Reklama

Reklama

Spencer (Ashton Kutcher) je takový normální, tajný, nájemný zabiják, který pracuje pro vládu. Jen (Katherine Heigl) je krásná počítačová expertka a právě se vzpamatovává z bolestného rozchodu. Akční komedie, která neodolatelným způsobem potvrzuje známé pravidlo, že protiklady se přitahují. V tomto případě ale přitahují ještě mnohem víc, například další nájemné zabijáky. Mladý pár bude muset vyměnit pohodlí novomanželského života za nabitou zbraň a dobrou mušku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (435)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, bože pokolikátý už tohle vidím, ale postupně jsem chytil a bavil. Nejlepší bylo, že člověk nevěděl kdo všechno na Ashtona vlítne aneb zábavná akční hra s paranoiou. Katherine byla spíš jako doplněk, ale hodně hezký doplněk a z Ashtona jsem měl pocit, že hodně koukal na podobný filmy s Tomáškem Cruisem, protože některý gesta jsou byly vysloveně jako Tomovo zrcadlo (scéna pod stolem) . ()

imf 

všechny recenze uživatele

Další náhodná herecká dvojice v narychlo upečené zápletce, která se bohužel snaží být akční. Kutcherovi agenta nevěříte ani když paroháčským lustrem špikuje roštěnky, Katherine Heigl je tentokrát od začátku do konce otravná a ani jí to moc nesluší, ale hlavně se ti dva prostě nikdy nesejdou, ať už v dialogu nebo v situační komice. Tom Selleck a Catherine O'Hara jako rodiče jsou stokrát přirozenější a použitelnější, i když jim v závěru láme vaz nejdebilnější zvrat v historií celuloidové hmoty. Luketic by možná zvládnul natočit reklamu na Ferrari, kterým se Kutcher v úvodu prohání, ale když dojde na akční scény, agentské rošády a velký finiš, selhává tak trestuhodně, že máte chuť někomu narazit na hlavu prázdný kýbl od popcornu. Vsadím se, že ho vyluxujete už v půlce stopáže, protože věřte, že je příjemnější koukat na nafouklou kukuřici než na tuhle tragickou romanticky anorektickou dvojici, která se snaží tu simulovat Pana a paní Smithovi, tu zuřivě bodat prstem do navoněného kýče amerických předměstíček... sama o sobě je ovšem tak vyumělkovaná a neškodně korektní, že tahle snaha působí až ironicky. Bohužel ne dost na to, abyste se jí smáli. Subjektivně nejdelší film posledních několika měsíců. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Typicky americká oddychovka závánějící pořádnou porcí klišé, jež se tvůrci snažili obalit do nového obalu. Pak k tomu stačí přidat otravnou Katherine Heigl a tlupu (ne)zabijáků, kteří mi už ke konci fakt lezli na nervy, a máte Vrahouny. Od filmu jsem naštěstí ani moc nečekal, takže nejsem zklamán. Jedním velkým plusem pro mě byla věčně nalitá Catherine O´Hara. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

23.7.2010 ~ Nepodařená komediálně-akční parodie akčních komedií. Ono se to ale, zdá se, samo za parodii nepovažuje. Bohužel. ~ Katherine Heigl (xichtík známý ze seriálu Chirurgové) a Ashton Kutcher (toho mám v povědomí pouze z Osudového doteku a Samce) se potkají v Nice. Katherine je tu se svými rodiči na dovolené poté, co dostala kopačky od přítele, Ashton tu má jako tajný agent ála James Bond tajný úkol. Ashton toho už ale má plné zuby a chce práce zanechat a Katherine je výborným důvodem. Oba se zamilují a vezmou, aniž by Katherine o minulosti svého vysněného měla ponětí. Probuzení do reality jí čeká ve chvíli, kdy se na Ashtonovu hlavu vypíše odměna a po obou začnou jít všichni "spící agenti" z okolí, a že jich není málo. Mezi Katherine a Ashtonem to jiskří, ale oba si musí své vyříkat dříve, než chytí kulku. ~ Ashton je jako profesionální tajný agent a zabiják nepřesvědčivý, Katherine hraje blondýnku, která není úplně blbá, jenom jako blbá vypadá a to tak dobře, že je tupá blondýna. Celý film tak působí jako poměrně dobrá parodie, u níž si aktéři chtěli odpočinout od "běžných" filmů, bohužel je tak nějak cítit, že to parodie být asi neměla. Nechápu, vzhledem k výše napsanému, kde vzal František Fuka, že jsou oba hlavní představitelé hvězdy první kategorie. Do těch mají oba ještě hodně daleko (chtěl jsem napsat kurevsky daleko, aby to lépe vystihlo, jak daleko k hvězdám první kategorie podle mě oba mají, ale přišlo mi to až příliš expresivní, tak to raději nenapíši). ~ Výsledkem je tak něco nedomrlého, co by nemuselo být špatné, kdyby to nebylo tak špatné. A nenápadité a nezajímavé a nepřesvědčivé a kdo ví, co to vlastně ještě všechno bylo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trošku stupidní komedie, která má hrát na romantiku, ale přítelkyně bych na to nevodil. Druh polovina filmu mi připadala jak naprostá Ad Absurdum, kdy se střílí sem a tam, a hlavní představitelce Jen je z toho nazvracení, ale vzápětí už jí to tak moc nevadí a dokonce si to snad i užívá. Jediné, co na filmu funguje je chemie mezi Ashtonem Kutcherem a Katherine Heigl, která funguje a proto se tento film může řadit alespoň mezi průměr...50% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scénář snímku vyžadoval zvláštní dovednosti od Ashtona Kutchera. Ten se proto v rámci přípravy radil s bývalými agenty CIA a věnoval se bojovým sportům. Trénoval bojová umění, které použivají izraelské jednotky, thajský box, filipínské techniky s nožem a kickbox, který se poprvé ubjevil u francouzského námořnictva, protože právě ve Francii se část děje rovněž odehrává. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Ashton Kutcher dostal za tuto roli anti-Oskara – cenu Zlaté maliny v kategorii herec v hlavní roli. (joshula)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Reklama

Reklama