Reklama

Reklama

Glee - Série 1

(série)
Komedie / Drama / Hudební / Muzikál
USA, (2009–2010), 16 h 33 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Lea Michele, Cory Monteith, Matthew Morrison, Chris Colfer, Jane Lynch, Kevin McHale, Amber Riley, Dianna Agron, Mark Salling, Jessalyn Gilsig, Jayma Mays (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Recenze (6)

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Glee začíná zvolna. Seznamování s postavami, nádherně hloupoučké zápletky (těhotná Terri) a tak trochu přešlapování na místě. Ale nabídne to i silná témata (Kurtova sexualita, těhotná Quinn) a vždy se najde místo pro kousek humoru. Všechny postavy jsem si dříve či později oblíbil. V druhé polovině se to navíc začne brát vážně a hezky to graduje do efektivního finále. Oblíbené epizody:  01 Pilot,  04 Peggers,  08 Mash-Up,  09 Wheels,  13 Sectionals,  15 The Power of Madonna,  19 Dream On,  20 Theatricality,  21 Journey to Regionals.  Oblíbené písničky: Don't Stop Believin',  Alone,  Keep Holding On,  True Colors,  My Life Would Suck Without You,  Like A Prayer,  Total Eclipse Of The Heart,  Bad Romance,  Bohemian Rhapsody, (+ 35 dalších). ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný odechový serial, který mě asi nikdy nepřestane bavit. Už jednou jsem viděla všechny série, ale měla jsem chuť koukat podurhé, abych si svěžila svoje studentský léta a lásku k hudbě. První série je super, všichni se hezky rozvíjejí a Rachel Berry díl od dílu přestává být osinou v zadku, za což dávám velké plus. ()

Reklama

Toka

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 1. série – 85% Děj může na někoho působit otravně a křečovitě, ale mě přijde fajn se vžít do studentů střední školy v Americe a jejich dramatech. Moje byla oproti tomu dost nudná. Navíc je to perfektní prostředí pro rozmanitost, ke které se tvůrcům skoro pokaždé povedlo vložit dokonale odpovídající píseň. Zmíňěná rozmanitost je ale do očí bijící, viz gay, černoška, asiati, mrzák a těhulka. To je kapitola sama pro sebe. Samozřejmě celé Glee stojí na hudbě, která ale tvoří s dějovou linkou harmonii a daří se jím vyvolávat emoce všeho druhu. Co se týče samotných coverů, hudebně nemám co vyknout, je to skvost pro uši – snad kromě otřesnýho výstřelku s "Highway to hell". ()

Galerie (155)

Zajímavosti (20)

  • Táto epizóda mala byť pôvodne posledná epizóda prvej série. Stanica FOX si nakoniec vyžiadala ďalších deväť epizód. (dwdb)
  • Prvá epizóda, ktorá neobsahuje žiadne hudobné sólo. (dwdb)
  • Choreograf Zach Woodlee sa vyjadril, že scéna, v ktorej Glee klub spieva pieseň "Proud Mary", bola najťažšie tanečné číslo v histórii seriálu. (dwdb)

Reklama

Reklama