Reklama

Reklama

Grace

Trailer

Obsahy(1)

Madeline Matheson je v osmém měsíci těhotenství. Během její nehody plod umírá. Žena naléhá, aby mohla donosit dítě do termínu porodu. O několik dní později se její dcerka narodí živá. Jenže dítě nemá chuť na mléko, ale na krev. Madeline má dilema, kam až zajít, aby zachránila své dítě. (LIVINGDEAD)

Recenze (32)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem hustší atmosféru a celkově lepší podívanou. Grace ze začátku působí velmi slušným dojmem, ale od určitého okamžiku jde serióznost naprosto do háje (Myslím tím podnět, který Madeline donutil, aby nalila dítěti poprvé do lahvičky zvířecí krev. Ať mi nikdo netvrdí, že po takové události - která v podstatě mohla být jen nehodou, a ne projevem Graciny krvežíznivosti - by něco takového skutečnou matku napadlo). A když nelze brát snímek vážně, musí mít takový spád či index zábavnosti, aby dokázal udržet divákovu pozornost a pobavit jej. No nemá samozřejmě ani jedno, vleče se to neuvěřitelně a na vtip člověk nenarazí. Ačkoli, u úplně posledního záběru jsem smíchy vyprsknul, to je fakt. Každopádně atmosféru snímek má a napínavé to svým způsobem také je, takže tři hvězdy považuju za adekvátní. PS: Taky vás tak štve, když je ve filmu zapnutá televize a "náhodou" se tam zrovna baví o něčem, co má hodně společného s dějem filmu..? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Antikoncepční obhajoba vegetariánství. Jordan Ladd hraje jak o život, scénář se rozhodně nebojí zabrousit do kontroverzních vod, ale přišlo mi, že si Paul Solet stísněnou atmosféru neumí dobře ohlídat a tak je to často docela nuda, které by slušela mnohonásobně kratší minutáž. Čekejte velmi komorní psychologický výcuc dobré nálady a možná nebudete zklamáni. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Na tomto horore sa mi páčili 4 veci: 1. originálny námet 2. komorná a stiesnená atmosféra 3. herecké výkony (najmä švihnutej matky a totálne šialenej svokry, toto sa len tak nevidí, hlavne tá matka to zahrala bravúrne) 4. záver, správne krvavý a určite podarený. Vlastne čo sa týka psychologických hororov, patrí tento film k tým najlepším, čo som videl. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor o narození těžce vytouženého, ale bohužel mrtvého dítěte, které následně oživne, s požadavkem na speciální výživu - místo mléka krev. A do toho prudí tchýně. No, nevím co se z toho dalo vytřískat víc... Ta zápletka zní sice možná zajímavě, ale její realizace už tak zajímavá není. Krvežiznivý mimino není vyhnaný do extrému, představitelka hlavní role (Jordan Ladd) postrádá větší charisma, samotný průběh nijak netlačí na pilu a místy hraničí až s nudou. Chtělo to mnohem větší důraz po psychologické stránce, tím si myslím, že to mělo šanci zaujmout a zapůsobit. Takhle nic moc, ale ani žádný průser. Těžký průměr. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Trailer je ve své zkratkovitosti působivější než celá Grace, protože obsahuje prakticky všechny dějové zvraty a vás už nepřekvapí vůbec nic. Tempo pomalé, režie znepokojivá, ale ne natolik, aby to utáhlo celý film. Pár nechutností hororové labužníky asi nevytrhne. Anemická záležitost. :) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný psychologický horor s originálnym a slušne spracovaným nápadom. Film začína niekoľkými tradičnými hororovými náznakmi, ktoré diváka trochu zmätú, následne sa však mení na temnú, komornú drámu a pokračuje v svojskom rozvíjaní neobyčajnej myšlienky, ktorú však zbytočne neprestrelí a udrží sa v reálnych mantineloch. Mne sa to páčilo; nielen pre skvelý námet, ale aj pre hustú atmosféru, dobre udržanú gradáciu deja a uveriteľných hercov. Potešilo aj vcelku vtipné cameo môjho obľúbenca Adama Greena a osobne si myslím, že režisér Paul Solet má našliapnuté dobrým smerom - teším sa na jeho ďalšiu tvorbu. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac, škoda. Viac ako horror mi to pripomínalo drámu matky ktorá je schopná urobiť všetko pre svoje dieťa. Veľmi jednoducho natočený film, asi bol malý rozpočet. Námet dobrý, určite to mohli natočiť oveľa lepšie. Takto som to mal problém dopozerať. ()

petero 

všechny recenze uživatele

GRACE sa zaoberá podobne absurdnou témou a podáva ju rovnako realisticky ako nedávny TEETH. Na rozdiel od TEETH sa však GRACE tvári nonstop vážne a to nie je vôbec dobre. Dobré prvé 2/3 filmu sa neskutočne vlečú, až v záverečnej tretine dôjde k niečomu záživnejšiemu. ()

darkrobyk

všechny recenze uživatele

Proč mezi tagy není FF? Protože je to ještě horší! Po půl hodině jsem tu rozmávanou kameru vzdal, jinak bych přišel o oči. Film tedy nehodnotím, nebylo by to objektivní, ovšem forma je pro mne na odpad... ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Atmosféra slušná, od prvních minut jsem cítil podivný vibrace, ten styl natáčení je rozhodně znepokojivý. Čím dál víc to na mě působilo, že mířím k všeodhalující pointě a nakonec jsem se dostal k nicodhalujícímu něčemu. Není vysvětleno, proč mouchy, proč černej kocour, proč odpor k doktorům, kdo ženy na konci...škoda, po zajímavých nápadech se jen klouzalo. 7O% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Síce koniec filmu to ako tak zachránil, ale inak to bola nuda snažiaca sa o napínavý psycho triler či drámu, alebo o čo sa to snažilo. Film mal velký potenciál stať sa dobrým hororom, pretože nápad kde nevorodenec nechce materské mlieko, ale krv tu ešte nebol, tešil som sa... takto tu máme premrhaný nápad :( ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dívky a mladé maminky by se měly vyhnout tomuto hororu/dramatu za každou cenu!!! To musím zmínit hned na začátku. Na filmu bych ocenil, že je originální a že se snaží být co nejvíc odporný, ale přitom netlačí příliš na pilu, proto působí i částečně uvěřitelně. Líbí se mi, že Grace inklinuje spíš k psychologickému hororu než exploitation a tak stojí převážně na dobrých hereckých výkonech, scénáři a atmosféře hnusu. Krví se zde opravdu nešetří. Naopak mi vadilo chování té tchýně, několik hloupostí a trochu moc viditelná vegetariánská agitka. Když to vezmu celkově, tak mám z Grace pocit spíš mírně podprůměrný, ale o vyloženě špatný horor se nejedná. 45% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Co u tohoto snímku chválím je nápad tvůrců, ale to je asi vše, protože jako většina snímků je film výborný jen v první polovině, která mě bavila, měla svou temnou atmosféru a celkově tam bylo dost scén na zapamatování, ale druhá polovina už byla nuda o ničem, táhlo se to jako prase a tak to film shodilo do průměrových vod. Škoda, na začátku měl pěkně našlápnuto. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Alternativní vegetariánky, lesby, protivné tchýně, zapáchající dítě lákající mouchy a síla mateřského instinktu. To vše dohromady vytvoří poměrně zajímavý, originalitou zavánějící, film. Ta tchýně u oběda na začátku je tak nechutně geniální, jak jen zlo může být. Strohé, lehce komorní, nijak moc nerozehrané, ve druhé části trošku fádní a konec ne zcela překvapivý, ale přesto je to zajímavé. A představitelky všech tří hlavních hrdinek podávají hodně dobrý výkon. 3,5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nic pro těhotné ženy a novopečené maminky, tenhle úchylný film je vhodný především pro nás chlapy. I když i cynika mého formátu se poněkud dotkl záběr, ve kterém smutkem pološílená novorodička chová v náručí své právě narozené mrtvé bejby a povídá si s ním. Ale tím okamžikem naštěstí veškerá vážnost skončila a nastala nadvláda pokleslého B-žánru až do samého konce. Já osobně bych ovšem rád viděl děj ještě pořádně "vytuněný", protože z námětu krvežíznivého nemluvněte by šlo vytěžit mnohem víc zvrhlejší zábavy. Takže film je sice trochu 'soft', ale pobavil mě i tak. A velkého čokoládového B-Oscara za vedlejší roli by si pak zasloužila vyšinutá postklimakteriální tchyně, maniakálně posedlá kojením. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pomalé, místy znepokojující, ale ne tak depresivní, jak by mělo být. Oceňuji nápad i výbornou Jordan Ladd, ale něco tomu chybělo. 60% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tehotenstvi a male zakrvacene miminko jsou vlastne odjakziva naprosto idealni hororova temata, ktera jsou desivejsi a atmosferictejsi, nez sebevetsi armada zombies. Typicky priklad je Polanskiho masterpiece Rosemary's Baby. Na ten Grace sice ani nedohledne, ale ten odpudivy a ztisneny pocit je i zde na velmi podobne urovni. 6/10 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Ono se to zoufale snaží tvářit jako "chytrý" horror a vlastně se to po nějakou dobu i daří - napomáhá tomu hlavně vcelku vkusná kamera. Vedení herců je ale od začátku tragické, což jsem do poloviny filmu ještě jakž takž skousl, pak ale scénáristu postihl náhlý útok demence a všechno šlo k šípku. Konec pak všemu definitivně dodá punc provařené a mdlé kravinky. Plus hodně špatné animované mouchy. Fuj. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spotrebna jodnohubka, aka taka atmosfera tam bola no dieta ktore chce miseto mlieka  krv ... tak s tym tahni do hajzlu rejzo    : ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Příběh alternativní pizdy, která krmí kocourovi sojové mléko, baští veganskou stravu, ukájí se zíráním na Animal Channel, kde se mučí zvířata a vůbec jí nevadí, že bude rodit mrtvolku, hlavně když to bude dostatečně alternativní, tj. do vody a mimo porodnici. Bezchybně šílená tchyně a nepříčetná porodní asistenka, která vypadá jako ségra Deany Jakubiskové, uzavírají úžasné femdom trio, no co vám budu vykládat, jak se tam objeví chlap, je po něm. Je to všechno výchovou, no jen si to vezměte, narodit se do takového prostředí, to musí jednomu pít krev. A víte proč se jí to všechno stalo? Protože nežrala maso! Venkoncem slušný průměr na jedno skouknutí. ()

Reklama

Reklama