Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

denulik 

všechny recenze uživatele

Pekne natočená dráma, nad ktorou by som možno ešte pred dvoma rokmi slintala blahom, ale dnes to už na mňa akosi nefunguje. Tak ako ma na druhý pokus vôbec nedojali Obyčajní ľudia, aj tu mi prišiel výborný námet pomerne nedotiahnutý. Ak má ísť o odhaľovanie vnútra rodiny a psychologickú analýzu smútku a vyrovnávania sa so smrťou, čakám väčšie emócie a takú tú pocitovú facku na záver, ktorá ma pripúta ku kreslu a prevráti vnútornosti naruby. Nedočkala som sa, ale aspoň Carey potešila tak ako vždy. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Obstarožní agent 007 britské MI6 Pierce Brosnan v důchodu v jedné z hlavních rolí smutného, ale přesto výborného filmu. Už víme, že na akčního superšpióna je příliš starý, také víme, že není úplně dokonalý zpěvák, tak co s ním? A vida, přesně tyto dramatické role (jednak zde, ale také ve filmu Nezapomeň na mě) jsou mu přímo ušité na míru. I přes hrozné okolnosti musí být tím, kdo drží (nebo se alespoň snaží) držet rodinu pohromadě a prostor na vlastní truchlení jaksi nezbyl. Proto se snaží událost vytěsnit a nepřipouští si, že se něco vůbec stalo. Jeho manželka se na nehodu pro změnu příliš upnula a stává se z ní pomalu fanatický šílenec. No a zbývá už jen mladší bratr, kterému v tomhle prostředí nezbývá nic jiného, než pro uklidnění si sem tam něčeho šlehnout... Rodinka jak ze žurnálu, ale vše se mění s příchodem Carey Mulligan, která se pro ně (i když to tak velmi dlouho nevypadá) stane spásou a návratem do života. 80% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Úprimne som z filmu ostal trochu sklamaný. Nechcem tvrdiť, že by išlo o zlý filmový počin, ale nejako ružovo by som to tiež nevidel. Film je miestami jemne melodramatický a má veľa momentov, kde si človek hovorí, že skutočne idú len udierať na city. Ale na druhú stranu je tu zase aj dosť momentov, kde som si povedal, že to tie city vie vyvolať tým správnym spôsobom. Nemal som rád Grace a jej myšlienky, že trpí sama a všetci sú proti nej, Ostatné postavy sú celkom okey, ale nie je tam momentka, kde by človek skutočne chcel týchto ľudí nejako viac spoznať. Najzaujímavejšou bola Carey Mulligan a situácia, ktorou si musela prejsť, no nič tu pre mňa nehovorí, aby som si ten film pozrel znovu. Celkovo je to taký lepší okey film s dobrými hercami a dobrými momentkami, ale rovnako aj film, kde mnoho scénok bolo trošku melodramatických. Hodnotenie: B- ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Smrť dieťaťa je to najhoršie čo sa môže rodičovi stať. Silný námet teda tejto dráme rozhodne nechýba. Navyše snímok so vzniknutou tragickou situáciou umne narába, pričom toto bremeno rodinnej tragédie všetci jej členovia prežívajú inak, čo je len dobre, pretože takto má divák možnosť sledovať celú tú smutnú situáciu z viacerých strán. Paradoxne najslabším článkom snímku sú najväčšie filmové hviezdy - postavy Brosnana a Saradonovej. Brosnan ešte ušiel, ale postava S. Sarandon mi išla teda riadne na nervy. Najväčšími ťahúňmi sú tu mladí, hlavne brat a priateľka mŕtveho syna. Koniec sa už ale žiaľ trocha vymkol mojim predstavám, na môj vkus umelo vykonštruované s cieľom po pocitovej stránke čo najviac zapôsobiť na diváka. Autorka sa mala radšej držať reality. 65/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Tragická událost v rodině a jak to následně poznamená všechny její členy. Nepřijde mi to zrovna nějak originální, takových filmů je už celá řada a "Dar" z této řady rozhodně nijak nevyčnívá. Ne že by to bylo vyloženě špatné, ale mě to ničím zvlášť neupoutalo. Snad jsem jen zaregistroval solidní projev mladé Carey Mulligan, kterou jsem do této chvíle příliš neznal. Sarandonová zahrála přesně to co měla, ale Brosnan mi ve své roli nějak neseděl. Takže tři hvězdičky jsou přiměřené hodnocení. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)

Reklama

Reklama