Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Eliška, která v dětství slýchávala legendu o Vlčím vrchu má problémy s muži a opět se s jedním rozejde. Rozhodne se, že pojede stopem a třeba nějakého chlapa najde a seznámí se s někým. Její nejlepší kamarádka Kamila jí jednou dovede na vrch, kde se odehrála legenda a Eliška je fascinovaná, že stojí na místě, o kterém snila jako malá holčička. Najednou Kamila zmizí… Eliška se ocitá v zvláštním světe plný záhad, temnoty a děsivých míst a zvuků. Vydá se hledat Kamilu, ale stále ji nemůže najít. Dějem se proplétají historické scény z legendy, které si Eliška představuje a setkává se se zvláštními postavami, které jí nechtějí prozradit Tajemství, o kterém všichni mluví. Eliška je nucena hrát s nimi hru, ale ani neví, o čem hra je a jak se hraje. Pořád se snaží najít smysl Tajemství a konce legendy. Začíná být zoufalá, když se kolem ní objevují samé záhadné postavy, které ji jen děsí a vyprávějí cosi o šifře, kterou musí Eliška vyluštit, aby přišla na kloub onu Tajemství. Vlčí vrch je proslulý lidmi trpícími Lykantropií, což je jedna z podob schizofrenie, kdy se člověk stává vlkem a jako v dějinách, vraždí lidi. Eliška je obviněna policisty z vraždy svého přítele z Hospůdky, který ji prozradil, že jisté Tajemství existuje a kdyby mohl, řekl by jí, o co jde…ale nemůže.. Eliška stále vidí Jana a jeho ženu Anežku- hlavní postavy legendy o Vlčím vrchu. Jako malá si představovala, že je Anežka, kterou miluje Jan…statečný čaroděj z pohanských kmenů…o čemž ale Anežka vůbec neví… Stále se Eliška ocitá ve svých představách a naději, že se nakonec Tajemství dozví a že zjistí, co znamená její šifra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Herr Landa nezvlád ty různý dějový odbočky v podobě snů a představ Elišky, to nebavilo, nudilo a hlavně ubíralo na dynamice hlavního příběhu, který sám o sobě byl orginální a celkem i napínavý. Muzika až na dvě skladby stála za hovno. Z hercozpěváků mě velmi zaujala Lucie Vondráčková. To, že Lucka je krásná holka vím dávno, ale že dokáže zaujmout na prknech, která znamenají svět i po herecký stránce, to jsem vážně nečekal. Závěr se docela povedl na jedno podívání na DVD dobrý, ale love za živáč v divadle bych za to nedal. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a poutavý příběh, který je propracovaný opravdu do detailů. Hudba je skvělá, ale na to už jsem u Landy zvyklá. Jen s Luckou Vondráčkovou se v Kalichu stále nemohu potkat. A to mě mrzí, protože s Kuklovou to nebylo plnohodnotné..I tak hezké 4* ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v pražském divadle Kalich v rámci naší středoškolské několika denní návštěvy hlavního města. Sice nás svou přítomností nepoctil Dan Landa, ale jakmile muzikál začal, byl to fascinující a nezapomenutelný zážitek. Jiří Langmajer, Lucie Vondráčková, kterou jako uměleckou osobu vůbec ráda nemám, ale tady se mi i líbila, geniální hudba a tajemný příběh. Zvláště hudba tomuto muzikálu vévodí nejvíce. Jsem moc ráda, že jsem mohla naživo a osobně zhlédnout toto skvostné dílo. Kdy budu mít asi zase já, holka z druhého konce republiky, z malého města, příležitost vidět naživo Jirku Langmajera, zažít tu tajemnou atmosféru v potemnělém sále, a nechat se unášet příběhem, který je zahalen Tajemstvím. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Není muzikál jako muzikál… předem bych chtěl vyzdvihnout Vondráčkovou, která se mi konečně přestala jevit jako uvřískaná malá holka a předvedla, že umí jak hrát, tak i zpívat. To provedení tajemna a mystiky se mi zamlouvalo, stejně jako písně, které byly povedené. A na závěr pointa, která, ač jde jen o "pouhý" muzikál, byla hodně dobrá… Za sebe můžu říct jen tolik, že jsem čekal ohromnou blbost, ale překvapivě se mi to líbilo… ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Jest velkou skodou prevelikou, ze se mi nedostalo sance videt Tajemstvi nazivo. Ale i v teto zaznamove verzi jsem zcela pohlcena. Dokonale herecke vykony podtrhuji perfektni zpev predevsim Lucky, Jany a Lindy, ale i ostatnich. Jsem ohromena a uchvacena. Neskutecne poutavy pribeh, vyborne zvladnute skoky do snu a naprosto neprekonatelne velke finale. Absolutne neocekavany konec, nepredvidatelne a ohromujici. V dialozich se da najit i velmi mnoho moudra. Tleskam. Na tomto se podileli opravdovi velci umelci. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Příběh kvalitativně asi o dvě třídy výš než Krysař. Landa pochopil, že muzikál se nedá vystavět jen na dvou melodiích a dobře pracuje s hudebními doprovody a vokály. Hudba je ryze muzikálová, ale ne lacině podbízivá. Ale hlavně struktura příběhu, do níž pronikneme až na samém konci, kdy se odhaluje, že se jedná vlastně o čtyři časoprostorově rozrůzněné linie, které jsou do sebe poskládány jako panenky matrijošky, je přinejmenším fascinující. Ve filmu jde o poměrně prověřenou metodu, ale v divadelním a muzikálním představení jde o něco ojedinělého. Paradoxně je největší slabinou absolvent FAMU Daniel Landa, který prostě hrát neumí a jeho patetická, strnulá gesta spíš otravují. Na druhou stranu je na pódiu všehovšudy chvíli, takže se to ztratí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Muzikál jsem viděla v divadle Kalich a byl parádní. Skutečně hodně promakaný a hodně dobře vymyšlený příběh. Ten závěr jsem nečekala, docela mě překvapil. Místo Lucky Vondráčkové tam zpívala Zuzana Norisová, pak tam byla Linda Finková a Lucia Šoralová. Mirjam Landa má šťastnou ruku při své práci a s Danem tvoří výborné pracovní duo. Musela jsem si koupit i CD. Pouštěla jsem si ho pořád a pořád. Až mě chtěli všichni vystěhovat. K to mu naštěstí nedošlo. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Dan Landa je pro me lykantrop. Behem dne je schopen defakto sam napsat skvele muzikaly, ale za uplnku zblbne a skace do Orliku rovnejma nohama za bilou ligu. Nicmene ho po smrti Zdenka Borovce povazuji za, spolecne s Lou Fanankem, nejlepsiho ceskeho hudebniho textare a libretistu. Predevsim pisen Zivot na vlasku byla pro me zazitkem. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Díky skvělému muzikálu Krysař, který jsem viděl už několikrát až se mě písničky samy zpívaly v hlavě a nemoh jsem se jich zbavit jsem zapátral po dalším Landově muzikálu a teď mám stejný problém:) Skvěle promyšlený příběh mě na první shlédnutí i s písničkami nebral, ale závěra celá pointa mě naprosto dostaly. Po druhém shlédnutí jsem si všímal různých náznaků a detailů, více vnímal textty písní a vzalo mě to ještě více. Písničky se mě opět dostaly pod kůži a znějí stále v hlavě. Musím vyzdvihnout Lucii Vondráčkovou a Jiřího Langmajera, kteří byli opravdu skvělí.  Na tak malém prostoru se skromnými kulisami rozehrát takové divadlo, klobouk dolů. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Hodně silný zážitek. Příběh je úžasný, hudba se skutečně povedla a herci snad nemohli být lepší. Je to krásně poetické, strašidelné i zábavné, smutné i veselé. A ten závěr, to jsem teda koukala jak puk... ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejlepší český muzikál. Obdivuji jak hudbu, tak pro mě překvapivě i děj a hlavně závěr. Jen Landu moc nemám rád a bohužel ho ani jeho ženu už asi nic tak úžasného v životě nenapadne. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Lucka Vondráčková jako filmová herečka spíše až průměrná, v divadle nemá konkurenci. A muzikály od Landové jsou skvělé. DVD jsem neviděla, muzikál několikrát. Příběh je geniální, originální, muzikál se vymyká těm klasickým - prostě dokonalé. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem ani nechtěla vědět, co má Landa za Tajemství, ale nakonec mi to nedalo. Ačkoli se zcela míjím s žánrem - muzikály nejsou můj šálek čaje - i s Landou, tohle se myšlenkově povedlo, takže pro mě poslech songů nebyl ani tak velkým utrpením. Jediná písnička, která za něco stála, byla ta úvodní. Pak už to šlo po hudební stránce do kytek. No a to, že člověk potřebuje mýtus, aby se dokázal aspoň trošku zorientovat ve věcech, které ho přesahují, říkám už dlouho. ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Na muzikál velice-převelice promyšlený příběh s nečekaným koncem. Langmajerovo sólo z první poloviny je nezapomenutelné :-) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po hudení stránce jde o možná lehce podprůměrné dílo Dana Landy (až na pár písniček), ale muzikál je to výborný. Muzikály jsou většinou dějově dost slabé, ale Tajemství je Hra s velkým H. Škoda výběru některých rolí. Aspoň na dvd mohlo být to nejlepší, což Vodochodský snad ve srovnání s kýmkoliv být nemůže. Vše ale vynahradí Vndráčková s Langmajerem. Ten sice neumí moc zpívat, ale to herectví je zase někde úplně jinde. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Najdokonalejšia divadelná hra ktorú som mal možnosť zhliadnuť, síce nie naživo ... ale aj tak. Dokonalý dej podtrhutý fantastickou hudbou a geniálnymi piesňami vytvára niečo neopísateľné. Videné minimálne 20 krát a vypočuté ... to už radšej nepíšem. P.S. Texty viem skoro naspamäť. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Landův vyzrálý projekt překvapuje až nečekaně elegantně vystavěnou koncepcí, která maže hranici mezi divadlem a prožitou skutečností. Současnost se mísí s minulostí, báje s halucinacemi a to vše na velmi omezeném prostoru, který skýtá divadelní jeviště (Mirjam Landa dokázala, že tvůrčí zápal neomezují podmínky, ale pouze tvůrce samotný -- tohle se na divadle jen tak nevidí). Landova poetika a záliba v pokleslých žánrech (a jejich následné povýšení na umění) mi byla vždycky blízká, ovšem to, co dokázala manželská dvojice stvořit tentokrát, překonalo veškerá má očekávání. Vydařené texty, skvělá hudba a příběh, který táhne. A k tomu všemu výborná Vondráčková (ačkoli nemůžu věřit, že tohle tvrdím), která vše spolehlivě táhne až do (lehce předvídatelného) velkého finále. Tohle audiovizuální představení je jednoduše přehlídkou samých příjemných překvapení, které tak dají nadechnout doposud poněkud zatuchlým oponám českých divadel. ()

Reklama

Reklama