Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je horké léto na počátku 60. let minulého století a šestnáctiletý Simon ho tráví ve společnosti až nezdravě bohatých a populárních sourozenců, Arnouta a Victora van Riebeeckových. V honosné vile, kde mládenci žijí, ubíjejí čas hraním tenisu, posloucháním hudby a občas i tancem s Arnoutovou překrásnou přítelkyní Frederique. Nejsou v domě ale jediní. Zatímco se tváří jako by nic a bez sebemenšího vědomí rodičů, ukrývají v podkroví také přítele Ronnieho, bezvýznamného zlodějíčka, který je právě na útěku před policií. A přijde jim to jako neuvěřitelná zábava. Všechno probíhá v pořádku, mládež má svoje netradiční rozptýlení v podobě péče o uprchlíka, jenže tyhle klidné dny mají brzy skončit. Ronnie se totiž až příliš rychle oklepe a navzdory své bezvýchodné situaci začne všechny vědoucí o jeho přítomnosti vydírat. A pochopitelně nechce odejít. Přesto je nutné se ho nějak zbavit. Přičemž čím více ubývají legální způsoby, tím naléhavěji se o slovo hlásí řešení poslední a absolutní. Tenhle příběh se skutečně stal. A neměl veselý konec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Akumulátor 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo jako nevinná hra, kdy dva bratři ukrývají na půdě kamaráda, aby se vyhnul trestu za ukradený motocykl. V poslední třetině se ale film mění na drsný thriller a to ve chvíli, kdy se bratři za pomoci dalšího kamaráda snaží vyřešit, jak se zbavit již překážejícího "nájemníka". Věrohodnosti, krom hereckých výkonů, přidává i fakt, že film byl natočen podle skutečné události. Velmi dobrý příklad toho, že kvalitní filmy nemusí vznikat jen v Hollywoodu a se stomilionovým rozpočtem. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Tři smradi se rozhodnou, že fragnou čtvrtého, bo se zdá mít hubu na špacýře. Nikdo ve filmu mě nebyl sympatický, nelíbil se mi ani kuštíček nizozemské společnosti a etikety zde odprezentovaný, přechod z mindsetu "já se tě bojim" na "chci tvoji krev a chci ji hned" je zde fakt o ničem. PŘESTO SE DOKÁŽE ZAŽRAT POD NEHTY JAK ŠPÍNA Z CHLÍVA, protože se ti kluci i k sobě navzájem chovají neskutečně chladně, a s žádným exekutorem činu nelze v žádném případě sympatizovat - jeden se na to snad i vyloženě těší, aniž by přitom dokázal sáhnout nějaké tenistce ze sousedství na číču, to je velice zajímavé. A poslední věta je pro celý film zhruba tak příznačná, jako Bohúšovo dědické "teď si vás kupim všechny". _____ P.S. dal bych daným frackům z placatozemě vyjet na Ukrajině, Velamosce, či Libertě trasu Hutisko - Soláň - Karlovice, aby přestali mordovat a přišli na jiné myšlenky ,-) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Funny Games Netherlands. Dva fracci z nefungující bohaté rodiny, jeden kamarád, který se ani nesnaží vymanit z jejich vlivu a na půdě krysa Ronnie. Čtyřicetikilový fešák, který kdyby si vymačkal uhry na obličeji, ztratí polovinu tělesné váhy. V nudně se převalujících horkých dnech se pak postupně přechází od krmení k deratizaci.. Zaklínání se popiskem „based on true story“ vždycky dodá na síle, ale co si počít, když nějaký dojem zanechá jen závěrečný dovětek? ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nenápadná skôr dráma ako thriller, ako chlapčenskej partii, do ktorej sa pridá človek, ktorý nie je vítaný...DVD Edice v poslednom čase začína vydávať viac pozerateľných vecí, a Pokrvní Bratia k nej patria..aj keď pozorný divák vycíti, že proste sa musí stať to čo sa stane na konci, tak v tónoch vážnej hudby sa to čo sa má stane stane zaujímavo...ale treba mať tiež na takéto filmy proste aj náladu...ide o zaujímavý film, ktorý by si náročnejší divák nemal ujsť... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Holandská zbytečná rozvláčnost nesympatických herců. ~~~ Dva zbohatličtí floutci, jedno trdlo a jeden nevychovaný spratek ukradnou moped a spratek si ho nechá. Jenže když po něm začne jít policie, musí zmizet a tak se schová u bratrů zbohatlíků. Ti ale nemají moc zájem pěstovat si ho na půdě na věky a spratek nemá zájem si hledat nové bydlo. Když začne ostatním vyhrožovat prozrazením tajemství, jak to přesně bylo s mopedem, nemají chlapci moc na výběr a musí se spratka zbavit. ~~~ Všem bych zmaloval prdele, že by si nesedly ještě jejich vnoučata, tady se z toho dělá velké drámo. Kdepak, pokud neusnete hned, usnete za chvíli, a kdyby klučili oddělali hned na mopedu, mohlo to být mnohem kratší, mnohem méně nudné a stejně zapomenutelné. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama