Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Woody mě pokaždé trochu překvapí a povedlo se mu to i tentokrát. I když ve zdejších komentářích čtu, že je to pořád dokola to samé, mně to teď připadalo úplně jiné. Mnohem depresivnější, než obvykle. Začátek se rozjíždí jako průměrná allenova komedie, hraje jazz, postavičky běhají sem a tam a povídají si o vztazích a o životě. Pak se události přiostřují, atmosféra houstne a já čekám, jakým způsobem se zapeklité situace vyřeší. A ony nijak, což na první pohled působí jako režisérova a scénáristova chyba, ale když jsem se nad tím zamyslel, došel jsem k tomu, že to tak mělo být. Protože tohle je film o nejistotě. Nejistotě toho, co přijde, až udělám krok dopředu. Není to nejsilnější Allen, ale je tu řada skvělých scén, u nejedné se mi sevřelo hrdlo (nejvíc u linky se spisovatelem a jeho mrtvým přítelem). A hlavně - je to romantická komedie, na kterou se dá skvěle koukat (což dnes vůbec není standart). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

O kousek lepší než Whatever Works ale slabší než Vicky Cristina Barcelona a Cassandra's Dream, kde jsem (v posledním jmenovaném) vůbec prvně začal Woodymu přicházet na chuť. Do poznané filmotéky už můžu zařadit i několik kousků z Allenovy starší práce (jeho ještě herecko-režisérské nebo dokonce i jen herecké období), a jednou, jednou snad zkouknu všechny jeho filmy. Ve "Vysokém cizincovi" nepřekvapí než možná zbytečný motiv Alfieho "druhé (viagrové) mízy a jak to dopadlo", jinak sem všechno skvěle pasuje, všechny osudy jsou vykresleny přesně podle pravidel filmově reálného života. Woody tentokrát nechal odpočívat Scarlett i Penélope a "nasadil" další horkou krásku, mladičkou Freidu (kterou už celý svět znát z multioskarovky Milionář z chatrče). Ó Půlnoci v Paříži, nastaň! ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Velke promrhani velke myslenky - iluze je lepsi nez leky. Ne kazdy romanek tu dopadne dobre, ne kazdy zivotni sen tu dopadne dobre a z koutku se na nas potouchle smeje Woody: "I vy jste takhle zoufali. I vy takhle snite, prijde deziluze a jste v koncich. Chaachaaaa." Jenze po dialogove strance to je nijake, allenovsky humor tu proste neni, film nikde nezacina a nikde nekonci. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se to Woodymu nějak nevydařilo... Je tu hodně hezkých momentů, ale ve výsledku se jedná jen o několik souběžných příběhů, tu lepších (svůdně oči mhouřící Banderas), tu horších (stárnoucí Hopkins ve variaci na stokrát omletá kliše o stáří). Pořád je to příjemná podívaná, ale tentokrát spíš pro skalní fandy... A zdá se mi, jako by Woodymu anglické prostředí moc nesedlo - je to celé dost chladné a vnímané stále stejnou optikou jako u Match pointu a Sólokapra. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásna allenovská konverzačka s veľmi trpkou príchuťou. Allen už roky dokazuje svoje kvality a dvadsať rokov nás každým rokom obohatí o ďalší príjemný filmový zážitok. Vždy obdivujem jednoduchosť dejovej línie, ktorú Allen dokáže rozvinúť do tej najrozmanitejšej rozprávky pre dospelých. Štylizačne bol tento film trošku domotaný. Keď už som si zvykol na rozprávača, tak ten sa zrazu odmlčal. Po dlhej dobe odrazu znova vstúpil do deja a mal som pocit, že jeho postavenie vo filme bolo trošku nedomyslené. Popravde mi tam ten rozprávač (Zak Orth) zvyšok filmu chýbal. Myšlienok má film viac, všetky sú nezáväzne poprepletané dejovými líniami, žiadna z nich mi však nepriniesla rozuzlenie ani neboli úplne dotiahnuté do konca. Presne tak ako životné výseky mnohých z nás. Po skončení filmu som teda vôbec nemal pocit, že by ma Woody okradol o hodinu a pol môjho času, ale že som ho naopak prežil v spoločnosti kvalitných hercov a výborného režiséra. 75%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Anna Friel nakrútila svoju postavu za jeden deň a rovnako aj Celia Imrie, ktorá povedala, že úlohu, aj keď bola len malá, zobrala len preto, lebo Woody Allen je proste legenda. (U_S_O)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (Duoscop)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama