Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Večeře s přáteli, to je diktatura klamných zdání. Sluší se být okouzlující, smát se, bavit společnost a vyprávět své zážitky či plány do budoucna. Obavy se skrývají za vtipy a trápení za výbuchy smíchu. Na krátkou dobu se tomu dá i věřit, a to je to hlavní. Když známe správná pravidla, respektujeme své společníky, jsme srdeční, přetváříme se a máme dobrou náladu, určitě strávíme krásný večer… Už na zpáteční cestě ale tuto dokonalou přetvářku odkládáme. [FFF 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dobrý scenár, zato neschopná réžia a chybná práca s hercami. Nakoniec sa nadpriemer potopil tým, čo malo byť jeho silnou stránkou. 65% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S určitou dávkou škodolibosti by se dala Společenská pravidla přirovnat k oblíbené telenovele, protože se tam objevují všechny ingredience typické pro žánr - je to vztahová záležitost, kde se řeší milostná vzplanutí, nevěry, rodinné konflikty, přátelství, kruté životní zkoušky, nechybí ani nečekané šokující zvraty, nicméně je nutné zdůranit, že snímek je výrazně lépe napsaný, zrežírovaný a zahraný než zmíněné mýdlové opery. Filmoví diváci očekávali komedii a z jejich reakcí na jednotlivé scény to bylo znát, Společenská pravidla ale učitě nejsou typickou komedií. Objevují se v něm i tragické momenty, i když nesporně převažuje pozitivní atmosféra a příběh nezadržitelně směruje k happyendu. Deset známých, kteří se na počátku sejdou na večírku, po roce bilancuje a posune se ke vzájemnému pochopení a odpuštění. Celkový dojem: 65 %. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zmatená časová osa způsobila, že jediné, co si z tohoto filmu odnesu, je, že v něm souložil každý s každou. Značný zájem dam, které by mohly od minuty vyniknout v NBA, o Laurenta Stockera, jenž nápadně připomíná Clauda Françoise, je ohnilou třešničkou na nepovedeném dortu Thompsonových. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Pohled do partnerských vztahů. Francouzké filmy miluju, ale tady jsem čekal trošku více komediálních scén. Film na který do rána zapomenete. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom dobry film so solidnou zapletkou, ktora mi bohuzial prilis nesadla. Ale kto ma rad filmy o partnerskych vztahoch, tak bude spokojnejsi ako ja. 5/10. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejhorší film s mým oblíbeným komikem Dany Boonem, který v žádném případě není komedií, ale spíše parodií na milostný život a partnerské vztahy, kde několik nesympatických postav sype své rádoby modra a vtipy, ale výsledkem je pouze otřesně nudná slátanina, kterou do konce dokoukají jen opravdu silné povahy. Moje hodnocení 20%. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Mám v oblibě francouzské komedie, ale musí mít pro mě to správné kouzlo. Společenská pravidla jsou ale jak si toporná a mě si nezískala. ()

Galahad 

všechny recenze uživatele

Já bych se podepsal pod to, co napsal Gudaulin, jen bych doplnil, že i z telenovelového tématu zhuštěného do 90 minut může vzniknout svěží a inteligentní film. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Dle mého velmi dobře ztvárněné životní situace. Do filmu se povedlo vměstnat velké množství možných partnerských variant. Je s podivem (a zároveň ze života), jak dokáží jedno, dvě rozhodnutí změnit od základu partnerské vztahy. ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Nic velkého, ale pravdivé. Někdo získal, jiný ztratil. Filmařsky spíše ploché, prostřihy do večera o rok zpátky jsou servírovány podle zákonitostí očekávání. ()

Joral 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film o medziľudských vzťahoch. Má dej kde sa zaujímavo prelína minulosť s prítomnosťou, taký strih som ešte nevidela. Chvíľu mi trvalo kým som postrehla že pozerám rôzne časové línie. Za to som dala 5 hviezdičiek. Mimochodom určite to nie je komédia, skôr romanťák. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nevěděla, že mám chuť na celkem vážný film. Jde vlastně o generační výpověď. Není to o konfliktu, vypjatých situacích, silných emocích, či spíš je to o nich, ale my je na plátně nevidíme, odehrávají se v mezičase, během roku, který je ohraničen našimi vstupy. Páry se rozcházejí a zase dávají dohromady a já fandím jednomu každému z nich. 96 minut je málo. ()

Reklama

Reklama