Reklama

Reklama

Skrytý

Trailer 1

Obsahy(1)

Kai Koss se vrací na místo, kde vyrůstal se svojí krutou a bezcitnou matkou, od které před devatenácti lety utekl. Dnes už je mrtvá a Kai po ní zdědil majetek a dům, který s ní jako malý sdílel. Zde se mu začínají vyjevovat děsivé vzpomínky. (Vojtino)

Recenze (96)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skjult je pozoruhodný svou urputnou snahou strašit diváka minutu co minutu, od začátku do konce, bez nejmenšího výdechu. A dokud si člověk neuvědomí, s jakou zpatlanou krávovinou má vlastně tu čest, docela se mu to daří. Pål Øie by měl přestat psát a zůstat výhradně u režie, tam odvádí dobrou práci. U Villmarku mi slabší děj nevadil - vystačil si de facto s jedním lesem a neznámým zabijákem (a scénář má na svědomí někdo jiný, Pål stojí za jen za tím prostinkým příběhem), z čehož se dokázalo vykřesat maximum. Ale Skjult, to je úplně jiný případ. V úmyslu nejspíš bylo natočit děsivý horor, kde jedna hrůzná scéna střídá druhou, no naneštěstí scénář působí dojmem nekonzistentního guláše, co v sobě míchá neuvěřitelně mnoho motivů, postavy se chovají způsobem, aby mohly vznikat zajímavé scény, ale nikoli tak aby dění působilo uvěřitelně, natož smysluplně. Za těch 90 minut jsem se teda párkrát leknul, sem tam jsem ocenil velmi dobrou atmosféru, ale film jako celek mě málem umořil. Ukrutného blonďatého hrdinu bych v klidu už teď pasoval na nesympaťáka roku a Skjult na jeden z nejbolestivějších hororových zážitků. Protože nejhorší je, když se plýtvá očividným talentem. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po letmém nakouknutí do ostatních komentů se nestačím divit, ale asi tuším, proč se to vlastně nelíbí. Øie trochu kopíruje sám sebe, jen si k těm potemnělým smrkovým lesům přibral ještě jeden polorozpadlý dům a nehezké vzpomínky na dětství. Že se vás bude snažit vylekat tam, kde to čekáte, mi nevadilo. Naopak jsem si užil dobré postavy, plasticky napsané i zahrané, byť lehce ovanuté odérem archetypu, a dobře fungující žánrovou práci, která se důsledně vyhýbá krvavým vodotryskům a opět si, podobně jako v režisérově prvotině, užil důslednou práci s atmosférou, která stojí a padá hlavně na tom, zda-li hrdinům fandit chcete, anebo ne. Kai Koss sice není sympaťák (Kristoffer Joner je typický zachmuřený Nor), ale u mě bodoval. A vtipná pointa jako bonus. Nejde o to jaká, ale jak. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Našlápnuto je na velké věci, ale jako vždy ... scénář. Atmosféru vytváří Pål Øie hutnou, musím dát opatrně palec nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TEN KŘIK JE V LESE !!!..... Divnej film. Krásnej strašidelnej dům a atmosféra, že husina po těle několikrát přeběhne. A místo toho, aby tenhle norský příběh Barbory Škrlové (která byla Aničkou a v Norsku Adamem) šokoval a výjevy, přeludy či skutečné postavy strašily nejen Kláru Mauerovou je mi servírován přes TV obrazovku genetický kód spánku. Pomaličku, ale v silných dávkách. V Norsku mají krásnou přírodu.... Chce se mi zařvat: AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ!!! Ale zmůžu se jen na: JEŠTĚ ŽE NEJSEM Z KUŘIMI! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jmenuji se Klára Mauerová. 2.) Budu točit film s názvem Kuřim. 3.) Jezdím do Norska na ryby. 4.) Zdědil jsem starej barák a místní z toho nemaj dobrej pocit. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rozpačité Dojmy.. Prvních 20 minut naznačovalo k Pecce.. Skvělé 2 Lekačky + Lámání Prstu! .. Na Konci Poslední lekačka a honička v lese.. A Nic víc.. Je to velká Škoda.. Velmi vysoký potencial pro skvělý Horor.. Ale nedotažený !Myslím, že tenhle snímek se dá určitě vynechat.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tu dole ťa nie je počuť. Ani keď ti mama leje vrelú vodu na brucho, lebo si sa počúral.“ Nie je to také dobré, ako režisérove predchádzajúce TEMNÉ LESY. Už tie mali čudný scenár a nepochopiteľné rozuzlenie, ale veľa im dala pozoruhodná atmosféra bravúrnych nórskych hôr. SKRYTÝ má bohužiaľ nielenže rovnako svojrázny scenár (koniec som vďaka úplne poslednému záberu „z pohľadu kamery“ pochopil, bola to kópia slávneho Hitchcockovho filmu), ale už sa len občas odohráva v nočnom lese. Kým ten (prípadne úvodný prieskum domu, ten bol takmer na infarkt) stále dokáže maskovať slabší scenár, akonáhle sa dej presunie do mestečka, vypláva na povrch fádnosť; kým Pål Øie len strašidelne behal TEMNÝMI LESMI a občas blikla baterka a blesk, bolo to strhujúcejšie, pôsobivejšie a pri pozeraní mi nebolo všetko jedno. SKRYTÝ je bohužiaľ už len taká psychologická hračička. Našťastie ústredný hrdina (Kristoffer Joner hral už v TEMNÝCH LESOCH) bol charizmatický, dĺžka rozumná (96) a scény z prekrásnych vlhkých hustých lesov, kde sa REÁLNE môžete navždy stratiť a zomrieť (alebo niečo horšie... napríklad sa zblázniť), boli šokujúco bombové. Bohužiaľ ich nebolo veľa. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Norský horror o strašidelném domě hluboko v lesích a jednom děsivém tajemství. Režisér Villmarku opět předvedl svůj talent pro vytváření mimořádně děsuplné atmosféry, bohužel jen v první půlce filmu. Ta druhá se zvrtne v jakousi mysteriozní detektivku a to mi příliš nesedlo. Jak měl Skrytý solidně našlápnuto na jeden z nejvýraznějších skandinávských hororů, tak scénář ho ke konci nesmyslně pohřbil. Škoda, ale za ty dvě lekačky a prvních 40 minut poctivé hrůzy mu jsem přesto vděčný. Já ty lesní horory prostě můžu... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Pål Øie mě již dokázal ohromit a vystrašit v "Temných lesích" a byla jsem zvědava, jestli na mě podobně zapůsobí i jeho další dílo. Ponurá atmosféra, těžící především z temných lesů zahalených v mlze, neustálé tmy a rozpadlého, starého domu, pracuje skvěle i zde. Již úvodní scéna při návštěvě matky mi dokázala způsobit vydařený šoking. Kristoffer Joner je ve své roli muže traumatizovaného otřesným dětstvím skvělý. Snímek mi sice nedokázal vyjasnit jisté okolnosti a původ či počínání několika postav, ale to jsou jen drobné větvičky, na něž jsem během "pátrání" v těchto lesích šlápla:) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mi poněkud uniká, rozhodně je to mnohem lepší, než jak se z tohoto procenta jeví. Řekla bych, že je to jen o kousek horší, než Villmark, a to hlavně kvůli chaosu ve vyprávění a podle mě dosti neobratně podané nejednoznačné pointě - něco jako co divák, to názor, jak to vlastně skončilo. Jinak ale nemám co vytknout. Od začátku skvělá atmosféra i vizuálno, tajemno a stísněnost se doslova valí z každého filmového políčka. Dokonce jsem se v pár chvílích fakt bála, což se mi nestalo ani nepamatuju. A nakonec hodně dobrý výkon Kristoffera Jonera, který se mi líbil už ve Villmarku. Doporučuju nenechat se hodnocením zmást, kdo má rád severské horory z lesa, neměl by být zklamaný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rád a často pozerám filmové horrory. Väčšinou tie zámorské. V USA a Kanade sa ich natočili stovky. Časom som úplne zanevrel na azijské snímky. Tie ma vôbec nebavia. Hodne som si však obľúbil európsku horrorovú produkciu. Staré talianske klasiky sú geniálne. Ale i v súčastnosti sa dobré veci točia v Anglicku, Španielsku a občas sa aj Francúzom zadarí. No dnes ma potešili a postrašili Nóri. Pozrel som si titul "Skjult" a bol som celkom spokojný. Pribudol mi ďalší horrorový zárez. Trojhviezdičkový severský horror. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Definice nelogičnosti a bezúčelnosti. Byla jsem napružená, jak pérko v hodinkách a ono to celé vyšumělo kamsi do vakuové prázdnoty -)) ()

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 4 (Dread, The Final, The Graves, Kill Theory, Lake Mungo, The Reeds, Hidden, ZMD: Zombies of Mass Destruction) Už úvodná scéna nešťastia dá tušiť že Skjult bude a je nepodarok, nezáživný so zbytočnými postavami nelogicky sa objavujúcimi na scéne len pre vytvorenie shock momentu. Zbytočne. Hovno v peknom obale. Prečo si Øie nevzal radšej príklad z krajanov a nenatočil Villmark II? Fritt Vilt III už klope na dvere. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně bylo? PS: Dobře si prohlédněte fotku hlavního představitele, protože jej budete sledovat 90% snímku. Prakticky nezmizí ze záběru. Norské horory jsem viděl snad všechny a tento byl jasně nejslabší. Těžko mluvit o hororu v pravém slova smyslu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Námet slušný, príroda famózna, atmosféra vcelku dobrá, hlavný hrdina svojím škandinávskym zjavom primerane odťažitý a zaujímavý. To všetko platí, ale bohužiaľ z druhého uhľa pohľadu scenár v priebehu stopáže príšerne nekonzistentný, tvoriaci zlepeninu rôznych scén, pri ktorých zažívate klasické "wtf-feeling" a niekoľko nadbytočných postáv, ktoré by bolo hodno z filmu jednoducho vyčiarknuť a všetko zaklincuje len pomerne neuspokojivá záverečná pointa. Skjult mal zo začiatku solídny nábeh, ale postupom času si to čoraz viac kazil. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Do poslednej minúty som s napätím očakával, ako sa to nakoniec vyhrotí a , že o čo vlastne ide, ale zistil som, že som rovnako múdry, ako na samom počiatku filmu. Uniklo mi niečo??! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo, za prvé ten hlavní hrdian byl šílenej ksicht a konec byl jalovej, ale to je asi všechno co můžu filmu vytknout, od začátku do konce jsem měl nepříjemné pocity. Několikrát jsem se lekl a dokonale se bavil, příjemná stopáž to jen utvrzovala. Po Villmarku další trefa do černého. ()

predators 

všechny recenze uživatele

No to byl ale děs! Z norských smrkových lesů a hájů se k nám dostal tento simulátor nudy. Nevíte, kde jste, co jste a o co tu vlastně jde. Ale na konci aspoň uvidíte, kdo stojí za onymi podivnostmi, které měly diváka vystrašit. Vystrašit a v závěru v divákovi vyvolat lítost tím, že...nechám Petera skočit ze skály? Tož kde to jsme? :-) Ta jedna * je za závěrečnou titulkovou píseň připomínající songy od Röyksopp! Zajímavosti: ...možná si budete myslet, že jsem vám prozradil konec filmu, ale já jsem vám vlastně pomohl, můžete si pustit cokoliv jiného a uděláte líp :-) % ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Co se na tomhle běžnému uživateli CSFD asi tak nelíbí ? Prý se tam dokonce moc straší, prý jsou to očekávané lekačky, dokonce se tu o tom dočteme, že nebyl dostatečně využitý potenciál, nekonzistentní guláš to je, dokonce se i "utápý" v nesmyslnosti zápletky a celého děje, ale skoro všichni se shodnou na dobré atmosféře a slibném začátku....budiž, každý má právo na svůj názor a ve finále je jedno, jestli je opravdu jeho:) Za nejcennější komentář v duchu své vlastní přidané hodnoty tady považuju ten od LIVINGDEADA, myslím, že co do obsahu přesně vystihuje svého pisatele. Teď už však k Skjult...film se mi líbil. ()

Reklama

Reklama