Reklama

Reklama

Iluzionista

  • Francie L'Illusionniste (více)
Trailer 2
Francie / Velká Británie, 2010, 80 min

Režie:

Sylvain Chomet

Scénář:

Sylvain Chomet, Jacques Tati (původní scénář)
(další profese)

VOD (1)

Britsko-francouzský animovaný film vznikl na základě nerealizovaného scénáře francouzského herce a režiséra Jacquese Tatiho z roku 1956. Tati jej tehdy věnoval své nejstarší dceři a vypráví v něm příběh zestárlého iluzionisty, který putuje se svým uměním od vesnice k vesnici. Jednoho dne v zapadlé vísce narazí na mladou obdivovatelku, která opravdu věří tomu, že dokáže dělat zázraky. Toto setkání oběma změní život... Hlavní postavou filmu je animovaná postavička Tatiho v podobě Pana Hulota, který herce proslavil po celém světě. Režisérem snímku byl Sylvian Chomet, autor oceňovaného Tria z Belleville (2003). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (227)

kockodan 

všechny recenze uživatele

Krásně vizuální, piktoreskní, ale jinak strašně zdlouhavá a vlekoucí se nuda. Nejvíc se mi asi líbila dokonalá výtvarná stylizace skotského města Edinburgh. ()

MrD 

všechny recenze uživatele

První třetina byla moc pěkná. Druhá a třetí třetina byla rozvláčná. Závěr byl sentimentální ()

Názorožec 

všechny recenze uživatele

Působivá atmosféra, prostý ale silný příběh, dokonalá kresba francouzské školy, melancholická hudba doprovázjící už bez tak smutně laděný film, kreslená groteska se sociálním podtextem. ()

ovi77 

všechny recenze uživatele

Pocta animatorom za to, ze film vyzera tak krasne. V kazej sekunde mi pripominal PC hry typu Broken Sword, alebo Runaway, bohuzial dej nebol priliz silny a mohli z toho vytazit viac. 3/5 ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s Triom z Belleville veľmi nenápadité. Pustý dej a pochmúrna atmosféra mi nevnukli žiadny dôvod na zamyslenie a po zhliadnutí na mňa doľahol len smútok. Na druhej strane, to sa podarilo tvorcom vytvoriť dokonale. ()

Hacune 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka duši pohladí, ovšem příběhová ji pořádně praští. Slečnu jsem nenáviděla každou vteřinu víc a víc... ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Síla. Jeden z nejdepresivnějších filmů, jaké jsem kdy viděl. Rozhodně nejdepresivnější animovaný film. Už několikrát zpracované téma o tom, že když se v životě moc snažíte zajistit sebe a hlavně své milované, máte pak na svoje milované málo času. Když se nesnažíte, máte málo peněz a když se snažíte a narazíte na parchanta, máte málo času i peněz. Ale tady je tento námět zpracován tak čistě a beze slov, že ve mně Iluzionista zanechal i po titulcích silný dozvuk, což je pro mě znakem kvality. Zajímavé, že Trio z Belleville od stejného tvůrce mě nikdy neoslovilo a to jsem se fakt snažil - viděl jsem ho třikrát. Iluzionista oproti tomu fungoval hned napoprvé a zřejmě to nebyla poslední projekce. Uvidím, co odhalí ty další - možná je vše ještě propracovanější a dokonalejší, nebo je to možná jen naleštěná záležitost, která funguje jen na první dobrou a při dalších shlédnutích její kouzlo opadne. Každopádně zatím dávám s čistým svědomím čistých pět hvězdiček. ()

Podpovrchem 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Opět pan Chomet ukazuje vztyčený prostředník svým konzervativním přístupem k digitálním technologiím, které mu slouží výhradně jen jako pomocné a celý film důsledně tvoří klasickou výtvarnou technikou. Pastva pro oko. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Nostalgický animovaný film o konci jedné epochy, kterou reprezentoval smutný komik Jacques Tati. Scénu, kterak koupí dívce-uklízečce nové boty, dlouho nezapomenu. Já vím, postaru se žít nedá... ()

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Nádherně smutný film, udělaný s neuvěřitelnou láskou. Postavy skutečně hrají, exteriéry jsou živé jak od Miyazakiho a celková atmosféra neždíme, je prostě jen krásně smutná. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Skvěle animované. Ale to je bohužel skoro vše. Ze začátku jsem to viděl na 4 hvězdičky. Po půl hodině to kleslo na 3 a nakonec zbyly jen 2. Příběh to neutáhl a zábavnost se po půl hodině rozplynula a změnila se v nudu. Škoda, ten začátek byl totiž opravdu dobrý... ()

MonkeyMarty 

všechny recenze uživatele

Animace nádherná. Tento film byl hlavně o tom jak to divák pochopí! Hold někomu nesedne. Mě se líbila animace a příběh byl docela pěkný, když si to tak vezmu. Iluzionista se snaží najít štěstí v různých městech, až jednou pochopí, že to nemá smysl. ()

Lambruche 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nepotrebuje slová, a pritom nás osloví. Trpké zamyslenia vyjadrené nádhernou kresbou, aká sa používala ešte v časoch ručnej práce. Hoci mal byť príbeh pôvodne zasadený do Československa, Škótska a Írska krajina nádherne sekundujú svojou melanchóliou k jeseni človeka, ktorý hľadá sám seba v čase. Jeho púť spolu s novou spoločníčkou, ktorá síce hľadá iné, no ich cesty sú spoločné. A nie len ich. V hotelíku stretneme nejedného umelca, ktorý sa dostal na to isté miesto vo svojom živote, no jeho riešenie je vždy iné ako toh Ao zo susednej izby. A ako sa s tým svojím vysporiada kúzelník? ()

Kacenaa211 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekala , vždyť to taky vybírala naše francouzštinařka. Pak jsem na to viděla dobré recenze, ale stále jsem tomu moc neduverovala. A bylo to dobře! Jediné, co za něco trochu stalo byla hudba a začáteční znázornění těžkého života kouzelníka. Jinak to plní jedinou funkci, DEPRESE! ()

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Reklama

Reklama