Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (526)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, tenhle film je přímo prošpikován scénami, které byly přizpůsobeny spíše dětskému publiku. Věřím, že ti nejmenší se u tohohle filmu budou přímo královsky bavit… no a ostatní (např. já) se pobaví jak kdy. Některé scény jsou fajn (parodie různých filmů), některé jsou těžce mimo (začátek byl nudný). Hodně dlouho po skončení jsem přemýšlel o hodnocení mezi dvěma a třemi hvězdami. A nakonec dávám tu lepší možnost, hlavně kvůli (vcelku roztomile) přehrávajícím hercům. Vemte si takovou Emily Blunt. Myslím, že teď lituje, že kvůli tomuhle snímku odmítla roli v Iron Manovi 2, ale do tohohle filmu mi perfektně seděla a svou roli krásně přehrávala. Stejně jako padouch Chris O'Dowd a Amanda Peet. Jason Segel byl v pohodě, stejně jako Jack Black, na kterém to vše stojí a padá. Suma sumárum - pokud chcete vidět opravdu bláznivou verzi Gulliverových cest, tak po tomhle sáhněte všemi deseti prsty. Jinak se tomuto vyhněte opravdu velkým obloukem. 50 %. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Můžete se o Blackovi myslet cokoliv, rozhodně nevypadá jako Errol Flynn, není to taky žádný další Pacino nebo DeNiro, některá jeho gesta jsou přehnaná a zvukové projevy (obzvláště ještě nadabované) hodně trapné, ale jinak ho mám rád, především díky všem těm jeho rock'n'rollovým a filmovým vskuvkám, kterým se nevyhneme snad v žádném jeho filmu. Tady to jsou Kissáci, Guns'n'Roses nebo Star Wars. No a jako příjemná oddechovka, u které se dá vypnout, je tenhle film naprosto v pohodě. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Nevadilo by mi ani tak svérázné přepracování Swiftova životopisu do moderní podoby. Vždyť to je dnes standardní přístup. Co si ale vymyslela spisovatelská dvojice Stilman a Stoller, která z tohodle filmu udělala krávovinu pro lobotomií postížené jedince, to je teda silné kafe. Vytvořit tak primitivní charaktery, tak strašné dialogy a pak to ještě tak dementně natočit... No to kdyby chtěli tak se jim to nepodaří. Je mi líto Jacka Blacka, který si poslední dobou vybírá takovéhle filmy a propadá se úlpně jinde než by podle mě měl být. No nic, za něj, a pár fórů 1,5, se zavřením svého obřího oka nakonec dvě. There's no small jobs - just small people. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Ne-u-vě-ři-tel-ná hovadina. Fakt. U Blacka jsou hranice mezi hnojem a parodií vždy neuvěřitelně blízko, ale v tomto případě není sebemenších pochyb. Opravdu lituju celého hereckého ansámblu - obzvláště Emily Blunt. Tohle ja škola pitomých šklebů, komediálních trapáren a scénaristických přešlapů. A dabing finálního hudebního čísla je ten pravý vrchol pyramidy nevkusu. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Jack Black je třída. Nedělá blbce z ostatních, ale sám ze sebe a já mu to žeru. Taková (ne)normální rodinná komedie, která pobaví, je velmi in a vizuálně také není k zahození. Jack Black jako „King Kong“ nebo jako panenka Barbie nemá chybu! A co teprve divadelní ztvárnění Star Wars a Titanicu, nebo koncert KISS. Podobných odkazů je zde nespočet. A potěšil i výběr písní, od již zmíněných KISS po Guns N‘ Roses. Ono celé je to v rockovém duchu. Ale nebýt těch mravokárných vsuvek, kdy otravná píseň zpívaná hlavními hrdiny přivede všechny na správnou cestu, mohlo by to být krapet lepší. "Gulliver, I am your father!" - "Noooo.." ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Little Trip. (KucC)
  • Jonathan Swift napísal Gulliverove cesty v 18. storočí, keď svet nebol ešte celkom objavený a ostrov plný Liliputánov nebol nepredstaviteľný. Dnes to už neplatí, a tak sa tvorcovia rozhodli presunúť Gullivera do alternatívneho sveta. (krasomama)
  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)

Reklama

Reklama