Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Woody Allen již poněkud vyčpělý a stále se opakující. Herci jsou sice fajn a jejich dějové linie jsou zajímavé, ovšem Woody si s nimi tentokrát nepohrál tolik, jak jsme zvyklí a celé mi to přišlo kapánek nedotažené až odfláklé. Dialogy mě po většinu času už moc nebavili a nějak jsem celou dobu už věděl, co od Woodyho čekat. Zkrátka jsem se na Allena až nezvykle nudil. Aspoň, že na Naomi Watts a Freidu Pinto se tady moc hezky kouká. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Není to úplně ten starej typickej Woody se svou sarkastickou sebekritikou, ovšem sarkasus, trefné postřehy a vtipné i tragičtější životních situace najdeme skoro v každé scéně. V postavách, nebo spíš jejich osudech, se nejspíš najdete, ale do vážných úvah nad nimi se pouštět nebudete, film vám radši přinese uvolněný nadhled nad nimi i nad životem celkově. I když pár střihů může pro oko diváka působit rušivě, atmosferické pohledy na Londýn a známé chodníky i budovy podél Temže vše zručně vykompenzují. Já osobně se bavila při filmu celých skoro sto minut a každý, kdo přistoupí na Allenův styl vyprávění i pohled na svět bude zaručeně taky. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vyzrálý Woody, jak ho mám ráda - hravý, zveličující, zesměšňující a zde navíc i noblesní, a přes všechnu tu tragiku vlastně velmi uvolněný. Ženské obsazení bez chyby (včetně úžasných kostýmů), z mužského mi nesedl Josh Brolin, zato mi přijde, že své alter ego Woody tentokrát rozdělil do dvou postav - Heleny Gemmy Jones a Alfieho Anthonyho Hopkinse, přesně podle své rozpolcenosti... Woody neohromující, ale právě ten, kterého mohu vidět s chutí znovu. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální uchopení na poměry Woodyho Allena, docela zklamání. Plno příběhu a vyvíjejících vztahů, ve kterých se člověk v mnoha ohledech ztotožní. Celý příběh tyto osudy proplétala, ale nevedou k uspokojivému závěru. Neustále jsem měl pocit, že ve většině případů scén vidím věci, které se už někde objevily. Nejzajímavější je linka Anthony Hopkinse, ale zbytek bych řadil do kategorie průměru.......5/10 ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Každý dôchodca si starobu užíva podľa vlastného uváženia, samozrejme s ohľadom na zdravotný stav! Niekto sa vzchopí na presun po trase obyvačka-záhrada pričom stihne odbočiť nanajvýš na záchod, niekto si dopraje kultúrny výlet po mestách Barcelona-Londýn a popritom dá ešte zakaždým dohromady nejakú slušnú vecičku pre nadšencov. Áno, Woody Allen už nenapreduje, nebabre sa s výberom kameramanov od fachu (pamätáte si na tip-top kooperáciu s Carlom Di Palmom či Svenom V. Nykvistom?), nepokúša sa ládovať jeden fór za druhým a (aj keď to nikdy nebola jeho najväčšia prednosť) dramatický oblúk nevytvára. Prečo by som však tomuto váženému starcovi nedoprial emiritnú penziu v podobe diel, ktoré už síce neprinášajú nič nové, no stále triafajú klinec po hlavičke a sú oslavou intelektu/nadania jedného génia. "You Will Meet a Tall Dark Stranger" do sorty "neskorší vydarenejší zber" patrí tiež. Čerpá zo zdrojov, ktoré kedysi zožali solídne ("Husbands and Wives"), ale aj veľké ("Match Point") úspechy a cez hviezdny ansábel konkretizuje následky neopatrného pripúšťania si ilúzií jak v medziľudských vzťahoch - všeobecne, tak v osobnom živote - konkrétne. I keď nie je čo citovať, postavy pri riešení svojich privátnych problémov vedú (ako obvykle) nevyumelkované rozhovory a zdá sa, akoby im rejža nechával ešte väčší objem voľnosti na vlastnú personalizáciu. Neodsudzuje, nerieši. Dozerá na priebeh ich rozchodov/návratov, pochybností/dôver, zaľúbení/nevier, na nehmatateľné veci, ktoré sú súčasťou aj nás všetkých. Vypomáha mu tretí (poviedkový) hlas "a la Barca", dobre hrajúci herci a status quo stále nesenilného vykuka. Tú jeho čo raz viac prenikavejšiu flegmu mu ale neschvalujem a preto udeľujem len čajové 4*. P.S. Letenka do Paríža booknutá, pred polnocou som tam, Mister... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Anna Friel nakrútila svoju postavu za jeden deň a rovnako aj Celia Imrie, ktorá povedala, že úlohu, aj keď bola len malá, zobrala len preto, lebo Woody Allen je proste legenda. (U_S_O)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (Duoscop)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama