Reklama

Reklama

Iron Man 3

  • USA Iron Man Three (více)
Trailer 2
USA / Čína, 2013, 130 min

Režie:

Shane Black

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Larry Lieber (komiks) (více)

Scénář:

Shane Black, Drew Pearce

Kamera:

John Toll

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley, Paul Bettany, Rebecca Hall, Guy Pearce, James Badge Dale, Jon Favreau, Stan Lee (více)
(další profese)

Bohatý průmyslník Tony Stark kdysi změnil ve svého nepřítele talentovaného vědce Aldricha Killiana. Ten pak zasáhne do jeho života ve chvíli, kdy začne USA zotročovat sérií vražedných útoků terorista Mandarin. Spojení mezi záhadným teroristou a vědcem musí Tony odhalit během pátrání, které ohrožuje nejen jeho vlastní život, ale i bezpečnost prezidenta a státu. Protivníci totiž mají k dispozici geneticky modifikované mutanty, kteří dotekem taví kovy a příležitostně vybuchují. Když Mandarin zničí Starkovo sídlo a většinu techniky, je Tony zahnán do kouta a bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude muset spolehnout jen na svou geniální mysl a instinkty. Při odvetě ho neustále trápí nezodpovězená otázka. Je on sám součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 773)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tony má svou nevymáchanou hubu plnou řečí víc než kdy předtím, ale v železném rukávu má stále několik skvělých a fungujících triků. *Menší spoilery* To už se však nedá říct o scenáristech, protože zvrat s Mandarinem je spíše směšný než vtipný. Jak dopadne Pepper, je nečekané a zábavné (palec nahoru za sportovní podprsenku). Dalším pozitivem je určitě celkové potemnění světa v temnorytířském duchu (teroristická hrozba, rozháraný hlavní hrdina)./// Iron Man byl vždy dost provázaný s komedií, třetímu dílu však tento žánr krapet křečovitě dominuje. Dětinské vtípky mohou otrávit, ale koneckonců Stark je prostě pan Hračička tělem i duší./// Scéna s Air Force One je vynikající a je také novou definicí hrdinského činu s originálním provedením. Ničení Starkova sídla je dlouhou masivní destrukcí vedle níž ovšem finále na lodi působí docela chudě. Plus hlavní blond záporák nemá dostatečné charisma a film kvůli střídavému tempu podle vzorce, v němž se střídají dlouhé dialogy a výbušná akce, způsobil, že subjektivně trval tři hodiny./// I když se postavy velmi rychle přesouvají z jedné lokace do druhé a střihy na sebe příliš nenavazují, neztrácíte orientaci. Celkově je trojka lepší dvojka, ale Starkovy narcistické hlášky vyvolají spíš pár úsměvů než salvy smíchu./// Brian Tyler však složil dostatečně pompézní hudbu a songy od různých zpěváků mají zase říz, i když chybí AC/DC, ale úvodní scénu startuje stále dobrý a dnes už nostalgický Blue od Eiffel 65./// 3D dosti nevyužité – na to, že kolem vás létají desítky Iron Manů a pořád něco vybuchuje, tak do obličeje ani kolem nic neletí, nezažijete snad ani jeden subjektivní záběr (!) a u četných dialogů v interiérech je plastičnost na nic.///Cheadle je béčko, ale ještě že Favreau hrál a nerežíroval./// Potitulková scéna slabá, ale oceňuju snahu o provázanost s marvelovským univerzem (zmínky o Thorovi a četné narážky na Avengers). 70 %. [Kino, 3D s titulky] ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Drew Pearce, Shane Black / Predloha: Iron Man od Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck, Jack Kirby a Extremis od Warren Ellis, Adi Granov | Hudba: Brian Tyler | Produkcia: Kevin Feige | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Marvel Studios, DMG Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,215,439,994 $ || Konečne komixák, ktorý je multižánrový: nie len štýlový a cool, ale aj vtipný a epicky-temný zároveň. U druhej časti Iron Mana sa už prejavovala bezduchosť, ktorá bola spôsobovaná prehustenou akčnosťou. Tu sa ale prístup úplne zmenil - hlavným dôvodom je bezpochybne predchádzajúci kus Marvelu - Avangers, ktorý nastolil tento nový trend - bez rozmanitosti sa už dnešný náročný divák neuspokojí, hlavne keď musí čeliť šialenej konkurencií zvanej DC Comics, ktorí svoj komixový svet buduje do filmovej podoby síce pomalšie, ale o to precíznejšie. Hlavné je, že Iron Man 3 pohladil na duši viacrozmerovo (3D vôbec neberiem do úvahy, tá je jednou zo slabších stránok filmu), a ajkeď gradačne bol film skôr prevrátený (začiatok pôsobivejší, než koniec), jeho posolstvo sa uzdravilo, a kvalitatívne sa posunulo minimálne na úroveň prvého dielu, možno i ďalej. Logických prešlapov je tam ale rekordne veľa, dúfam, že mi ich opätovné projekcie pokúsia vysvetliť :D | Videno v CinemaCity Praha, 2.5.2013, sál 2 | Ps: Poprvý krát sa mi stalo, že to bolo nahlas aj v Slovanskom dome. Škoda, pretože to bolo jedno z mála miest vôbec, kde boli decibeli krotené k bezbolestnému počúvaniu... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Shane Black si s trojkou Iron Mana kure*sky šplhl v Hollywoodu nahoru. Jeho druhý režijní zářez dopadl velkolepě. Borec na špičkové scénáře tak znovu ukázal, že mu to (stále) jde i z pozice režiséra. Poctivý blockbusterový nářez, se vším, co k němu patří. Hlášky, akce, vizuál a obsazení. Robert Downey je "hot as hell", nejvíc sexy padesátník Hollywoodu, který s přibývajícím věkem "gets even more sexier." Ben Kingsley mi přivodil slušné WTF?, protože hrůzu nahánějící jeho postava se zhruba v polovině filmu ukázala v docela jiném světle a Mandarin tak vypadá na největší "villain" zklamání posledních let. Děsivý terorista, který mohl patřit mezi záporáka roku se během okamžiku promění v neškodného šaška s už tak vtipným jménem Trevor Slattery, a z věty "You never see me coming." se tak stává špatný vtip. Kingsley už vždycky bude "ten" směšný Marvelovský Mandarin, který se všem divákům vysmál do ksichtu a ještě si Shane Black nejspíš liboval v tom, jak nám všem vytřel zrak:) Ten nejlepší záporák je zde pro mě jasně James Badge Dale, který mi svým vzhledem i vytrvalostí připomněl nezničitelného Roberta Patricka coby T-1000. Tentokrát to však nebyl tekutý kov, ale láva:) A postava Guye Pearce mi byla nesympatická už od chvíle, co se na plátně prvně objevila. Jen snad jednou jsem ho viděla v roli obyčejného, sympatického chlapíka. Jinak jsou Pearcovou doménou arogantní a nesympatičtí kreténi:) A teprve zde jsem si poprvé všimla mladého talentu v podobě Tye Simpkinse. Hudba Briana Tylera je luxusní, zejména song, který zní při závěrečných titulcích "Can You Dig It" je špica. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Do tretice všetko dobré? Slovo dobré by bolo urážkou. Toto je dychvyrážajúce, monštruózne a zároveň umiernené a držiace sa pri zemi. Black is back - a prináša nám tohto plecháča v najjagavejšom predstavení akčného pekla, ktoré rozpútal v poslednej polhodinke. Tej ale predchádza niečo, čomu sme neboli v prvých dvoch častiach zvyknutí. Boli sme zvyknutí na Tonyho Starka ako na excentrického darmožráča s flegmatickou charizmou, ktorá by strčila do vrecka všetkých Bondov dokopy a boj so zlom je len akýmsi koníčkom na vedľajšej koľaji. Avšak aj na psa príde mráz a aj Tony je len človek (s malým elektromagnetom na prsiach - nič zvláštne). Zo Starka sa teda stáva zraniteľný hrdina, ktorý si musí poradiť najskôr so svojimi démonmi, až potom nakopať prdel ostatným obsmŕdačom, ktorí sa rozhodli prevziať do rúk osudy tejto planéty. Pomyselná dvojica záporákov a zvraty s nimi spojené sú absolútnym vrcholom zápletky. Downey Jr. ako nikdy predtým potvrdzuje, že je srdcom aj dušou celej trilógie a vo svojom prejave to dáva patrične najavo. Kombinácia humoru a akcie, na akú si spomíname z konca minulého tisícročia bola dokonalou voľbou, s brutálnou akciou si Black poradil na jednotku a za asistencie otca prvých dvoch častí nám (v rámci žánru) servírujú najuveriteľnejšie a zároveň najpompéznejšie akčné scény. Oplatí sa venovať pár minút DVD bonusu - ako sa točila scéna záchrany vypadnutých ľudí z Air Force One. 90%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se snažili dát divákovi vše, co od Tonyho Starka očekává. Bohužel to dopadlo jen tak nějak napůl. Špatně načasované a křečovitě vtipné hlášky, naprosto nezajímavý hlavní hrdina (rozuměj, diváku je zcela ukradené, co se s ním nakonec stane), „mechanik“-pasáž krátká a nudná, stejně jako nové hi-tech serepetičky, obleků spousta a přesto málo - viz koment uživatele "legas" (navíc závěrečný ohňostroj (??)), děj průměrný. K tomu nezáživné, předigitalizované a nepřehledné akční scény. Celkovému dojmu nepřidá ani absence nějakého výraznějšího soudtracku. Hlavním tahounem se nakonec stává stylový záporák Guy Pearce. Nevím, jak hodnotit takový blockbuster. Bavil jsem se? Ani ne, ale neusnul jsem. Není to zase tak děsivě špatné, jak by se z výše napsaného mohlo zdát, ale prostě mi to vše bylo tak nějak zcela jedno, což by asi nemělo (pro srovnání musím pořád myslet na Avengers, kteří ani jeden z výše uvedených nedostatků nemají a jsou pro mě ve všech ohledech ideálem komiksového blockbusteru). Chtěl jsem dát tři, ale vlastně pro ně nenacházím ospravedlnění. Zatím nejhorší díl IM. A třeba to bylo jen tím zbytečným tři-déčkem. Rozhodně tomu dám ještě jednu šanci. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Iron Man 3: Bezdomovec Tony. Pokud první díl (v rámci hranic Marvelovského vesmíru) vystihuje slovo "realistický" a druhý slovo "nudný", pak trojce nedokážu připojit jiný přívlastek než "zmatený". Logika nebo pečlivě vybudovaný děj jdou tentokrát stranou scénkám, které jsou samy o sobě docela zajímavé, ucelený příběh ale dohromady nedávají. Postavy se přemisťují z jedné lokace do druhé, tempo se neustále mění, příběhové trhliny jsou nepřehlédnutelné, i pokud vypnete mozek. To, co by si zasloužilo být vysvětleno nebo rozebráno, je většinou automaticky přeskočeno. Navíc Robert Downey Jr. dostal scénářem přiděleno tolik hlášek, že jeho Tony Stark místy začíná působit spíš jako karikatura sebe samého. Očekávání tedy v mém případě nebyla zdaleka naplněna, i tak mě ale Iron Man 3 bavil mnohem víc než jeho předchůdce. A pravda je taková, že za pár týdnů, až opadne to davové šílenství (v místním multikině momentálně běží 25 představení denně a téměř všechna jsou vyprodaná), na něj ráda zajdu znovu. Když kvůli ničemu jinému, tak kvůli těm několika příjemným překvapením (Blue od Eiffel 65 v úvodní scéně?) a kvůli oné perfektní scéně s lidmi padajícímí z Air Force One. Nedůležitá závěrečná poznámka: Nejvíc cool jsou na celém filmu závěrečné titulky. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi kokainové drmolení Roberta Downeyho zajedlo na feťáckém Scanner Darkly (které jsem viděl až asi před rokem). Za skvělé a pozitivní tedy jeho hláškování považuji jen do určité rychlosti, dále už je to opravdu příliš chemické. Vlastně nevím, proč nejsem v pětihvězdičkové extázi, nejspíš jsem Tonymu Starkovi na konci fakt nevěřil? Nebo mi přišel motiv kolem padoucha a jeho loutek takový... nějaký... komiksový? :-))) Digitální orgie příliš digitální? :-))) No nic. Ale co se musí uznat, po obrovské době jsem spatřil důstojného Culkinova nástupce v roli neodolatelného 8letého chlapce. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ben mě tentokrát docela rozesmál. Takového ňoumu s íkvé šumící trávy jsem ho viděla hrát poprvé. Film každopádně nadupaný akčností. Scénář vyšperkovaný k dokonalosti. Takže co víc si přát než vlézt pod deku, hodit nožky na stůl a užít si tu jízdu. Hlavní záporák se povedl mimořádně dobře. Dokázal Papričku nažhavit, což slavného mechanika Tonyho přirozeně nakrklo. Líbily se mi dějové zvraty, kdy jeden začal doufat v zajímavý, nedobrý konec, pobavilo množství hlášek a ta hudba... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Tak tohle jsem si protrpěl. Shane Black vypustil do světa své nejvypulírovanější a nejdražší hovno. Příšerný scénář, kterému nijak nepomáhá režie, vyústil ve film, ve kterém se furt něco děje, věci lítaj ve vzduchu, lidi se mydlej, zachraňuje se prezident, a přísahám, že jsem v životě neviděl tolik výbuchů najednou, jako v posledních pěti minutách, ale není zde žádná pořádná zápletka, nic se tu vlastně neděje, a film ve mně zanechal naprostou prázdnotu. Je to tak špatný, že nevím, kde začít. Takže to vezmu asi dost napřeskáčku. Black dal zkrátka dohromady šílenou splácaninu, ve které jsem okamžitě poznal jeho nezaměnitelný rukopis – je to jakýsi opak Occamovy břitvy. Pokud něco lze udělat jednoduše (a účelně), tak to naschvál udělá co nejsložitější. Bůhví proč jsem si i po průměrném Posledním skautovi myslel, že by se mohl vytasit s něčím pořádným. Aha, už vím – doufal jsem, že když je tohle už třetí Iron Man, tak prostě jen naváže na to, co načaly předchozí díly. I’ve never been so wrong. Místo toho jsem 130 minut sledoval, jak Black svým pojetím ničí mou relativně oblíbenou postavu a mění ji do svého dalšího nudného antihrdiny, který furt trousí „vtipné“ hlášky a zároveň přišel o veškerý šarm. Divák je před Starkem od počátku o krok napřed, takže pořád jen čekáme, až i náš hrdina konečně přijde na to, co my už dávno víme. Samozřejmě, co čekat od filmu, který začne (naprosto zbytečným intrem) titulkem Bern, 1999, načež voiceover prohlásí: Všechno to začalo v Bernu v roce 1999. První minuta, a už jsem věděl, že je něco špatně. Přitom jsem se dost těšil, ale nakonec jsem každou půlhodinku v duchu snížil hodnocení o jednu hvězdičku. Fakt nedokážu pochopit, že Blackovi takový scénář v Marvelu schválili. Přitom tenhle film toho mohl tolik nabídnout! Události po Avengers! Boj s terorismem! Vztah s Pepper! Mandarinovy prsteny! Cokoliv! Ale místo toho bude Iron Man 3 už navždy ten díl, ve kterém se Tony Stark spřáhne s malým klučinou, aby ho pak musel zachraňovat (jak inovativní od Blacka, kde jsem to už viděl. Co v tom filmu vůbec dělá nějaké devítileté dítě?), opustí Pepper, aby se vydal na pátrání v nějaké díře v Michiganu, místo toho, aby si doma vyhrabal pořádné brnění, tak se vybaví podomácku sestavenými zbraněmi (MacGyver?!), bojuje s Terminátory, bojuje se záporákem, který měl tak skvělou motivaci, že si hodinu po projekci už nevzpomínám, o co mu šlo (tedy kromě toho, že se chtěl pomstít Tonymu za to, že ho kdysi dávno odmítl), poflakuje se s War Machinem (eee, tedy Iron Patriotem, další nadbytečná postava, která nemá do čeho píchnout), zachraňuje Pepper, která ovšem zachránit nepotřebuje, protože jí Aldrich velmi chytře dal své vlastní superschopnosti (LOLWUT?), jeho brnění se neustále rozpadá na kusy a celkově nic nevydrží (nemělo náhodou vydržet úder Thorova Mjolniru?) a pak veškerou zbroj zlikviduje poté, co mu právě zachránila život. Trochu křečovité vyústění, k tomu ten film nesměřoval. Jo, a nakonec se zbaví střepin u srdce, ačkoliv to předtím prostě nešlo. Makes sense. Takhle se likviduje dobře zavedená značka. Black je břídil. () (méně) (více)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé a (byť nepředvídatelné) místy silně zavánějící debilitou aneb "Jak zruinovat úhlavní zápornou postavu Iron Man univerza během jedné scény." Maximální hodnocení od většiny uživatelů jsou stejně přepálená, jako logika okolo všeho v tomto rádoby nezáživném "blockbusteru". Není to sice uspávačka jako dvojka, ale žádný zázrak se taky nekoná. Shane Black si za tohle zaslouží tak maximálně nějaké to pozlacené ovoce, namísto oslavování jako zachránce plechového hrdiny. Pár efektních momentek se zde sice najde a Guy Pearce je luxusní hajzl, ale jako celek? Lesk a bída. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kiss Black's ass! Pokud bychom tohle dílko brali jako akční thriller s prvky cáklé komedie, bylo by to solidní, ale ne zase tak extra zboží, ale... V komiksových vodách Marvelu je to závan svěžího dechu a snaha tvůrčí dravosti procpat do sevřeného univerza něco ze sebe (nejvíc se to povedlo v hravé závěrečné titulkové sekvenci). Ten temný odér, který se linul z trailerů je, jako dobrá polovina zápletky, jenom šaráda, která neuvěřitelně baví a to ještě než nahlédnete za oponu. Nekompromisní Mandarin zatápí Tonymu, který má snad poprvé v životě opravdu strach. Extremis je jako dar z nebes a vnáší tolik potřebnou invenci v bitkách (oblekové inferno můžé trumfnout snad jen galaktická válka). Savin (James Badge Dale si tu postavu vychutnává) a jeho parťáci zdatně vzdorují kovovým oblekům. Guy Pearce (mile roztřepaný v začátku, pak stylově slizský) je trochu ve stínu sira Bena Kingsleyho, který je nepřekonatelný a staví celé komiksové záporáctví na zadní. Robert Downey Jr. ukazuje trochu jinou polohu Tonyho Starka a příklání se k postavě Harryho z Kiss Kiss Bang Bang, což je velice osvěžující. Hlavně špičkování s malým klučinou a verbální přestřelky s Rhodeym (Iron Patriot je tu v podstatě pro smích). Akce je trochu nepřehledná, ale bylo i hůř. Záchrana Air Force One je třeba parádní. Polovystrojený Tony parádní. Finále s lodí a obleky už tak moc ne... Na každý pád je to parádní podívaná, silná v dialozích a příběhu. Touhle cestou se přesně mají ve fázi dvě vydat. Sem s Thorem a Capem. P.S: Místy se smálo celé kino (všichni tři lidi). Potato Gun Mark II. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Trailer klame telom a to veľmi. Chvíľami to je dobre, chvíľami zle. Jedno je ale isté, žiadny Bruce Waynovský syndróm sa nedeje a Iron Man je po tretí krát tým, čím vždy bol. Hlaškujúcim metrosexuálom, teraz akurát s občasnými návalmi úzkosti. Ako štartér blockbusterovej sezóny 2013 aj cez značné trhliny (decko, prezident, motivácie, finále) môže byť. Štvorka ale už naozaj potrebuje kvalitného režiséra. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Phase 2 je tu, a na scénu přišel třetí Iron Man, tentokrát pod dohledem úspěšného scénáristy Shanea Blacka. Rozdíl toho filmu od ostatních je znát více než dost, dokonce by se i dalo pochybovat o kontinuitě do dalších filmú. IM3 je mimořádně epický jak je v rámci podobných blockbusterů obvyklé, velice ale velice komediální, a krom toho docela záživný thriller. Dokážu si představit, že fanoušky film zklame, protože vykreslení určitého dějového zvratu mi přijde jako neúcta ke komiksové předloze, ale rozhodně doporučuju film shlédnout víckrát. Viděno 3x v kině...[01.05.2013_Půlnoční premiéra_Cinestar Černý most]...A jak že to mělo vlastně skončit? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trochu minimalisticky pojatý a dějově příliš mnoha alternativními prvky našláplý třetí Iron Man. Jednička byla hezky kompaktní a lehká. Dvojka byla předimenzovaná, ale akční scény úchvatné a velkoryse pojaté. Trojka je ukecaná, vtipná tak nějak akorát, za to vnitřní "Dark Knight" rozpoložení hlavního hrdiny je i s notnou dávkou nadhledu trochu navíc a akce není skoro vůbec (jen dvě scény z toho jedna úchvatná a ta poslední tradičně přeplácaná). Chtěl jsem letní uvolňovačku, na druhou stranu s čím ve třetím dílu (a pokud počítám nabušené Avengers, tak vlastně ve čtvrtém) přijít, aby to působilo svěže, inovativně a bavilo to miliony lidí ? Moc toho není. Tvůrci zvážněli a Iron Mana polidštili. Někomu to sedne, někomu ne. Já se chtěl nechat "unášet" a místo toho jsem byl nucen "přemýšlet". ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Chvílemi epické, chvílemi velmi, ale velmi lame. Gwyneth se vytáhla jako akční hrdinka a ukázala pupík! Stan Lee hraje Bingo a důležité je, že Tony Stark Will Return. #čsfdprojekce ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v (3D) kině. Iron Man 3 byl filmem, na který jsem se opravdu těšil. Oběma předchozím dílům jsem dal plný počet (ano, i té podle mnohých příšerné dvojce jsem dal plný počet) navíc film The Avengers se mi opravdu líbil. Trailery byly parádní, všichni herci se vrátili a navrch Ben Kingsley jako záporák? Jo, opravdu jsem se těšil a nemůžu říct, že bych byl kolosálně zklamaný, ale po skončení filmu jsem zkrátka neměl ten pocit, že bych film musel vidět znova, nejlépe okamžitě, jako se to u mě děje u mnoha filmů. Úplně přesně nedokážu identifikovat, co přesně se mi nelíbilo, protože když si zpětně vzpomenu na některé scény (vrcholem je samozřejmě záchrana pasažérů z letadla) tak byly fajn, jen… opravdu nevím. Film mě zkrátka nezasáhl tak, jak měl. Takže trošička zklamání stále převládá, ale nejspíše si počkám na Blu-ray a podívám se na film podruhé v klidu domova a uvidíme. Jinak 3D nevýrazné a o ničem, protože když si za 130 minut uvědomíte jen asi dvakrát, že film má být ve 3D, je to přeci jen trochu málo. 80 %. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Iron Man 3 je z pohledu komiksových fanoušků tak trochu oříškem. Z trilogie je to určitě po filmařské stránce nejlepší film, a to samé se dá říct i o sólovkách v MCU. Tady by mohl někdo namítat, že Winter Soldier je lepší, ale tento názor je absolutně subjektivní, protože každý preferujeme něco jiného. Hlavním problémem, čímž se vracíme ke komiksu je Mandarín. Pro neznalé je to postava, která je spojena s originem Iron Mana, a také jedna z jeho největších nemesis. Jediný rozdíl tkví v tom, že Iron Man vznikl v komiksech ve Vietnamu, zatímco v MCU v Afgánistánu. Tento krok byl pochopitelný, protože Marvel se snažil přizpůsobit současné vojenské situaci. Problémem však je, že z neuvěřitelně silného záporáka udělali najednou joudu, který si jen hrál na hrozbu. Toto je fakt, který mně se jako twist neuvěřitelně líbil, protože jsem ho nečekal. Díky tomu jsem ochoten přejít i to, jak bylo s postavou naloženo. Rozumím však tomu, že tohle nemusí vzít každý. K úplnosti dodám jen to, že Marvel stoupl v očích zklamaných fanoušků aspoň díky Marvel One-Shot: All Hail the King. Tady bylo vysvětleno, že všechno není tak jednoduché, jak se zdá a Mandarín opravdu někde pobíhá. Za mě tedy jednoznačných 5*, ale chápu rozhořčení ostatních. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejspíš se s ostatními neshodnu, že je Iron Man 3 nejlepší díl série, protože dvojka se mi líbí o něco víc, ovšem že bych byl nespokojený, to ne. Naopak jásám, neboť na tuhle satisfakci za nemastné neslané Avengers jsem čekal. Obzvlášť díky všemu, co se odehrává po zničení Starkova sídla, patří třetí Iron Man k nejvtipnějším adaptacím marvelovských komiksů (Thorova pozice vážně ohrožena), zároveň jde o film velmi akční a potěšující je, že do akce se často dostane i Tony Stark bez obleku - například během útěku věznitelům, což je dost možná nejlepší scéna vůbec. Scénáři nechybí emoce ani nadhled a jsem rád, že se po Temném rytíři neopičí tak moc, jak jsem se obával (to s novým Supermanem to bude horší). Díky Brianu Tylerovi má Iron Man navíc konečně pořádný hudební motiv (nic proti Debneymu). Body bych strhl za nevýraznou postavu Guye Pearce, která nebyla příliš promyšlená. Oproti tomu Mandarin jedinečného Bena Kingsleyho neměl chybičku.__P.S. Co zase ty české titulky? Nejsem nijak velký odborník na angličtinu, ale i tak - přeložit "You'll never see me coming" jako "Nikdy mě nezastavíte." a "I got you." jako "Jsi v pohodě.", to je vážně hnus. A bylo toho (opět) více... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Akurát pred filmom som mala kratšiu frfľaciu sešn na margo toho, že všetky komiksovky sú na jedno kopyto, preto je len zopár, ktoré si pozriem rada. Medzi ne patrí aj Iron man... no a po zhliadnutí trojky som bola maximálne spokojná, lebo všetko bolo ako malo byť a možno ešte lepšie. Postava vtipne mrchavého Tonyho Starka tomu vždy dodá tú šťavičku, ktorú vážne sa tváriace komiksáky nemajú (a pôsobia niekedy smiešne). ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama