Reklama

Reklama

Glee

(seriál)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební / Muzikál
USA, (2009–2015), 91 h 6 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Lea Michele, Cory Monteith, Matthew Morrison, Chris Colfer, Naya Rivera, Jane Lynch, Kevin McHale, Amber Riley, Dianna Agron, Mark Salling, Darren Criss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(121)

Vystoupení amerických školních sborů zvaných glee kluby vypadají poněkud jinak než naše obvyklé besídky. Jde o show se vším všudy – s hudbou, choreografií, kostýmy, svícením, sólisty... Kluby pořádají veřejná vystoupení a účastní se národní soutěže. Pokud je klub úspěšný, tak to pro školu znamená i prestiž a peníze (sponzoři apod).
Mladý učitel španělštiny Will Schuester působí na McKinleyho škole v Ohiu, kde jako student zažil období největší slávy tamního klubu. Tehdy patřili sboristé mezi nejpopulárnější žáky, protože byli opravdu dobří zpěváci a tanečníci. Jenže současný klub je absolutní propadák. Chybí lidé a schopný sbormistr. Schuester se klubu ujme a čeká ho nelehká cesta. Musí získat kvalitní členy, kteří se zároveň musejí smířit s tím, že podle názoru většiny dětí ve škole jsou sboristé vrcholně trapní. Štěstí se na něj usměje v okamžiku, kdy při konkurzu objeví výjimečně talentovanou studentku Rachel. Ani ostatní adepti na tom s hudebním nadáním nejsou špatně – zženštilý Kurt dokáže vyzpívat neuvěřitelné výšky, korpulentní Mercedes dokonale ovládá svůj hlas, vozíčkář Artie skvěle hraje na kytaru a koktající Tina přestává při zpěvu zadrhávat. Na škole to ale nikdo z nich nemá snadné, téměř bez výjimky jsou terči šikany. Házejí je do popelnice, zavírají do kadibudek, polévají ledovou vodou apod. Není tudíž divu, že se nikdo další do sboru nehrne. Až díky lsti dokáže sbormistr Schuester přilákat kapitána fotbalového mužstva, který má přirozený, ale poněkud neotesaný talent. První záblesk šance na úspěch nedá spát tělocvikářce a trenérce roztleskávaček Sue, která je zvyklá, že její kroužek je na škole ten jediný důležitý. Rozbíhá proto ďábelský plán na zničení klubu v samotném zárodku...
Záměrem tvůrců bylo vytvořit protiklad seriálům plným násilí a vražd. Něco originálního a zároveň pozitivního a optimistického. A seriál má skutečně schopnost vyvolávat v divácích dobrou náladu. (TV Prima)

(více)

Videa (416)

Trailer

Recenze (535)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější stránkou Glee je samozřejmě ta muzikální. Notoricky známé songy v mnohdy lepším podání než samotný originál. Do toho barevná atmosféra a šílená sestava, kterou prostě miluju. Dějově hodnotím druhou sérii za lepší než první. Oblíbené postavy: Rachel, Puck a v 2. sérii Santana. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Seriálem Glee se kontroverzní tvůrce Ryan Murphy vrací na půdu střední školy (jako v jeho raném a již kultovním díle Popular), a realizuje své muzikálové sny. Já jsem Murphyho velký fanda, a tak můžu říci, že se naprosto nezapře jeho rukopis. Glee je stylizované úmyslně klišovitě a přepjatě, ale to je jen kabátek ukrývající syrovou realitu. Prostředí střední školy Murphymu sedí stejně jako vztahové drama, a tak už pilot dává tušit něčemu výjimečnému. Naprosto přesný (a velice talentovaný) cast a výborné písničky jsou tak jen hutná poleva na výtečném dortu. 1. řada - 5*, 2. řada - 4*, 3. řada - 5*, 4. řada - 3*, 5. řada - 4*, 6. řada - 5*, jsem strašně rád, že celý seriál skončil na pozitivní notu (chuckle), jako celek objektivně za 4*, je to ovšem neskutečná srdcovka. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Tento seriál vytváří fikční svět, o jakém si lecjaká sci-fi mohou nechat jen zdát. Samozřejmě není fikční ve smyslu "vědecké fikce", ale co do působení na diváka má podobný efekt pohlcení. Svět Glee je nádherné místo, kam by nepochybně rád patřil každý člověk nostalgicky vzpomínající na střední školu. I přesto, že má své problémy, které udržují základní kontakt s realitou, stačí jedna píseň, stačí na chvíli pocítit ten nezměrný talent perfektně zvolených herců/zpěváků a člověku je hned lépe. Samotný děj samozřejmě dokonalý není, neboť vyšší koncentrace klišé není vždy vyvážena stejnou měrou humoru, taktéž kvalita od cca 3. série pozvolna klesá, ale díky 1. sérii plné hodnocení nechávám. 9/10 ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Ano, je to známé téma, dost mi to připomínalo high school musical, jen ale s jedním takovým malinkatých rozdílem. Je to o mnoho lepší. Člověk dokáže odhadnout, co se stane, ale i přesto je to hezky zpracované. Sice se nikdy nepodívám na všechny díly, ale i přesto to ve mně zanechá nějakou menší stopu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zpětně se zdá až neuvěřitelné, jak často se k různým hudebním výběrům z Glee vracím. Přeci jenom jsou malé dějiny moderní hudby v kostce. Člověk tu přičichne ke klasickému muzikálu i ke generační hudbě posledních dekád. Mládež je hodně talentovaná, někteří hosté jsou vážně výteční. A konec konců je to Ryan Murphy. Ke konci se to sice už dost rozbilo, protože střední škola nemůže trvat věčně, ale spoustu těch tvářiček hlavně z posledních sérií můžeme dnes sledovat v Arrowversi. Kdo stojí určitě za zmínku z dospěláků je Gina Jessalyn Gilsig, Kristin Chenoweth a hlavně Gwyneth Paltrow. Z děcek samozřejmě Chris Colfer (Victor/Viktoria) a Melissa Benoist (Holding Out For A Hero). Až ve 4. sérii došlo na Don't Speak, ale dočkala jsem se i slavné Tell Him z Ally McBeal. ()

Galerie (1 098)

Zajímavosti (320)

  • Fanoušci seriálu si říkají gleekové. (rreal13)
  • Miley Cyrus toho po svojej Hannah Montane (od r. 2006) mala už dosť, a tak nepozerala žiadne hudobno-komediálne seriály ako Glee, o ktorom sa aj vyjadrila, že sa jej nepáči. Tvorcovia sa jej odmenili tým, že jej song použili, ale dali ho zaspievať Lei Michele neuveriteľne falošne. (matthew.17)
  • Quinn tvrdí, že všetko čo chce je, aby ju niekto miloval. Ale napriek tomu podviedla Finna, Sama a opustila Pucka, ktorí ju milovali. (dwdb)

Související novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama