Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jane Morton, mladá psychiatrička, se stará o Dorothy Mills, čtrnáctiletou dívku bydlící v malé irské vesničce. Jane zjišťuje, že dívenka trpí na stav zvaný „osobnost mnoha“ (rozdvojená osobnost). Dorothy začíná promlouvat hlasem zemřelého Janenina syna.... (LIVINGDEAD)

Recenze (33)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Obyčejný TV psychologický film. Zpočátku to vypadalo nadějně - uzavřená komunita na ostrově, žijící podle vlastních pravidel........podivné pohledy obyvatel, žena vařící v restauraci pouze jídla bílé barvy, podivné hluky, které nikdo neslyšel..... Hmmm, říkal jsem si : "opět nějaký horror o pošahané komunitě, to bude fajn." Jenže pak se to zvrtlo a pozornost se upnula na náctiletou dívku, která se každý den chovala jinak. Proč? Protože měla 5 rozpolcených osobností a tak jsme ji jeden den viděli jako děvčátko, druhý den jako brutálního sadistu, třetí den jako kurvičku.... atd. Jak jsem již psal pouhý TV film, který ničim nezaujme! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jaký je skutečný problém s Dorothy? ,,To je stará historie….. Místní historie“..... Představte si ostrov, kde lidé žijí zdravím a čistým životem, páč je chrání víra. Jste psycholog a máte na pozorování holku, jenž má víc osobností (což je zajímavý). Venku chčije a chčije a místní lidé (takové panoptikum, které by mělo zůstat izolované) se chovají podivně, tajemně mluví, nebo mlčí a čumí (což je hnusný). A pátráte a pátráte, až vám začne hrabat a na konci nemáte být šokováni vy, ale diváci. A to dvakrát! Film chce šokovat, ale nedaří se mu to. Nemůže za to Dorothy, ani vy, ale rejža. Dovedu si představit, že zručnější řemeslník by to na 4* hravě vytáhl. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Žiju na malém ostrůvku uprostřed rybníka. 2.) Přitahují mě nevysvětlitelné věci. 3.) Taky mě bude zajímat, proč představitelka Dorothy (Jenn Murray) není uvedena v hercích. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX odpad!

všechny recenze uživatele

U mně teda Krásný Odpad !!Tohle řadím za Nejhorší, Nejnudnější Horor.. co jsem kdy viděl !! Tenhle film nesplňuje ani jeden atribut potřebný pro HOROR!! Neskutečná Nuda a 102 minut ztracenných mého drahocenného ŽIVOTA!! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jeden by si pomalu myslel, že takovéhle filmy se přestaly točit někdy v 70. letech. Sice chápu, proč se některá Sawem odkojená děcka v komentářích čílí, že nejde o horror, on to ale (mimo jiné) horror samozřejmě je. A s pěkně děsivou "holčičkou" v hlavní roli. Příjemné překvapení, zrozené v dobách rychlokvašených akčních lekaček a samoúčelných brutalit. Vzdálení příbuzní Dorothy Mills: The Wicker Man, Psycho, The Others a Exorcism of Emily Rose. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jane prichádza na malý ostrov , kde má vyšetriť Dorothy Mills. Dievča obvinené z týrania dieťaťa, ktoré opatrovala. Už po pár stretnutiach mladá psychiatrička zistí, že Dorothy trpí zriedkavou psychickou chorobou "rozdvojenej" osobnosti. Nič sa však nedeje bez príčiny, Dorothy je kľúčom k odhaleniu krutého tajomstva všetkých obyvateľov žijúcich na opustenom ostrove. Priznám sa, že táto téma ma vždy zaujme. No označiť tento film za horor, len preto, že má nádych mysterióznosti, mi príde prinajmenšom trúfalé. Divák si príde, ako tak na svoje v úvode a jadre filmu. Záver je však patetický, nudný, bez napätia či výrazného, neočakávaného, prekvapivého zvratu - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povedené psycho, o kterém je nejlepší nic nevědět. Už zdejší obsah prozrazuje příliš, vlastně jeden z hlavních motivů, k němuž se divák postupně dobere, a tak jsem rád, že obsahy před filmy nečtu. Psychologické mysteriózní drama je nejen o dívce Dorothy, ale především o psychiatričce Jane Van Doppové, která přijíždí na ostrov, kde sídlí uzavřená komunita. Dorothy totiž ublížila při hlídání cizímu dítěti a rodiče se rozhodli to řešit. Komunitu vede tak trochu fanatický kněz vidící za každým rohem Boha, jeho chování i ostatních ale odpovídá spíše pohanské sektě. Dorothy se svojí urputností samozřejmě řítí do obrovského nebezpečí, ale věří, že všemu přijde na kloub. Výborná hudba provází krásné záběry ostrova (mohlo jich být více). Už když Jane přijíždí na trajektu na ostrov, je cítit ve vzduchu podivné napětí a neklid neopustí film až do mrazivého konce. Nedoporučoval bych příznivcům prvoplánových a přímých hororů, páč tohle je fakt psycho. Ne že by člověk na dané téma nic ještě podobného neviděl, ale napětí je výborné a skvělé herecké výkony představitelek Dorothy a Jane mně sedly. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za mě velký ANO. Velice zajímavej počin. Psychiatrička Jane Morton se dozví o případu Dorothy Mills kterej jí natolik zaujme, že se rozhodne na ostrov na kterým Dorothy žije vydat. Hned po příjezdu má na ostrově Jane nehodu a skončí i s autem ve vodě. Naštěstí přežije. Ani její další setrvávání na ostrově však není pozitivního rázu. Ostrované jí nevidí zrovna rádi a dávají jí to všemožnými způsoby jasně najevo. Ani to Jane neodradí a začne se postupně s Dorothy setkávat. Čím více Jane Dorothy poznává tím více se začíná odkrývat pravda o Dorothy i o místních obyvatelích. Víc už prozrazovat nebudu. Na to, že jde o film z roku 2008 má tady film jen 293 hodnocení což je celkem málo a určitě by si zasloužil daleko větší pozornost. Na druhou stranu podle procent si na tom snímek nestojí zase tak špatně. I přesto si troufnu ale tvrdit, že snímek nemusí sednout každýmu. Příkladem je hororový kolega EvilPhoEniX kterýmu očividně tenhle film absolutně nesedl. Mě třeba právě naopak. Za mě to jsou velmi silný 4hvězdy. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No, mňa to zaujalo hlavne jednou vecou, a to ponurou atmosférou a strašne zlovestnou muzikou. Po dlhšej dobe vlastne niečomu podobnému udeľujem viac, ako len, u mňa tradičný, odpad! ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

V Irsku jsem kdysi byla a taková koncentrace ošklivých lidí, jací jsou k vidění v tomhle filmu, se tam tedy opravdu nevyskytuje...nehledě na logické kiksy největším problémem Dorothy je, že žádná osoba ve vás nevyvolá sympatie, ani ta psychiatrička. Nuda a hodně mrtvých zvířat, nic víc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Skvělý psychologicko horrorový rozjezd ve skvělém prostředí, se zajímavou zápletkou, zajímavými a dobře zahranými postavami (psychiatrička, naprosto skvělá Jenn Murray coby "schizofrenní" titulní Dorothy Mills, ostrovní policista) a neustále drtící stav nechtěnosti - opravdu, sledovat pobyt na ostrově někoho, koho na tom ostrově nikdo nechce a dává mu to různými způsoby (od naprosté ignorance až po verbální útoky) najevo, je dost dobrá část filmu. Je jen velká škoda, že se konec zvrhne v neoriginální (přesto ne nezajímavě natočenou) a konvenční pointu. To trochu zamrzelo. Obecně však velmi milé překvapení. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dorothy Mills mi v mnohých ohľadoch pripomenula o 11 rokov starší, podobne ladený nórsky Island of Darkness. Hlavnou hrdinkou je tu taktiež emancipovaná žena (a obeťou bezbranné dievča), prichádzajúca na zlovestný ostrov, obývaný komunitou náboženských fanatikov, ukrývajúcich akési zlovestné tajomstvo. A hoci je Dorothy obohatená o duchárske prvky či postavu, trpiacu syndrómom mnohonásobne rozpoltenej osobnosti, spomínaný Island of Darkness bol predsa len pôsobivejším a mrazivejším počinom. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Uzavřená komunita se silným náboženským cítěním na irském venkově a dívka, trpící zdánlivou schizofrenií. Tu přijíždí vyšetři psycholožka Jane, která záhy zjišťuje, že vše je trochu jinak a jako každé uzavřené společenství má i toto své tajemství. Na můj vkus příliš dlouhé a naprosto nenapínavé. O nějakém strašení ani nemluvím a přitom tu pro něj byl celkem solidní prostor. Nahoru to tahají Jenn Murray jako Dorothy Mills, která při svém filmovém debutu obstála na jedničku a Carice van Houten, na kterou je takřka vždy spolehnutí. Ale mohlo to být lepší. 50% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

To hodnotenie nie je prehnané. Možno je pravdou že 5 hviezd sa zdá byť pre film veľa, no ja si za svojim tvrdením držím. Už od začiatku sa ľahko dostaneme do deja, čomu je prospešná aj atmosféra. Hlavnou postavou príbehu je mladá psychiatrička, ktorá prichádza na ďaleký ostrov, kde sa má starať o malú Dorothy, ktorá má pravdepodobne mať poruchu osobnosti - je to schizofrenik. Celý ostrov skrýva veľa záhad, tajomstiev, či nejaké minulé udalosti a tak (hoci to tak zo začiatku nevyzerá) sa vždy niečo deje. Nechýba ani nejaký ten twist či šokujúce prekvapenie, herci hrajú veľmi dobre a tiež hrozí minimum chýb. Preto musím moje hodnotenie trochu zvýšiť, pretože Dorothy Mills si to naozaj zaslúži. Dávam 5* , aj keď len so zatvorenými očami, zato však veľmi slušných. edit (28.8.2018): To hodnotenie o jednu hviezdu znížim, tak dobré to zas nebolo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten začátek a atmosféra jsou dobré, hlavně proto, že Jenn Murray je skvělá herečka a prostředí ke skutečně zajímavé. Jenže jak příběh roste a směřuje ke svému závěru, je to v podstatě na zívnutí, a to docela znuděné. Ta pointa není zlá, ale máte pocit, že jste ji viděli minimálně desetkrát. Přeplácané a v tomhle případě je to ke škodě. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ak sú ľudia, ktorí sú zodpovední za vznik Dorothy v niečom dobrí, tak je to brutálne vraždenie potenciálne mrazivých scén. Nepomohlo ani, že partia naničhodných mládežníkov bola ako vystrihnutá z "Niekedy sa vracajú" a malý David vyzeral úplne ako Georgie z "To" (oboje od Kinga). Na tú ohavnú albínku a jej herecké exhibície sa niekedy nedalo pozerať. Zopár zmien a mohla sa zrodiť celkom slušná paródia. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Míla Dorothy, hodně přesvědčivě jsi svoje postavení zahrála. Byla jsi hodně uvěřitelná ve všech osobnostech jako tvoje namaskování a teď už vím, že až budu mít jednou dítě a bude to holčička, tak jméno Dorothy po našem Dorota určitě vyškrtnu ze seznamu. Dávám 90% ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Podle stylu točení i herců jsem to odhadoval na Dánsko, Norsko nebo něco takového. Nevadí :-) Co se filmu týče, ničím zrovna dvakrát nepřekvapí, dějové zvraty tu sice jsou, ale víte o nich už dopředu, takže jako by nebyly. Navíc hlavní představitelé mi nepřijdou nijak sympatičtí.. ()

Reklama

Reklama