Reklama

Reklama

Nahoru a dolů

(seriál)
  • USA Eastbound & Down
Trailer 7
Komedie / Sportovní
USA, (2009–2013), 13 h 56 min (Minutáž: 26–31 min)

Hrají:

Danny McBride, Steve Little, Katy Mixon, Elizabeth De Razzo, John Hawkes, Andy Daly, Ben Best, Tim Heidecker, Ken Marino, Efren Ramirez, Ana de la Reguera (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Kenny Powers (hraje ho spoluautor scénáře Danny McBride) býval baseballová jednička a hrál v první lize, ale do cesty mu vstoupily dvě věci: pokles formy a nesnesitelná povaha. Poté, co jeho skvělá kariéra pohasla, mimo jiné i proto, že byl nařčen z užívání steroidů, se Kenny vrátil domů do rodného města v Severní Karolíně, kde s nechutí nastoupí jako záskok za učitele tělocviku. Bydlí u svého bratra Kevina, ale i když je na dně, vydoluje v sobě odhodlání udělat všechno pro to, aby se vrátil... (HBO Europe)

(více)

Recenze (101)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Založit seriál na tom, že je hlavní hrdina donebevolající kretén, kterej si nebere servítky a s upřímností sobě vlastní fu*kuje všechny okolo, mohla fakt jenom parta kolem Willa Ferrella. Danny McBride si tyhle výsady užívá v šesti dílech Eastbound & Down jako baseballová star, která se po ztroskotání zářný kariéry vrací do rodného města, aby se tu začlenila do běžnýho života a nabalila svoji dávnou lásku ze střední. Kenny Powers je hrdinou, se kterým většina lidí nevydrží ani jednu epizodu, ale pokud vám jeho styl humoru sedne, budete se bavit královsky. Celej seriál je něco jako eRková verze Školy rocku říznutá Pineapple Expressem (díly režírovali Jody Hill, David Gordon Green a Adam McKay), ve který dostali všichni možnost se pořádně vyblbnout a ukázat, že se daj životní moudra podat i jinak. Jak říkám, není to pro každýho, ale Kenny a jeho audiobook “You’re Fu*king Out, I’m Fu*king In” mi připravili šest hodně zábavnejch půlhodinek. "If there's one thing I hate, it's losing. If there's two things I hate, it's losing and getting cancer." (Sorry za nespisovnost, jinak to znělo ještě hůř) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Až do posledních minut (a nejvíce posledními minutami) poslední epizody krutý seriál. Zvlášť v nakládání s protagonistou, kterému to ale patří. Kenny Powers je bezprecedentní hovado. Krom sebe samého nedokáže nikoho milovat, namísto ohledů bere steroidy a (což je vlastně docela fajn) nezná přetvářku. Z toho, co řekne, vždy přesně víte, na čem jste. Kenny Powers nijak neskrývá, kým je a oč mu jde. Stejnou bezohledností vyniká celý seriál, ukazující s nadsázkou, na jakém „principu“ fungují Spojené státy americké. Kdo není vítěz, je looser, být někde mezi znamená nebýt. Mimo ostré satiry, vybroušených hlášek a humoru bourajícího hranice vkusu nabízí Nahoru a dolů také překvapivě dojemné okamžiky, kdy mi toho kreténa bylo skoro líto. Každý ze dvou režisérů dokázal do seriálu, vystavěného jako celovečerní film, přispět tím nejlepším ze své tvorby. David Gordon Green dříve natočil několik kritiky ceněných dramat, Jody Hill dvě obhroublé komedie. V obou si zahrál Danny R. McBride, potenciální nástupce již trochu vyčichlého Willa Ferrella. Pár dalších podobných rolí a jeho koncentrát odvrácených stránek amerického smýšlení bude vycizelován k dokonalosti. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kenny Powers je prasák, ujíždí na drogách, po řadě neúspěchů si stále myslí, že je borec, který je na vrcholu a zrovna dorazí do svého rodného města. Nutno dodat, že ho právě vyrazil i ten nejhorší baseballovej klub, kterej si to mohl dovolit a jeho sláva je skutečně za zenitem. To si ale on nemyslí a při příjezdu do města ukáže, že on je ten nejlepší a všichni kolem něj se budou minimálně plazit, pokud teda nebudou sjetý. Eastbound and Down je tak ve výsledku jeden z těch typů komediálních seriálů, který mě dokázal zaujmout hnedka na první pohled. Dokázal to nejen oním hlavním hrdinou, kterej se svým chováním nenápadně podobá Dr. Housovi, nutno dodat, že tihle sráčové v seriálech poslední dobou táhnou nejvíc, ale také samotným humorem, který není přesně to, co byste od komedie očekávali. No holt je dost vostrej a ne každýmu sedne. Mě ale bavil a rád se podívám, jak se to s Kennym zvrhne dál. ()

T2

všechny recenze uživatele

Eastbound & Down: kompletná 1.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $966,083 //počet predaných kusov 58,586 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál s jedním z nejdrsnějších typů humoru, co jsem viděl. Všichni jsou tam furt sprostý a hlavní hrdina je fakt strašnej čurák. Některý momenty fakt hodně vtipný (soulož ředitele, nebo nachcanej ředitel na grilovačce), některý vyzněly dost rozpačitě, ale nejvíc mě dostal ten konec. To jsem fakt nečekal :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni mega masakr. Sest skoro pulhodinovejch epizod o tom, jak nejvetsi srac pod Sluncem, kdysi hvezda baseballu, dneska troska, vlitne do svyho rodnyho mesta, narve se do domu brachovi, nastoupi jako ucitel telocviku, z jednoho ucitele si udela poskoka, druhou ucitelku zacne balit, sezene si dealera a kurvu a vsechny v okoli zacne nehorazne prudit, urazet a nasirat. Nic mu neni svaty, kazdyho vyfuckuje na sto zpusobu. A i kdyz vetsina hlasek sestava z fuckovani, stejne to jsou kurevsky perly, ktery by se mohli tesat. Fakt by me zajimalo, kdo vymyslel postavit serial na tom, ze je hlavni hrdina nejvetsi kreten, ale svym zpusobem mu clovek musi i fandit, protoze vetsinou to je sice naprosto ultra sprosta komedie, ale obcas to je taky docela vazne minena depka o koncich kdysi hvezdy. Navic McBride je opravdu buran k pohledani, pravdepodobne jeho nejlepsi role do ktery se stoprocentne hodi a skvele si ji vychutnava. Jen to priserny haro si moh odpustit. Z vedlejsich stoji za zminku dvou epizodovy cameo Ferrella, kterej neni o moc mensi srac a navic ma ultimatni blondaty haro. Proste uz jsem nektery dily videl nekolikrat a porad je to naprosto totalni prdel. "Kazdej chtel kus myho hovna." ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S01: Výtečný. Léta jsem EASTBOUND vnímal, ale paradoxně mě k němu dokoplo až úžasný VICE PRINCIPALS. McBride je šarmantní génius v tom být totální sebestředný arogantní hovado, ta série měla spád, dějový drive, emotivní momenty, spoustu nekorektního humoru ("Let's fuck the kids." ) a super hlášek. Katy Mixon je roztomilá osudová. Přičemž je to celý tak krásně kreténsko-buranský. 85% S02: Ač mě to minule bavilo o malinko víc, mexická (neboli análu Ameriky) sezona nemůže zklamat žádnýho fandu Powerse. Obsazení nových rolí potěší, stejně jako cameo McConaugheyho, stejně jako furt stejně mamrdí nesvatej humor. Jo a jo, miluju ty úderný intra s "Going Down". 80% S03: Vyladěný a bez chyb - Myrtle Beach sezona je plná super vtípků a vychytaných roliček hvězdných ksichtů (hlavně tu září Ferrell jako "Old South"), je tu vděčná nová postava rusáka, k tomu to pořád příběhově má kam jít a občas mezi vší tou čůráckou srandou i dojímá. 90% S04: Završení ságy Kenny Powerse, ač bych mohl lamentovat nad tím, "jak už to nebylo úplně ono" a umírněný, pořád končí ve velkém stylu a s camey jako Sacha Baron Cohen, Marilyn Manson nebo Lindsay Lohan. Super seriál - skvělý hrdina a ten nejlepší americký humor jak ho mám rád. 80% "The end. Cut to black. Audience goes fucking ape shit." ()

movie 

všechny recenze uživatele

První serie nekompromisně vraždí. Tvrdá, nepříjemná a politicky absolutně nekorektní komedie s hlavní postavou, kterou je naprosto nepřiměřený, stupidní a sebstřední imbecil, bývalý basketballista, který se po neúspěšně zakončené kariéře vrací do svého rodného města. Tohle je naprosto over the top. Danny R. McBride (trikař z TROPICKÉ BOUŘE) a jako jeden z režisérů Adam McKay (THE OTHER GUYS) - perfektní kolaborace. Teď dávám druhou sérii! // I po třetí sérii stále za plnej počet. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto hustej miniseriál, kterej to rozjíždí ve velkým stylu hned od začátku a to hlavně díky Dannymu R. McBrideovi, kterej nějak furt nedokáže pochopit, že už není baseballová star, ale jen pupkatej sračkovskej povaleč bez peněz, ale za to s hvezdnýma manýrma, kterej se musí nastěhovat k bratrovi a zastávat pozici učitele tělocviku (kdo neumí, učí a kdo neumí učit, učí tělocvik). Tenhle seriál je více méně jen bombardování všech a všeho jeho dobytkářskejma nadávkama, ale je to fakt pořádně zábavný a určitě tu stojí za zmínku i úča Katy Mixon se sakra velkejma přednostma, díky kterejm bych chodil na hodiny zaručeně včas, což je pro mě obvykle naprosto neřešitelnej úkol. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept jako u nesnesitelného Zevlovat a prudit. Nahoru a dolů je však mnohem vtipnější a hlavně záživnější. Danny McBride je komik, který má budoucnost. P.S. You’re Fucking Out, I’m Fucking In. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

"Gold might get you Jonas Brothers tickets. Black? All three of them sucking your dick." ...drogy, sprostý nadávání před dětma, žádný servítky - co víc si v takovymhle seriálu přát, funguje to skvěle ! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má snad reflektovat současný americký život, ukazovat tu jeho horší stránku. Člověk by až nevěřil, jak to může být zábavné. Potom, co jsem se překousal přes hnusáctví hlavního hrdiny a zvykl si na jeho způsoby, začal jsem mu fandit a zároveň se těšit, kdy si to zase zavaří, kdy někoho zase poníží a kolik přátel zase ztratí. Tento antihrdina je mi v podstatě dost blízky. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po slabším rozjezdu, který musí představit "jednoho z největších idiotů televizní obrazovky" a ještě operovat se slabšími, přavážně trapnými vtípky nečekaně solidní komediální seriál, který se nebojí jít na jedné vlně s klišé, které mlátí po hlavě hromadou popkulturních odkazů, nekorektním humorem a McBrideovým charismatem. Přerod Kennyho Powerse z hovada na slušňáka a zpět je o to zajímavější, čím víc se první (a ne poslední) sezóna blíží ke svému konci. Will Ferrell je nicméně trapný permanentně. Asi by ho měl někdo zabít. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je pěkně vostrej, s ničíma a nikým se nesere a nechává volně proudit své emoce. To je sice pěkné, ovšem to nestačí. Chce to i nějaký humor, což zde postrádám. Je to škoda, že jsem nucen to zabalit po prvním dílu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Seriál o tom největším hajzlovi a kreténovi, jakýho byste mohli potkat, který ale kromě výborné titulní postavy nemá mně nemá moc nabídnout. Kenny Powers je opravdu parchant a tvůrci společně s výborným Danny McBridem toho výborně využívají. Styl humoru mi ale příliš nesedí a ostatní postavy jsou docela špatné a nezajímavé. Nicméně Kennyho audiobook chci hned! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"There is no I in team, but there is U in cunt." Danny McBride sa definitívne zapísal do dejín a na svet priviedol postavu, ktorá sa už teraz stala kultom. Kenny Powers je kolosálny dement, ktorý na míle predbieha hocičo, čo stvárnil Will Ferrell. Sexistický, xenofóbny, arogantný, vulgárny, egocentrický bastard, ktorého si nemožno nezamilovať. Žiadna servítka pred ústami, fuckovačka od prvých minút, nahé ženské a brutálny hrubozrnný humor. Vrcholom sú motivačné prejavy Kennyho Powersa a to nielen z jeho legendárnej audioknihy I'm fuckin' in, you're fuckin' out... "I'm the man who has the ball. I'm the man who can throw it faster than fuck. So that is why i am better than everyone in the world. Kiss my ass and suck my dick... everyone. " ()

klerik 

všechny recenze uživatele

1. - 3. séria. Vzhľadom na to, že CALIFORNICATION mierne stratilo dych, tento seriál ma potešil o to viac. Skvelá práca s ústrednou postavou, šikovné balansovanie medzi ferrellovským a mcbrideovským polotrápnym humorom... ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

První řadu mám za sebou a mám z toho takové smíšené pocity. Kenny Powers je strašný hovado. I přesto jsem si myslel, že mu budu fandit. Stejně jako tomu je u How not to live your life, ale po první řadě tomu tak není. Jsem docela zvědavý, jaký dojem na mne udělá druhé řada, snad lepší, než ta první. 1. řada 6/10 Druhá řada je za mnou a mám z ní tak nějak stejný pocit, jako z té první. Český název "nahoru a dolů" je celkem výstižný, protože mi Powers přijde pořád tak blbě nerozhodný a neví co by. Ale vtipné to je, to jako ano, ale čekal jsem víc. Nechám se překvapit třetí řadou. 2. řada 6/10 ()

Reklama

Reklama