Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to,nebo ve filmech s J.Blackem hrajou opravdu,jak bych to řek,ne úplně nejkrásnější typy,kvůli tomu,aby ten chlap tak jakoby zapadnul do kolektivu?Líbačka s plastovym Kenem ovšem luxusní!! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Když chci natočit Gulliverovy cesty s Jackem Blackem, tak buď natočím Gulliverovy cesty, jako to udělal Charles Sturridge v roce 1996, nebo risknu sázku na Blackovu ujetost a modlím se, aby to dopadlo alespoň jako Rok jedna Harolda Ramise. Rob Letterman se vydal cestou moderní romantické pohádky pro dospělé, která má ke kvalitní rodinné zábavě asi stejně tak daleko jako k moudrosti Gulliverova otce Jonathana Swifta. ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě zklamáním, podle názvu jsem si představoval dobrodružný film, který mě nečím zaujme. Dá se tam sice pochytit pár humorných scén, při kterých se člověk zasměje, to bylo ale vše. Herce Jacka Blacka moc nemusím a z ostatních hereckých výkonů taky nestojí za vyzdvihnutí nikdo. Celkově film beru jako průměrný ne-li podprůměrný. (57%) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ďalšia knižka (tentoraz od J. Swifta), ktorá sa stala obeťou dnešného Hollywoodu. Hlavne vďaka nie príliš vydarenej scenári sa štvorica J. Black, J. Segel, E. Blunt a A. Peet nedokáže ani minimálne bodovať. Osobné hodnotenie: 54% (*) ()

Ukubumbahoo 

všechny recenze uživatele

Nestává se často abych měl chuť kouknout na něco, o čem tuším, že by mohlo být hodně nízko pod standardem, který jsem si nastavil. I stalo se a nebýt několika oblíbených herců, kteří se zde ukazují, bych hodnotil možná ještě níž. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Poněkud hloupý humor, který se třeba k School of Rock perfektně hodil, ve spojení se Swiftovou klasikou poněkud selhává. Nebo spíš úplně. Ale potěšily Star Wars v "divadle" :-) ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Tenhle film, kulhá tak moc že mu pomůže jen invalidní vozík ( na ten by si zasloužil usednout asi každý kdo na tom pracoval ) ××× Ještě bych přenesl přes srdce že se režisér snažil udělat komedii pro rodiny z dětmi, ale co nerozdýchám je to že v tom hraje Black. Tenhle " humorný " týpek, mi nesedí ani v jednom filmu a jeho herecký projev je možná tak dobrý do nějakého zaplivaného klubu kde se dělají " zábavné " one man show. ××× Je to dobrodružný film ? Ne. Je to komedie ? Ne. Je to prostě kravina jakou se snad ani nedá pořádně okomentovat. Už mi začíná docela vadit že z dobrých předloh ( a Gulliverovy cesty jsou nádherné v knižním vydání ) se dělají AMERICKÉ sračky s podtitulem rodinná komedie. Za tuhle komedii bych rozdával facky a ne nějaké ocenění. Některé triky byly slušné ( v dnešní době je to už v celku normální dávat slušné triky i do sraček ) ale příběhově a hlavně obsazením, si to zaslouží vyřknout : ODPAD !!! PS - Jack Black, nebude nikdy dobrý herec ( i v King Kongovy stál za půl hvězdy ) Ještě dodatek - Nějak jsem v průběhu filmu marně hledal ono 3D, uváděné na vývěsce ( že by do kina dorazila NE3D kopie ? ) --- Vyděno dne 15.4.2013 na dětském promítání. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Někoho napadlo zmodernizovat klasiku, ale zřejmě zapomněl o tom alespoň trochu popřemýšlet. Je hezký, že použil i 3D, ale na tak chabý scénář plný nudností a hluchých míst to prostě nevystačí. I ta atmosféra a jistá magičnost příběhu je nezaznamenatelná. Některé triky jsou viditelně špatné, což je na dnešní dobu a takový film vcelku ostuda. Kdepak, zahrabejme tuto nechutnost kilometr do země a zalijme super pevným betonem. Tohle si tak skvělí román opravdu nezaslouží. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Šablónovitá zábavka, ktorej šťavu dodával šibnutým výkonom Jack Black. Odkazy na popkultúru niekedy príjemne prekvapili (viceprezident Yoda). Aj celkový vizuál je na dobrej úrovni, bez chýb. A zamiloval som sa do Emily Blunt! NIE: Lenže Hviezdnymi vojnami a kdečím možným sa tu často strieľa len tak, bez rozmyslu. Čo je určite na škodu, pretože sa to míňa efektu. Dej a konanie postáv predvídateľné až hanba, ale nad tým sa netreba veľmi pozastavovať, lebo inak vám to zničí aj ten krehulinký pocit príjemna. A potom tá vec, cez ktorú som sa ani za nič nevedel preniesť: Emily Blunt v obtiahnutých nohaviciach by inak bola bomba, len by nemohla byť v stredovekých reáliách. ()

Colleague 

všechny recenze uživatele

Tohle je film s jedním z nejdebilnějších závěrů na světě. Doporučuji to vypnout 5 minut před koncem, kdybych to udělal hodnotil bych daleko lépe. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Gulliverove cesty je uplne v pohode filmova rozpravka s dobrym hereckym obsadenim,ktora potesi hlavne mladsich divakov,zaujimave spracovanie,ktore ma samozrejme potesilo a bol som v celku spokojny...:-) ()

TakeruDavis 

všechny recenze uživatele

hvězdičky: 1)obsazení : Roy z IT Crowd, Marshall z HIMYM a Donna z Doctor Who. 2) moderní pojetí starého příběhu. 3) narážky na popkulturu. toť vše, za scénář obecně už nedostane, přesněji je částečně přítomna mezi prvé 3 body... ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Ale fuj! I při tom malém očekávání, co jsem měl, jsem byl zklamán. Trochu mě překvapila některá hodnocení a začal jsem přemýšlet, čím se dalo u toho filmu bavit... Zrovna jsem viděl Pekelnou ženskou, kde byl také Black a Amanda Peet a to byla proti tomuhle super komedie. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Nic extra, Jack Black má jistě i lepší snímky, ale žádná hůza to taky není. Závěrečná píseň je stupidní, ale co, vždyť je to crazy comedie ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Jack Black je na tom podobně jako Adam Sandler. Bud´ máte jejich komedie rádi nebo ne, a v 99% případů vás ničím novým nepřekvapí. Já s Blackem nemám problém. Navíc od Trsátka osudu spolu sdílíme nadšení pro Rock´n´Roll a celkově mi jeho humor nepřijde nijak fekální. Abych to shrnul, obsazení je výborný a já se těch necelých 80 minut dobře bavil. 75% ()

Alice02 

všechny recenze uživatele

Od začátku filmu jsem čekala na něco, u čeho bych se mohla pořádně zasmát, ale to "něco" nepřišlo. Líbil se mi tam Jason Segel a co se týče Jacka Blacka, kvůli kterýmu sem šla do kina, nijak nepřekvapil a byl tak nějak obyčejný (a ano... trapný). A na konec: Film se živí na slavných filmech a osobnostech jako parazit, ale dá se u toho i zasmát (Gavatar)... a českej dubing je hroznej! Hezký komentář napsala StarsFan ()

foundation odpad!

všechny recenze uživatele

Balancovanie na hrane odpadu a jednej hviezdy kde sa mile rád prikloním k tým piatim písmenkám a výkričníku. Toto že bolo pre niekoho vtipné? Toto že bolo pre niekoho dobrodružné? To snaď nemyslíte vážne. A tentokrát to určite nebude len mojou osobou averziou pre podobné sračky. Nulové, trápne, nepozerateľné. Ale načo sa tu zbytočne vylievať. Jednoducho hodnotenie hovorí za všetko. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

A mne sa to páčilo. Na to, ako často džejbý dokáže prestreliť a tým navodiť namiesto zábavy trápno, tak tu sa mu kupodivu darí. Za jeho excelentný nerd styl a rekapituláciu aktuálnej pop-kultúry mu tie hviezdy dám. Som spokojný a s hrdosťou to priznávam. ()

Reklama

Reklama