Reklama

Reklama

Shadows of the Mind

Obsahy(1)

Žena je po 12 letech pobytu v psychiatrické léčebně propuštěna domů do domácí péče. I když slyší hlasy a znovu a znovu prožívá pohled své matky topící se v jezeře, snaží se zůstat při smyslech. Mezitím jsou lidé v jejím starém domě jeden po druhém vražděni nejrůznějšími krvavými způsoby. (Karlos80)

Recenze (3)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne pôsobivá psychologická pecka o jednej traume z minulosti, ktorá sa po dlhých rokoch v ústave opäť prenesie do života mladej ženy a zmení ju na psychopatickú vrahyňu. Spočiatku to ani ako horor nepôsobí, skôr ako kvalitne nakrútená dráma s vynikajúcim hereckým výkonom hlavnej hrdinky, podfarbená parádnou hudbou, takže sa na to pozerá výborne, a k tomu všetky tie predstavy a hlasy v jej hlave... jednoducho po atmosferickej stránke to fungovalo aj bez krvi. Potom nasleduje prvý krvavý mord v podobe kosáka do krku, a bolo mi jasné, že sa ešte mám na čo tešiť. A naozaj, pri tom záverečnom napínavom masakri som ani nedýchal. Takže bravó, z úplne neznámeho kúsku sa vykľul pozoruhodný klenot. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Horror? pche vůbec. 90% filmu absolutní nuda, kde se jen kecá. * za posledních cca minut. Nechápu, že jsem to dodíval až do konce. 20% ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodně ponurý, temný, ale hlavně krásně děsivý horor (označovaný jako slasher) s dobrou hudbou, který rozhodně stojí za povšimnutí, nehledě na to, kdo za ním stál, natočil jej totiž nechvalně známej režisér Roger Watkins ("Last House on Dead End Street") zde pod přezdívkou Bernarnd Travis. Vytvořená strašidelná atmosféra je úžasná (trochu mi to připomnělo film "Don't Look in the Basement!"), herectví je na tento formát filmu nezvykle nadprůměrné a všechny postavy zajímavé, je to svým způsobem i pěkně tajuplné, první polovina filmu je sice poněkud pomalá, ale už tady se pěkně pomalu brnká na divákovi nervy a psychiku (úvodní nepříjemné zvuky v podobě pláče a různých skřeků podle mě dostatečně silně zapůsobí a navnadí), druhá polovina včetně skutečně úžasného závěru, vám ten pomalejší rozjezd a tón, štědře vynahradí, tam je velmi dobré tempo, úmrtí jsou fascinující a jedinečné (je tu pěkně krvavý útok kosou, bodnutí do oka, spálení - to je hodně silná scéna), těch pár posledních scén (čistě hororových momentů) je opravdu velmi dobře, řekl bych opravdu až znepokojivě natočených. Trochu krkolomný střih mi tentokrát nevadil. I tak jde o polozapomenutý žánrový klenot který jsem si užíval, a který stojí za znovuobjevení, všichni hardcore fanoušci do podobných věcí by neměli být zklamaní a film by měli i náležitě ocenit. ()

Zajímavosti (2)

  • Původně se film jmenoval The Heritage Of Blood. Po 4 letech v zapomění byl snímek uveden v roce 1980 znovu jako Shadows of the Mind. (Karlos80)
  • Film v roce 1976 natočil režisér Roger Watins zde pod přezdívkou Bernard Travis. (Karlos80)

Reklama

Reklama