Reklama

Reklama

Znovu vstaň

  • Francie 8 fois debout (více)
Trailer

Obsahy(1)

Else se skoro nic nedaří. Její depresivní soused, bývalý fotbalista Mathieu na tom není o moc lépe. Zdá se, že oba jsou v neúspěšnosti dokonalí umělci, ani jednomu se nedaří získat stabilní práci. Čas od času nabízí Mathieu Else svou lásku, ta však není připravena ji opětovat. Jejich situace je stále svízelnější, a tak nezbývá než znovu vstát a jít bojovat, jednou to musí vyjít...
Elsa stěží občas dostane nějakou příležitostnou práci a doufá, že najde stabilní zaměstnání, aby se nohla znovu ujmout péče o svého syna. Její soused na patře Mathieu se také snaží najít práci, chodí z jednoho pohovoru na druhý a pokaždé neuspěje. Čas od času nabízí Mathieu Else svou lásku, ta však není připravena ji opětovat. Jejich situace je stále více svízelná, ale oba znovu a znovu vyráží do světa, který je zdá se odmítá přijmout... Sedmkrát jsi sražen k zemi až tě odpočítavají a osmkrát se musíš postavit zpátky na nohy! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

markotter 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní film. Pokud hledáte práci nebo jste v rozvodovém řízení, tak se radši nekoukejte. Pokud ne, tak si dávejte bacha, protože Elsa to rozhodně nemá jednoduché, někdy z vlastní viny, ale jindy už jenom proto, že se dostala do spirály, ze které je těžké se vrátit. Trochu mi chyběla nějaká katarze, na konci film jakoby vyšuměl do prázdna. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Toto existenciální drama nejvíce osloví ty, kteří sami mají problém najít práci, tak jako například já. Chápal jsem pocity dvou hlavních hrdinů, chápal jsem jejich bezmoc, jejich smutek, jejich deprese, vcítil jsem se do nich a tento film mě dokázal velmi oslovit. Toto je neobyčejné drama o dvou lidech, kteří nemají v životě štěstí a postupně oba přicházejí nejen o iluze, ale i o střechu nad hlavou a stávají se z nich nikoliv vlastní vinou bezdomovci. Tento film opravdu mnoho veselých momentů nenabízí a já vlastně nechápu, proč jsem se na něj díval, když jsem měl spíše chuť se pobavit. Ale samozřejmě svého času nelituji, jedná se totiž o film, který dokáže zaujmout, který nenudí, a který dokáže diváka oslovit. Já sám jsem nemohl odtrhnout od televizní obrazovky svůj zrak a jen jsem zvědavě čekal, jak bude život hlavních hrdinů pokračovat dál. A ke konci jsem se dočkal dokonce i náznaku, který dával tušit, že přece jen možná na hlavní hrdiny čekají i šťastnější chvíle, než které nám celou dobu ukazoval tento film. Já sám za sebe mohu říci, že jsem jako divák spokojený a nemohu tedy hodnotit jinak, nežli nadprůměrně, a proto uděluji čtyři hvězdy. ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama