Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (526)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 4.8/10] | me: Je to riadna ptákovina. Opať ide o Blackovku, opäť to nesie jeho typické črty, ale tento krát je to celé rozprávkové, čím mieri viac na detské publikum. Nemôžem zaujať k tomuto filmu nejaké seriózne stanovisko, pretože Jackové filmy sú už také. Mám rád jeho humor (hoci viac orientovaný smerom k dospelému publiku) a ešte nikdy ma nesklamal. Preto aj tento krát som si to celkom užil, síce medzi to najlepšie z Blacka to nepatrí. Nevadí, žiaden problém som s tým nemal. Pohoda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $112miliónovTržby USA $42,779,261Tržby Celosvetovo $238,279,261Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,597,090 //počet predaných kusov 379,876║ Fádna tuctová suchá traškarina, kde je neskutočne málo tých vydarených scén a gagov, veľká zbytočnosť a utopené peniaze za nič. /35%/ ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A musíme u toho bejt ??" ;) No, není to zase až tak hrozné, jak se mnozí uživatelé i minikissáci snaží všechny přesvědčit, zvlášť když se jeden nebude naprosto zbytečně zabývat Swiftovou předlohou, s níž má snímek asi tolik společného jako supertragéd Jack Black s charakterním herectvím, nicméně režisér Rob Letterman se svým hraným debutem dokazuje, že platí za typického animáčníka, zato skvělého, ten jeho rukopis lze odhalit až příliš snadno, spousta odkazů, nesmírné množství detailů i lehká přepjatost sice funguje v rámci "kresleného snímku", ovšem kvalitní hraný celovečerák rozhodně neudělá.. Letterman si totiž absolutně neví rady s vedením herců, kteří snad až na přehrávajícího O'Dowda, který však po chvíli spíš otravuje než baví, své role činí naprosto nezajímavými a bezkrevnými.. A tak ve finále platí Gulliverovy cesty za celkem slušný a trikově dokonce nadprůměrný biják, co dokáže královsky bavit tím bestiálním množstvím odkazů, které však nepřehluší zbylou prázdnotu s vtípky, co vyznívají převážně do ztracena, i znovu mainstreamově krotkého Blacka.. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Gulliverovy cesty byly u hodně lidí dost očekávaným filmem a podle hodnocení to vypadá, že jde o zklamání. Já jsem žádný zázrak nečekal a dostal jsem co jsem očekával. Chvílemi jsem se zasmál, herecké obsazení bylo OK (hlavně Emily Blunt byla ve filmu vysloveně krásná) a našla by se tu i myšlenka takže 5/10. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jack Black nepatří mezi mé nejoblíbenější herce, ale taky mi nějak výrazně nevadí. A samozřejmě je mi jasné, že když se na nějaký film s ním kouknu, tak mě čeká hromada různého pitvoření a komediálních hereckých kreací. Ale právě proto na jeho filmy koukám tehdy, když mám potřebu se u televize bavit, tak jako tomu bylo dnes večer. A v tomhle ohledu film Gulliverovy cesty nezklamal a dokázal mě pobavit. Byla to jízda plná eskapád a komického herectví Jacka Blacka, ale bezesporu se jednalo o jízdu příjemnou, veselou a svým způsobem fascinující, a to od začátku do konce. Není to sice nějak originální nebo snad objevná komedie, dokonce to není ani film, ze kterého bych si sedl na zadek, ale je to film ideální na sobotní večer, kdy nechcete nic řešit a nad čímkoliv přemýšlet. Jack Black navíc má solidní herecké kolegy, ať už to je Jason Segel nebo Chris O´Dowd, který zde byl možná i stejně zajímavý a vtipný jako v Ajťácích. Do toho je zde k vidění také vždy sympatická a atraktivní Amanda Peet, kterou řadím k těm hezčím herečkám, a tak nemám důvod si o této komedii myslet cokoliv špatného. Zkrátka tohle je klasicky průměrná komedie, která ode mne získává tři hvězdy. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Postavy Dan (T.J. Miller) a Jinks (James Corden) byly pojmenovány podle producenta snímku Dana Jinkse. (oje)
  • Princezně (Emily Blunt) se po scéně, kdy Gulliver (Jack Black) přemůže robota, se v jednotlivých scénách mění šaty. (KucC)

Reklama

Reklama