Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dobytí Jericha stanuly kmeny izraelské v boji o zemi zaslíbenou u města Gibeon. Uprostřed nelítostné bitvy požádal židovský vojevůdce Jozue Boha, aby zastavil Slunce na obloze. A Bůh Slunce zastavil, dokud lid izraelský nevykonal pomstu nad svými nepřáteli. Tak stojí psáno v Bibli Svaté. Tři tisíce let trvalo, než se našel člověk, který dokázal, že pohyb Slunce po obloze je pouze zdánlivý, že ve skutečnosti Slunce stojí a je to Země, jež se otáčí. U města Gibeon zastavil Bůh Slunce na pár hodin. Roku 1564 se ve Florencii narodil muž, který Slunce zastavil už navždy. Ten muž se jmenoval Galileo Galilei. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilý muzikál Janka Ledeckého. Potěší nejen samotná hudba, ale také pěvecké výkony opravdových zpěváků, čímž nemyslím Kateřinu Brožovou, Vodochodského, apod. Z "nezpěváků" nejvíce zaujala Ivana Chýlková. Námět je sám o sobě poutavý a zajímavé jsou též kulisy, jichž není mnoho a přece to stačí. Za drobný nedostatek bych považoval neměnnou vizáž Ledeckého. V průběhu celého muzikálu, jenž odráží život Galilea, nestárne, přičemž soudní proces s ním probíhal v již pokročilém věku. ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších původních českých muzikálů. Výborná Ledeckého hudba a celkově pěkné ohlédnutí za životem jednoho hvězdáře... ()

-ROMERO- 

všechny recenze uživatele

Jedním z rozměrů křivdy je její trvání. Galileo Galilei byl katolickou církví plně rehabilitován roku 1992 od jeho smrti uběhlo ten rok 350 let. Přál bych všem abychom v sobě našli dost síly odčinit způsobené křivdy a aby nám to netrvalo tak strašně dlouho. Těmito slovy pod které se chci také podepsat končí celé představení. Založené na velice kvalitních textech a slušných jak hereckých tak pěveckých výkonech. Nejvěčí překvapením je výkon Ivany Chýlkové to, že jí to půjde po herecké stránce se dalo očekávat, ale že jí její výrazný hlas sedne i ve zpěvu jsem opravdu nečekal. Použít “dvou patrové lešení“ s kombinací zakulaceného schodiště a udělat s toho hlavní prvek kulis docela originální nápad kterej funguje. Pokud chce někdo vidět jak má vypadat DVD s českým muzikálem ať se podívá na Galilea. Žádné trapné sestřihy aby se náhodou neurazily city rádoby hvězdičky. ()

inmax 

všechny recenze uživatele

"Bůh je strašný v hněvu svém, zlo oplácí horším zlem".. miluju tu hudbu Ledeckého. Škoda, že jsem muzikál nestihl na vlastní oči. ()

adamcikv 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších českých muzikálů. Občas na můj vkus trochu přepísknuté, občas trochu nudné, ale hudebně celkem povedené. Skvělý Tomáš Trapl mě opět přesvědčil, že v záporáckých rolích a zpěvácky nemá na české scéně konkurenci. ()

Reklama

Reklama