Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná čarodějka vypráví o znovuoživlé titulní hrdince Jennifer, která i se svým otcem unikla ze zakletí ve starém dubu, když do něho uhodil blesk, a spolu se vydali na svět co nejvíce škodit lidskému plemenu, zejména pak Wallacovi, potomku muže, jenž se před bezmála třemi staletími přičinil o to, že Jennifer skončila na hranici. Zhatí mu zásnuby, ale pak se všechno změní, když sama omylem vypije čarovný nápoj lásky. Clair přitom nešetří mírně hororovými atrakcemi (např. hned úvodní scénou upálení), ale vše vzápětí zlehčuje. Neobává se ani žánrových klišé, která jsou patrná zvláště u milostných zápletek. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (26)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Duch zlomyslné čarodějky dělá ze života peklo potomkovi muže, který ji před 300 lety upálil. Z toho může být pohádka, černá komedie, politická satira, horror, romantická komedie... Vybrat jeden žánr a důsledně se ho držet by bylo asi lepší řešení, než zkoušet střídavě všechny vyjmenované. Ale není to špatný film a fantastické prvky příjemně ozvláštňují některé zažité stereotypy screwballových komedií. Žánru, ve kterém se postavy často hašteří, podvádějí, zaměňují a pronásledují, ale obvykle k tomu nemají k dispozici zaklínadla, létající auto nebo mrtvá těla. Tato "macourkovská" řešení situací mě velmi bavila a jsou důvodem, proč dávám čtyři hvězdičky filmu, který je jinak průměrně romantický, průměrně vtipný a možná i trošku nevhodně obsazený. Fredric March nebyl v komedii úplně doma a vedle Veronicy Lake navíc vypadá jako její mrzutý děda. Obsadit místo něj řekněme Freda MacMurrayho nebo Jimmyho Stewarta, mohla to být paráda. Bez ohledu na obsazení ale Krásná čarodějka těží z tématu lépe než Zvon, kniha a svíčka, nemluvě o katastrofě jménem Moje krásná čarodějka. 70% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Muži na čele s Noem, po odznení biblickej potopy nadobudli dojem, že im patrí archa. Tak vznikol patriarchát.  Opraty však v rukách tak celkom pevne samci nedržali, ženy im mocenské opraty vždy obratne narúšali. Rokmi nato v učených samčích hlavách sa zrodila čarodejníc a stríg teória, hoci racionalisti vedia, že je to len podmanivá rozprávačsky - symbolická pičózia.  Všeobecne sa ale tejto mystike medzi pospolitým ľudom uverilo a množstvo výnimočných dám, slečien, dievčat i starien potom na ohnivých hraniciach svoj život ukončilo. Pod popolom z upálenísk následne sadili sa duby, aby v ich koreňoch duch strigy zakliesnený nevystrkoval na žijúcich jedovaté zuby. Na tomto základe vznikla čarodejnícka rozprávka. A krásna Veronika Lakeová zaručuje, že aj vizuálne je to príjemná zábavka. Kedykoľvek si ju rád zopakujem, veď do podobnej čarodejnice sa i ja velice rád ždycky zamilujem. Ukázaný život v kúzlach a čaroch plieskal by jak dobrodružno-romantický bič, a mnoho mužov by si v takom spôsobe spolužitia slastne povzdychlo: I Married a Witch! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Musim uz zacat konecne doplnat Reneho Claira, lebo toto ma dostalo. Uz na zaciatku som si vsimol, ze na screwball komediu to ma prekvapivo krasny vizual. A bolo este lepsie. Pretoze Veronica Lake je na zozratie a skvele sa doplna so sucharom Marchom. Do toho originalny namet a vyborne vystavany scenar. Vlastne jedine, co tomu mozem vytknut je, ze to ma (na rozdiel od napr. Hawksovych kuskov) pokojnejsie tempo. Na druhej strane som mal aspon cas sa nadychnut. Super film. 10/10 ()

burina 

všechny recenze uživatele

Dosť nudný screwball. Veronica Lake môže byť akokoľvek pekná, tá jej postava (podobne ako Sonja Henie v Zasneženej romanci) je tak otravná! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pohádková taškařice s dětsky jednoduchým dějem a neskutečně krásnou a roztomilou Veronicou Lake # příběh 6 | hudba 5 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustilů bych si znovu 5 ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Clair po americku, vtipný, svěží (všimli jste si českého nápisu v novinách s říšskou orlicí?), ale ve Francii byl ještě o třídu lepší. Veronica Lake vybrána pro roli velmi dobře. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

K tématu romatické lehce hororové komedie jsem měl značné předsudky, film jsem si pouštěl se značnou nedůvěrou - a pak jsem viděl chlapíka, jak někdy v roce 1770 na popravišti během upalování čarodějnic prodává popcorn. A začal jsem se smát, bavit se, na konci slzet a užívat si hodně příjemnou a kraťoučkou komedii. Fredric March se snaží, ale celej film jednoznačně patří Veronice Lakeové. Už od sexy hlasu, kdy se ještě vznáší jako obláček dýmu, až po rozkošnou vizáž. Někdo to tu už píše, tu dívku si nejde nezamilovat. A já se okouzlovat nechávám rád. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

René Clair opustil počas vojny rodnú krajinu a posobisko našiel v Hollywoode, kde vznikla aj táto rozmarná rozprávková komédia o pomste krásnej čarodejnice voči rodu Wooley-ovcov, lebo ju pred 270-timi rokmi upálili. Príbeh sa odohráva v súčasnosti (1942) a je to trošku bláznivá komédia, trošku fantastická a zároveň rozprávkovo romantická. Obaja predstavitelia ( Fredric March a Veronika Lake ) si to užívajú, hlavne u Marcha by som podobnú úlohu neočakával. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako, ono to zábavné trochu je, a Veronica Lake se snaží být roztomilá, jak jen to jde. Jenže tomu chybí nějaký ucelenější koncept a vlastně i motivace. Neměli oni škodit oba? A ona chce škodit tím, že on se zamiluje, a pak se bude trápit? Není to trochu na dlouhé lokte? A ten táta také jednou čaruje jak o život, a pak si na žádné zaříkadlo nevzpomene? A ta čarodějka, láska neláska, je teda zlá a škodí lidem, nebo ne? Prostě mi to nakonec nějak nesedlo. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Clair se musel zbláznit. Krásná čarodějka je naprosto nevtipnou screwball komedií, kterou od totálního propadáku zachraňuje jen krása Veronicy Lake. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Robert Pirosh, René Clair, Marc Connelly a André Rigaud. Kamera - Ted Tetzlaff. Hudba - Roy Webb. Velmi pomalu zde vyplouvá na povrch tajemství Veroniky Lake. Naprosto perfektní scénář. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Taká milá blbinka, ktorá ale z námetu mohla vyťažiť viac zábavných situácii. No Veronica je neodolateľná. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie se skvělou Veronikou Lakeovou. Pro Marche jsem nikdy velkou slabost neměl, ale rozhodně nebyl špatný. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Krásná čarodějka, Veronica Lake, mě naprosto učarovala a očarovala svojí krásou a film Krásná čarodějka mě zcela očaroval a učaroval svým humorem, který byl, stejně tak jako představitelka hlavní role, krásný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť, ako by hollywoodska mašinéria dnešných čias, tento svižný a vtipný príbeh zvalcovala do modernej ultra-internetovo-zpútanej zdegenerovanej romance, kde by sa všetci zúčastnení oháňali tabletami, mobile fónami a trápnymi, teenage of the 21. century hláškami, ktoré žerú iba dnešní ( vyššie zmienení ) postihnutí. Dávne, originálne ( či už formálne, alebo obsahovo ) produkty, ako je tento sú už dávno zabudnuté, čo je len škoda, pretože súčasní konzumenti dostávajú len HoVnO v luxusnom balení. Vtedy to bolo opačne. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ty neuvěřitelně předpotopní triky byly svým způsobem až úsměvně bizarní, ale jinak tu bylo všechno špatně. Od neexistující chemie mezi ústřední dvojicí až po nefungující rádoby vtipné komické situace. Veronica Lake mi svým vzhledem připomínala naši Natašu Gollovou, ale neměla ani polovinu její roztomilosti a Fredrick March příliš charismatu také nepobral, takže mě jejich slovní výměny skoro vůbec nebavily. Asi nejslabší screwball komedie, jakou jsem kdy viděla. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Docela průměrný romatický film s mírnou dávkou humoru, který má jeden velký plus a tím je roztomilá Veronica Lake. 65%. ()

Reklama

Reklama