonalý. Co se týče herců, tak zde bych pochválil v tý době ne úplně tak známého Hardyho jako dnes. Samozřejmě i Leo a zbytek castu hraje výborně. Co se týče nápadu, tak ten je velice dobrý, ale občas mi to přišlo, že pravidla toho celýho snění se trochu ohýbala v průběhu filmu. Poslední věc, co nemůžu nepochválit je opravdů silný konec.Taky bych vytkl to, že film má pro mě i pár hluchých momentů. Občas jsem koukal na hodinky a to není u Nolana zvykem. Film mě prostě nikdy nestrhne, tak silně jako ostatní Nolanova díla. 84% ()

mamabubo 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nebyl z filmu řazeného k sci-fi tak zklamán. A že jsem jich viděl. Jeden z nepřeceňovanějších snímků posledního desetiletí. Nabubřelá slátanina, nejistý intelektuál se rozplývá, že stačil vnímat "chytrost" filmu, pro ostatní je tu smysly obalující deka, ať už vizuální, nebo audio. Otravný, sebepožírající se bolehlav. ()

ogw 

všechny recenze uživatele

Celý film mne uchvátil. Místy možná lehce překombinované. Ovšem vždy se dalo zorientovat. Závěr mne dostal. Co dodat... ()

hmyzovrah 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se snažil na tento film podívat až do konce a zapl ho 3krat. poprve jsem ho vypl po 10ti minutách, podruhe po půl hod. a potřetí po jedné hodině. Má to několik důvodů. Prvním je nesympaťák Leonardo DiCaprio, kterého vyloženě nesnáším. Druhej důvod je ten, že jsem se příšerně nudil, nevím čím to je, pač jsem milovníkem akčních a scifi filmů. Pardon, ale tohle scifi jde zcela mimo mě. ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Wow, pokud mám hodnotit myšlenku a realizaci, obojí bylo geniální, kupodivu vše pochopitelné a odůvodnitelné. Co se týká příběhu, také dobře promyšlený a vymyšlený. Co se týká mě, tak mě film úplně minul - tolik napětí a riskování, kvůli vnuknutí, které pro mě bylo nepochopitelné a zbytečné. Hold asi nejsem peněz a slávy chtivý člověk. ()

Rumplcimprca odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné co si mi líbilo a bavilo byly ty efekty, jednak je to opět nehorázná píčovina, kterou Nolan se svou inteligencí nakadí na hlavy svých bezvýhradných obdivovatelů a asi se u toho fakt baví. Druhak je to až takový nesmysl ze kterého střílí i South Park i vyčpělí Simpsonovi... ()

T1000 

všechny recenze uživatele

Inception je za mě nejlepší film Christophera Nolana. Skvělý Leonardo DiCaprio jak ve většině svých filmů, ale hlavně úžasný scénář s vizuálními efekty (Oscar). Co film dělá u mě tak oblíbeným je závěr, když se DiCaprio probudí v letadle, v tu chvíli se spustí nejlepší soundtrack od pana Hanse Himmera, pak Leo prochází letištěm a stále nevěří, když pak přijede domů a všichni si myslíme, tak teď už není ve snu na 100%, tak roztočí káču. Pak se podíváte po druhé, po třetí, a stejně nevíte kde pravda vězí no prostě bomba. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý film. Nápad je opravdu vynikající a provedení skvělé. Jen ten konec se dal trochu předvídat, ale to zas až tak ničemu nevadí. ()

Související novinky

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

08.10.2021

Přibližně před měsícem jste se zde mohli dočíst, že režisér Christopher Nolan (Dunkerk, Tenet) po neshodách se svým domovským studiem Warner Bros. nakonec přesídlil ke konkurenčnímu Universalu, u… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Tenet znovu odložen

Tenet znovu odložen

26.06.2020

Studio Warner Bros. opět odložilo nadcházející snímek Christophera Nolana Tenet. Tentokrát se z původního 31. července (kam byl film přeložen ze 14. července) odkládá na 12. srpna, tedy znovu o dva… (více)

Reklama

Reklama