Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V momentě, kdy na jeho dokonalý trendy oblek dopadne poctivý šplíchanec kari kečupu, začne se šestadvacetiletý designér počítačových her Robert Zimmermann definitivně a neodkladně cítit jako úplná nula. Ani nemluvě o tom, že už za pár chvil musí excelovat na firemní prezentaci, což v saku s flekem velkým jak Brno rozhodně není úplně snadné. Proto také jeho nohy automaticky zamíří k nejbližší čistírně. A právě zde Robert narazí na Moniku a při pohledu na ni zůstane stát s pusou oněmělou úžasem. Ze vteřiny na vteřinu prostě přišla láska jako trám. Naneštěstí to má ale jeden poměrně zásadní háček. Monika má syna. A ten je stejně starý jako Robert, což z prvního pokusu o seznámení učiní poměrně dost trapnou chvilku. I přes prvotní nezdar ale nemůže Robert na ženu zapomenout. A to ani přes fakt, že má přímo před očima geniální důkazy, jak bláznivé kousky dokáže láska občas natropit - svého otce, kterému zrovna na záda skočila druhá míza, a také lesbickou sestru, jež jakýmsi neznámým způsobem utrpěla těhotenství. Nic z toho ale nedokáže udolat rozbouřené city, které právě Robertem zmítají. A kupodivu dost podobně je na tom i Monika. Že by dobrá zpráva? Nic není jisté v rozverné něme (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka po nemecky. Chvíľami sa to zasekáva, ale na druhú stranu - keď to ide, tak je na Boba Dylana jr. a jeho eskapády radosť pozerať ( kľudne s otvorenou pusou ). Maruschka Detmers ma dostávala 22r. späť v Diablovi v tele, ani po rokoch nestratila nič zo svojej príťažlivosti. Očami mi pripomína Kamilu Magálovú. P.S. V obsahu je napísané, že má Robert 26. Fakt ?! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mně film nějak zvlášť neoslovil. Nebyl kladen dostatečný důraz na nerotodoxnost celé situace i některých postav. Mohlo to být mnohem víc zábavnější, takhle je v tom hlaně odér romantiky s několika zábavnými scénami. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ohromné překvapení z Německa! Vůči německým filmům jsem velice nedůvěřivý a o jejich kvalitách permanentně pochybuji, ale řekl jsem si, že i přes tuto opatrnost jim dám šanci, a tak jsem v neděli večer skoukl během čtyř hodin dva německé filmy. Tenhle je první z nich. Je to německá romantická komedie a je až nečekaně povedená. Skutečně bych nikdy nevěřil, že se o německém romantickém filmu takto vyjádřím. Víte, já jsem od něj nic moc nečekal. Jen jsem to chtěl zkusit. Už po pár úvodních minutách jsem se do toho zakoukal a celou dobu jsem ten film velmi bedlivě pozoroval, abych nakonec konstatoval, že se povedl a že stojí za vidění. Ale zároveň nevím, co mě na něm tak zaujalo. Vždyť v čem tkví výjimečnost filmu o jednom mladíkovi, jemuž je 26 let a který se zamiluje do mnohem starší ženy s pubertálním synkem? A přesto je to tak, tenhle film má své kouzlo, je z něj cítit dospělost, rozum, rozvážnost a promyšlenost, a to je asi příčinou mého nadšení. Nebo jsem možná nadšený vynikajícím hereckým výkonem Toma Schillinga, kterého znám už z filmu Crazy a který se mi už tehdy vryl do paměti. Nebo mi prostě jen tenhle film nějakou úžasnou náhodou sedl k mému momentálnímu rozpoložení. Ať je to jakkoliv, já jsem si tenhle film užil, považuji ho za nadprůměrně kvalitní a je to zřejmě poprvé, co německé romantické komedii uděluji čtyři hvězdičky. A nutno dodat, že ty hvězdičky jsou naprosto zasloužené. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Ať mi někdo povídá, že Němci točí špatné filmy......Alespoň já mám na německé filmy rozhodně štěstí, už dlouho nepamatuji, že by se mi nějaký nelíbil. Je to samozřejmě i tím, že se jich k nám moc nedostane. Toto, je jeden z těch filmů, které jsou nepopsatelně "jiné" - výborné nápady, postřehy i výtvarná stránka, pokud někoho odradí v úvodu romantická komedie, tak s běžnými "americkými romantikami" to nemá absolutně nic společného. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Komedie se Němcům povedla napůl. A to odděleně. Úvodní část je vážně vtipná, trochu rošťácká a se vtipy, které, kupodivu, vycházejí. Velkou roli v tom mají dobří herci v hlavních rolích. Prostě povedený, ležérní humor, který vzbuzuje příjemný úsměv. Druhá část odsune milostnou linky netypické dvojice (kromě rozdílu ve věku, je tu i dost velký rozdíl ve výšce a hřmotnosti), najednou se objeví dramatické prvky, které do takto načaté komedie nepatří a milostný motiv se už jen povinně dokodrcá do konce. Ale kvůli začátku to stojí za zhlédnutí, protože snímek je důkazem, že i Němci někdy prokáží smysl pro humor. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Uz dlouho jsem nevidel film, ktery by byl tak o nicem jako tenhle. Bud mi tam uniklo neco, co ho dela pro ostatni vyjimecnym nebo nevim... ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to kritizuje, protože mám k tomuhle filmu nějaký osobní vztah, a ten mi nedovoluje ho racionálně zhodnotit. Jako film je to strašně kýčovité. Zase to má ale zajímavou atmosféru a některá části, zvlášť co se týká rodiny, se mi líbí. Vážně těžko hodnotit, když by někdo dal odpad, tak mě to nepřekvapí. Pro mě byl Zimmerman seznámení s německým filmem a navíc jsem trochu ujetá co se týče všeho, co dělá Tom Schilling, takže fakt...50%. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to prachobyčejná romantická komedie, je jen jiná tím, že je natočená v Německu. Údajně jsou Němci špatní filmaři, ale mě se to moc nechce soudit. Protože podle mě Češi a Slováci, přesto že třeba mají na svědomí i pár velmi dobrých filmů, taky nejsou žádný světový top. Dávám dvě hvězdičky, ale s tím, že jedna hvězdička je výhradně a pouze za mladého Garfunkela a celou tu scénu s ním. Alespoň je to originální a má to nějakou inteligenci. Totiž já si nijak na pana Schillinga nepotrpím, ani vlastně moc nechápu, jak může být u nich považován za jednoho z největších krasavců. Nicméně film má i světlejší místa, a pár docela milých vtipů. I když jinak je to jen taková blbinka, více méně bez příběhu, nebo nějaké pořádné myšlenky. Je to trochu ujetý, a docela hodně líbivý. Takže záleží na tom, jak a pro koho. ()

Reklama

Reklama