Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britský diplomat Ian Porter je v úzkém kontaktu s překupníkem heroinu Krousovem. Je mu nabídnuta ochrana od policie, pokud proti němu bude svědčit. Plán však selže a ukazuje se, že celá věc je složitější. Porter není jen tak nějaký obyčejný diplomat, ale špion, který má za úkol odhalit teroristické spiknutí! (oficiální text distributora)

Recenze (14)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tuším australská minisérie, odehrávající se zčásti v Londýně a zčásti v Austrálii. Další hrozně rozklepaná kamera, že není vidět, co má být v obraze, ukecané, málo akce, nesympatičtí herci, fádní dějová linie. (Jo, a polda s traumatem, jak originální!) ---Tuším australsko-britská minisérie, odehrávající se překvapivě zčásti v Londýně a zčásti v Austrálii. Minisérie pod původním názvem The Diplomat byla vysílána v lednu tohoto roku, takže se na DVD dostala poměrně rychle. Je zde několik dějových linií, bohužel nějak vzájemně nesouvisejících, takže vzniká velmi rychle zmatek - není možné se orientovat kdo je kdo, co je co a proč kdo dělá, co dělá... Zkrátka tradiční problém současných filmů i některých seriálů. V jednom plánu policistka řeší smrt kolegyn při jedné akci, v další dějové linii má polda trauma ze smrti syna (jak originální!), a ten diplomat je tuším estonský (!), který má v rámci boje proti terorismu pašovat 24 kilo heroinu (!), a když se to nepovede, žít v utajení v Austrálii... Pravděpodobně si tvůrci mysleli, že točí akční špionážní film, jenže jedna chabá akce na úvod celé série jaro nedělá, ničemu nepomáhá ani další hrozně rozklepaná kamera, že není vidět, co má být v obraze. Pak už je to jen ukecané, málo akce, nesympatičtí herci, fádní a nijak přitažlivá dějová linie. Disk načne protipirát, trailer na film Půlnoční vlak, reklama, jinak je to celé bez bonusů. Statické, ošklivé menu jen s nápisy podtrhuje nijak milý dojem z celého DVD. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

No áno, je to dlhé. Príliš. Ale ten potenciál tam zaručene je. Film má takmer všetky ingrediencie, aby z toho bol akčný, mrazivý, politicko špiónsky triler. Hlavný hedina je zatknutý na letisku. Vzápätí ho berú do ochrannej väzby. Pri tom rieši problém so ženou. Uteká. Aj nejaká spravodajská agentúra sa nájde. A dokonca aj mafia a obchod so zbraňami. Bourneovské ingrediencie prebíja množstvo drobných chýb vrátane zle natočenej úvodnej akčnej scény a prílišnej prekombinovanosti. Inak svelo obsadené postavy, Dougray Scott je prototyp zlomeného muža, Claire je a to úplne stačí a vedľajšie figúrky majú správne ľadový výzor. Ten potenciál tam zaručene je... ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Místy až totálně WTF film fakt hrozně divnej. Totálně žánrově nevyhraněnej. Ani napínavý. ani akční a ještě to má dva díly?! No tak to už je moc totok. Shovívavost se nekoná. Do pekla s tím!!! 5% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sice jen tv krimi stylem někam na odpoledne k žehlení pro hospodyňky, ale ten motiv manžela a exmanželky nucení být spolu v programu na ochranu svědků v Austrálii nebyl úplně hloupý. Druhý díl, kde se řešil atomový kufřík už byl úlet i s tím koncem, ale dám dvě hvězdy i za Claire Forlani. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Film je popsán jako akční, krimi a thriller, ale já bych ho nenazval jako ani jedno ze jmenovaných.Ve filmu moc akce nenajdete a pokud jde o napětí, to by jste také hledali marně. Najdete zde však chvílemi dost zmatený děj, kterému odpovídá i samotný závěr filmu. Jediné, co moje oči potěšilo, byla Claire Forlani, ale pokud jde o hereckou stránku ani ta mně nepřesvědčila. S přivřenýma očima tři hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v říjnu a listopadu 2008 v Austrálii (Sydney), Velké Británii (Londýn) a Tádžikistánu. (GASTON73)

Reklama

Reklama