Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoká hra, v níž se proplétá politika, lobbismus, osamělí hráči a také portugalská policie. Lobbista Mouros najme luxusní děvku Vicky, aby popletla hlavu Carlosi Meirelesovi, starostovi přímořského městečka, které se urputně brání rozsáhlému developerskému projektu zahrnujícímu i vykácení vzácného korkového lesa. S její pomocí chce donutit oblíbeného politika podepsat souhlas s výstavbou. Ve hře jsou obrovské peníze, nevyjasněné vraždy lokálních politiků, dva detektivové neštítící se využít cokoliv a kohokoliv a také rafinovaný plán postupně se stahující smyčky kolem hrdla zamilovaného nevěrníka. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sex appeal Soraia Chaves, ououou! Hned na začátku se předvede jak jí solárko a fitko stvořily a scény s ní jako děvkou v práci jsou opravdu hodně hot. Dobrácký starý tlusťoučký starosta se dočká akorát posměšku že se udělal moc brzy, milý strejda kvůli Vicky shodí i svůj léta pečlivě hýčkaný knír, ale kdo nakonec tahá za nejdelší konec provazu, to se mě ptáte marně, já jsem ten konec nepochopil (resp. neověřené rozuzlení by tu bylo). Každopádně kvůli skvostné erotice tohle stojí za to, zase tak hrozný příběh to není. Doba, kdy mobily ještě zvonily monofonně. Fajn postava Joaquim de Almeida, ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Call Girl balancuje na hraně žánrové filmu s psychologickým přesahem, ale nakonec nefunguje ani v jednom plánu. Všechny (tři - možná čtyři) hlavní dějové linky jaksi postrádají uspokojivé vyústění a namísto něj divákovi předkládají nepostačující vhled do nitra hlavních postav. Jenže ty jsou dost hloupě napsané. Policajt - hezoun, který přehlédne zřetelnou lest, nic vlastně nevyřeší a na konci filmu si ještě s kolegou vesele notuje něco ve smyslu "ještě že nás tahle společnost má". Starý páprda, který si pro jednu luxusní děvku nechá vzít vše, ale protože je to vlastně tragická figurka, ukazuje se na něm, že je to vlastně jen "chudáček", který z nešťastné lásky přijal úplatek 5 milionů eur (bagatelizace korupce na "malé" úrovni) a zradil tak svůj žebříček hodnot. A na nakonec etalon ženských postav - v čele s onou "Call girl" - které jsou v podstatě vykresleny jako kurvy, motivované pouze penězi. Na žánrový film je to až moc předvídatelné a pomalé, na to aby to mělo nějakou výpovědní hodnotu zas příliš ploché a hloupé. Možná že ten skrytý marasmus ale něco podprahově vypovídá o současné portugalské společnosti. ()

Reklama

Reklama