Reklama

Reklama

Nespoutaná divoká láska s tragickým a tajemným koncem. Vincent a Rebeca jsou dva mladí lidé, kteří se potkali v internetové kavárně. Na první pohled se do sebe zamilují a tráví spolu veškerý čas. Tato idyla ale končí o pár měsíců později, kdy je Vincentovo tělo nalezeno v řece a Rebeca je nezvěstná. Případu se ujíma inspektor Hervé Cagan a jeho kolegyně Karine. Ti začínají pomocí internetové sítě rozkrývat neuvěřitelný příběh mladého páru. Během vyšetřování přijde šokující zjištění - Vincent prodával své vlastní tělo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sice nejsem velkým příznivcem vypravění příběhu formou dvou časových pásem, protože člověk prakticky ve vteřině musí přepnout pozornost i myšlenky což je alespoň pro mě prostě vysoce rušivý element, leč umím pochopit, že některé příběhy se lépe vyprávět nedají, což je i případ Spiklenců, protože jinak by ta kriminální část nemohla být tak zajímavá a nebudila divákovu zvědavost. Film je však kriminálkou jen z části, tu druhou si pro sebe bere vztahová linie a tady musím říct, že mě to bavilo ještě více. Vztah mezi Vincentem a Rebecou byl opravdu velmi rychlý a občas jsem až zasnul co dokáže láska ze strany ženy. Jenže to není jedinej vztah, který nám ve filmu bují. Pak je tam ještě dvojice policajtů a oni nám tam taky vztahují a jejich vztahování mě bavilo ještě víc, protože ten vztah byl nenápadný, měl takový zvláštní odstup a tím byl právě zajímavý. Po herecké stránce jsou všichni vysloveně na pochvalu a z hlediska filmařskýho taky není moc co vyčítat. Dobrý je taky to, že Francie pořád nezapomíná na svoje mistrovský konce filmů. ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Televizní,netelevizní...Co na tom?Hodnocením 2 hvězd a níže se můžu jen smát.V mých očích téměř dokonalé krimi-drama z prostředí mužské prostituce.Koho to pohoršuje,ať to nechá být a nepíše přiblblé komentáře,kterými se na sebe jen snaží upozornit.Pravda je,že tempo filmu se skutečně rozjíždí pomaleji,nejsou tu žádné monstrózní akční scény,ani se nerozehrává nějaký zdlouhavý propletený příběh.Ale proč taky?Raději toto "televizní"dobře plynoucí drama,než překombinovaný americký spektákl o 60 osobách a nudným nelogickým příběhem. ()

Reklama

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Spíš se to mělo jmenovat úchylové. Čekala jsem nějakou brutální detektivku, něco děsivého, krvavého, šokujícího. Ovšem vlastně jediné co na tom bylo "šokující" bylo to, že tam byl věčně nahý nějaký chlap. Zápletka byla strašně slabá, jak ta detektivní, tak ta "romantická". Celkově mám francouzský styl filmů docela ráda, ale občas to prostě přepísknou. Jediná pozitivní věc byla ta, že tam herci působili jako lidi, nebylo to jak v Americkém trháku, kdy supr-dokonalý Tom Hanks potká supr-nádhernou Angelinu Jolie a o nich dvou mám sledovat jakože úplně přirozený příběh. V tom mají Evropské filmy velké plus. Prostě obyčejní mladí lidé vypadají jako obyčejní mladí lidé, a detektivové taky nejsou žádný playboy se supermodelkou. Pak se na to kouká mnohem lépe. Jinak záběr slabý, rozuzlení přihlouplé, a celé dost nechutné. ()

Dr.Jane 

všechny recenze uživatele

Jak namíchat krimi a tolik různých podob lásky? Asi jako v nenápadně se tvářících Spiklencích. Typově dokonale vybraní herci, má to spád a různé linie příběhu tady zdaleka nejsou jen o různém čase. Láska prodejná, kupovaná, opravdová, všeodpouštějící, neopětovaná... Dost mě to vzalo. Vlastně mě Mermoudův způsob vedení filmu, nevinný úsměv Cyrila Descourse a mj. také neobyčejná obyčejnost jeho milé dostaly přesně tam, kde to nejspíš mělo skončit. Přitom i v tak relativně těžkém tématu žádná extra přehnaná účelová vulgarita. Jen pozor, tohle je fakt filmík spíš pro ženský. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Docela slušná detektivka. Působí to spíše jako TV produkce, ale slušná a v tomto případě by ani nic pompéznějšího nemělo smysl. Příběh se točí okolo jinak dosti tabuizovaného tématu a celkově je to pojaté opravdu velmi realisticky až naturalisticky, a to jak pokud jde o zobrazování mrtvol, násilí, tak i sexu. Příběh je vyprávěn ve dvou časových rovinách a pohledech. Jednak sledujeme vyšetřování ex-post a paralelně jak se příběh odehrával v reálném čase. Ale je to udělané tak šikovně, že se to dobře doplňuje, a pěkně to vypráví příběh. Zajímavá je také pozornost věnovaná soukromému životu detektivů, kteří tentokrát nejsou nějací supermani, ale ve svém civilním životě poměrně obyčejní lidé s obyčejnými problémy. Nic extra to není, ale jako věc na pozdní večer docela dobré. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama