Reklama

Reklama

Iron Man 3

  • USA Iron Man Three (více)
Trailer 2
USA / Čína, 2013, 130 min

Režie:

Shane Black

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Larry Lieber (komiks) (více)

Scénář:

Shane Black, Drew Pearce

Kamera:

John Toll

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley, Paul Bettany, Rebecca Hall, Guy Pearce, James Badge Dale, Jon Favreau, Stan Lee (více)
(další profese)

Bohatý průmyslník Tony Stark kdysi změnil ve svého nepřítele talentovaného vědce Aldricha Killiana. Ten pak zasáhne do jeho života ve chvíli, kdy začne USA zotročovat sérií vražedných útoků terorista Mandarin. Spojení mezi záhadným teroristou a vědcem musí Tony odhalit během pátrání, které ohrožuje nejen jeho vlastní život, ale i bezpečnost prezidenta a státu. Protivníci totiž mají k dispozici geneticky modifikované mutanty, kteří dotekem taví kovy a příležitostně vybuchují. Když Mandarin zničí Starkovo sídlo a většinu techniky, je Tony zahnán do kouta a bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude muset spolehnout jen na svou geniální mysl a instinkty. Při odvetě ho neustále trápí nezodpovězená otázka. Je on sám součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 772)

hlava4 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod: na jedničku to nemá. Ale jinak vtipný to je, on je Robert prostě dobrý herec a tahle role mu sedí. Gwyneth je krásná a nepřehrává. Nejlepší je ale stějně Ben Kingsley. Celkově: docela hezká akční a vtipná podívaná. Ale je to stejné jako se všemi filmy, které mají za předlohu komix. ()

Lege 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda Tonyho Starka a jako takový jsem se hned hrnul do kina na Iron Mana3. Odjížděl jsem však dosti zklamaný. Byla to velkolepá podívaná, ale řekl bych, že to tentokrát autoři trochu přepískli. Nejvíc mě na tom všem zklamala Pepper, když úplně na konci zachránila Tonyho a chovala se, jako by pro ní boj byl rutina, což prostě není. Robert Downey Jr. předvedl skvělý herecký výkon, ale řada událostí mi prostě nesedla. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Priznám sa nie som nejaký fanúšik série Iron Man-1 som nevidel,2 som nedopozeral.Na túto 3 som bol plný očakávania,kedže slogan-Pozri sa, ako sa mením,ma zaujal.Čo ma naviac zaujalo bolo majstrovstvo Shane Blacka v podaní humoru dosť prestrelený, najmä záver bol primitívny- výrazným mínusom je aj postava záporákov, nedajú sa brať vôbec vážne.Čo sa týka príbehu za prvých 90 minút,som mal problémy to dopozerať-nič ma tu nezaujalo,iba samé Blá blá blá!Jedine čo ma za prvú hod.a pol zaujalo:boli 2 akcie,ktoré stály za niečo a tie trvali dokopy 9 minút-čo je príšerne málo.A tá posledná polhodinka je síce akčná ,ale jednoducho veľmi neprehľadá.HOD:50%.A tie akčné sekvencie sú dosť na ____! .PS: Americký superhrdina made in China!!!Verím tomu,že tie obleky vyrobili ,,šikmáči’’-lebo sa vkuse rozpadávali. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

No žádnou genialitu jsem neviděl. Nějaké ty akční scény, které zapadnou za miliardu jiných a že to bylo více vtipné to nezachrání. Takový jednoduchý příběh a temné to bylo asi jako moje koule čerstvé olízlé nějakou barmanskou šlápotou. Pořád čekám, kdy mi nějaký akčňák vymrdá mozek z hlavy. ()

Simba72 

všechny recenze uživatele

Iron Man-ovi som nikdy nedávala veľkú nádej nakoľko akčných hrdinov je tu v poslednej dobe až príliš a dosť dlho som sa mu vyhýbala, ale musím povedať, že ma celkom milo prekvapil. Tento diel je rozhodne najlepší. Kopec akcie a ešte k tomu to je aj vtipné, takže nudiť sa pritom určite nebudete. Za mňa 90% ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tvůrci se velmi slušně vypořádali s tématem Avengerů a vůbec celou historií železného mužíka. Robert držel na úrovni předchozí dva díly a nejinak je tomu i teď. Film se stáčí očekávatelným směrem, kdy obleky plní pouze doplňkovou roli v příběhu o.... happy endu. Tolik ke spoilerům. Jsem zvědav, jak téma Tonyho Starka využijí filmaři příště. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Iron Man je můj favorit z marvelovské stáje již delší dobu. A u tohoto pokračování jsem se opět bavil, dokonce víc než u toho minulého. Humor, triky, akce, to vše je na velmi dobré úrovni. Bohužel velkou část filmu se neděje nic, je to zbytečně ukecané. Prostříhat, zkrátit, a bude to na další hvězdičku. 3+ ()

krt7236826 

všechny recenze uživatele

krista prečo ? !! namotávka na komixového mandarina a prehopnutie do stupídnej logiku urážajúcej all for effects rozprávky ktorá stojí za kkt. Ak sa toto dnes tak moc ľudom páči bojím sa budúcnosti filmu. ()

WoodoX 

všechny recenze uživatele

Shane Black je akýsi muž činu. Dokázal spraviť, i keď sa už jedná o tretí diel, asi najlepší diel, čo sa tohto komiksu týka. Ten film má všetko - namakanú akciu, perfektne zvládnuté vtipy, ktoré vedia, kde je ich hranica a stále kvalitné herecké obsadenie. Osobne odporúčam aj tým, ktorým Iron Man 2 kupríkladu neprišiel až tak bravúrny. Trojka to všetko hltá a načína akoby novú kapitolu Iron Mana. ()

david666 

všechny recenze uživatele

v mém případě asi nejslabší díl, hlavně díky záporné postavě, která je vcelku nudna. taky hlášky Downeyho už jsou místy vyčpělé, nebo se opakujou. Obecně se více těším na Avengers. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Znovu mě zaujal a bavil a to jsem se chystal na vyčpělý materiál. Akční podívaná, klišé jsou přebity cynismem a ironií. Řekl bych nadprůměrná pohádka pro chlapy. PS: nejen výborný Downey, ale i Dale a Kingsley. ()

232 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem nebyl jediný, kdo se bál, že po nadstandartních Avengers dokáže Marvel natočit něco, co by jim konkurovalo. Sázel jsem třeba na Avengers 2 ale na něčí sólovku jsem pomýšlel jen ztěžka a že by to byl právě Iron Man, tak tomu jsem už také moc nevěřil po ploché a celkově nijaké dvojce. Ale je to tak, Marvel to dokázal, teda lépe řečeno Shane Black to dokázal společně s Downeym, natočili něco tak velkolepého a přitom skromného, pokračovali v tom, co jenička započala a co dvojka úplně překročila a to byla Tonyho zranitelnost. Dá se říct, že toto je jediný díl, kde hlavní roly nehraje Iron Man, ale Tony Stark a jeho úžasně temné myšlenky a asi proto, to bylo tak úžasné. Bavila mě každá scéna, ať to byla akce, nějaký ten románek, už zmiňovaná temnota nebo jenom konverzace, kterou Robert skvěle okoření svým svérázným humorem. Vynikající zakončení trilogie a jasný konkurent Avengers. Opravdu nadmíru povedený film Marvelu. ()

Murmand 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dílům dost odvážná cesta - Iron Man již není neohrožený, Tony nelítá v obleku většinu filmu. Kdo by si ale myslel, že tím parádičky a kochání končí, mýlil by se. Naopak. A to vše korunováno mnohem větším sarkasmem a ironií, než tomu bylo doposud. Skvělá kombinace. V hlavě rozhodně zůstanou hlášky jako "... we're both a little over-excited." nebo "Whatever". Prostě paráda. ()

kokky 

všechny recenze uživatele

Nejprve vydrží pád domu, zásahy z kulometu a všechno možné no a hned vzápětí ho náraz kamionu roztrhá na kousky, nehledně na to, že mu malý kluk ulomí prst. ()

Templář 

všechny recenze uživatele

Miluji komiksy a jejich filmové adaptace. A to i ty špatné. Iron man 1 byl naprostá bomba. Dvojka už mě tak nenadchla, ale říkal jsem si, že trojka bude určitě návratem k tomu lepšímu z Iron mana. Bohužel se tak nestalo. Film je pro mě, diplomaticky řečeno, obrovským zklamáním. Nemá cenu ani psát proč. Příspěvků je tu k filmu dost a s těmi špatnými se většinou shoduji. Takže mé hodnocení... Jedna hvězda za to, že je to podle komiksu, druhá za postavu Mandarína, která mnoha lidem vadila, ale mě se líbila a scény s ním mě dokázaly vytrhnout ze zbytku filmové nudy. A doporučení filmařům: "Než tohhle, to už raději žádného dalšího Iron mana netočte. Děkuji". ()

Etherium 

všechny recenze uživatele

Určite výborná zábava so super efektami aj obsadením. No možno to chcelo trocha spomaliť v niektorých momentoch a vychutnať si ten, či onen detail, trocha viac napätia pred samotnými akčnými scénkami. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Ano - takhle jsem to chtěl. A nejsem sám, jak tak čtu..další díl už si nepřeju, tohle bylo (na rozdíl od DKR) důstojné vyvrcholení trilogie. Downey rules...jakej je to pitomej Holmes, takovej je to dobrej IM. Aneb jak se říká, všechno zlý se vyváží něčim dobrym. Neplati to zřejmě jen pro současného prezidenta, toho nevyváží nic a nikdo. Ale to jsem odbočil co....to jen proto, že mně hrozně sere! ()

Pete1790 

všechny recenze uživatele

Nestává se to moc často. Dokonce, jsem si myslel, že to ani není možné, aby třetí díl série byl ten nejlepší. V posledních letech a vůbec ve filmařské historii se většinou dělo to, že kvalita s každým dalším dílem klesala. Líbily se mi i první dva filmy, ale to co předvedla trojka, je odsunulo na malinko jinou úroveň. Nižší. Konečně se i MARVEL dočkal svého "temného rytíře", který mu doteď unikal. Bylo z toho cítit napětí, lidskost a konečně pořádná zápletka. Rád si to někdy zopáknu. 9,5/10 ()

Johnysman 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejslabší Iron man. Děj se mi zdál opravdu plytký, z hlavního hrdiny udělali babu ve stylu posledního Jamese Bonda - ala ,,hrdina na dně" . Kladně hodnotím závěrečné titulky, které byly opravdu parádně zpracované. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Neskutočná porcia akcie, zábavy a hlavne žijúcich a vyvýjajúcich sa postáv z Marveloviek. Iron Man je jednoznačne top hrdinom Marvelu a producenti by sa mali určite buchnúť po vačku a zacvakať Downeymu tučný honorár aj nabudúce. ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama