Reklama

Reklama

O smyslu života

  • USA The Answer Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Arlen Faber (Jeff Daniels), kdysi slavný autor oblíbené spiritualistické knihy "Já a Bůh", se střetává se svobodnou matkou Elizabeth (Lauren Graham) a ze závistlosti vyléčeným mladíkem Krisem (Lou Taylor Pucci), kteří hledají smysl života. A Arlen je jimi i dvacet let od vydání své hojně překládané knihy stále považován za toho, kdo zná odpovědi na jejich otázky. Přestože on sám nemá ani tušení... (Jenda)

(více)

Recenze (91)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Když Bůh všechno stvořil, proč je něco špatný, jako například je bolest a utrpení?" ... "Protiklady! Bez věcí, který jsou špatný, bychom neměli ponětí, co je dobrý, a tak by zmizel cíl. Ucítíte hovno a jdete tam?" .... Druhořadě to vypadá, prvotřídně funguje. Tenhle "paradox" miluju. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak se pozná dobrý film je jednoduchý jako facka. Když si ho v televizi v noci pustím a on mě donutí nezavřít oči až do tří do rána. O smyslu života by na první pohled mohl vypadat jako nejtěžší průměr z průměrů, ale zdání, jako obvykle, klame, protože banda zdejších uživatelů, shledává film průměrným, nudným a nezáživným. Což dle mého názoru určitě není. Už jenom proto, že příběh je na první pohled obyčejná romanťárna, ale Jeff Daniels tam hraje tak divnýho chlapa, kterej se prostě ve filmech jen tak nevidí. Proto mě to vlastně taky celou dobu bavilo. Já absolutně netušil, jak se zachová v další scéně a to je dobře. Krom toho by právě tenhle nápad mohl zaujmout do budoucna, až se zase někdo bude pouštět do nějaké romantické komedie, která bude moct zaujmout maximálně tak humorem. Tady ten humor nakonec byl taky. Kolikrát jsem se docela upřímně od srdce zasmál. S jediným se zdejšími uživateli ale budu souhlasit a rád. Tenhle film mi na pohled připadal malý a obyčejný, ale po skončení jsem o něm měl naprosto jiný názor a ukázalo mi to, že zdání může klamat v jakýchkoliv ohledech a že i film, který na první pohled vypadá naprosto průměrně nakonec vystrčí drápy a ukáže, že je vlastně něco víc. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Prijemna, uzasne vtipna, ludska a krasne napisana love story, ktora vas do seba vcucne ako vysavac... No dobre, mozno nie, ale na mna to fungovalo... A kedze tam hra Lauren, nemozem dat menej ako 5. Ano ja viem, je to absolutne neobjektivne, ale co, zabijem sa? :) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tyhle menší americké filmy mě nikdy neomrzí. Fajn příběh, fajn humor, fajn herci. Víc netřeba. btw. Vyhněte se traileru, je tam prospoilerováno až na půdu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Arlen Faber – muž, který nám dovolil nahlédnout do nebe..... Ovládl 10% trhu, dobyl svět. Je to Muž s odpověďmi na životní otázky, protože má přímý kontakt se samotným Stvořitelem. A věřte, umí nádherně a od srdce nadávat! TAKOVEJ JINEJ ROMANTICKEJ FILM o podivínským (úspěšným) spisovateli, jenž je (svým způsobem) vtipnej. A taky film o tom, že všichni někoho potřebujeme (a není to Bůh). Obyčejně zajímavej příběh s žádným vyloženě kladným a k zamilování hodným hrdinou, který má duši a zřejmě někomu zvlhnou i oči. OČI !!! Romantika pro ty sentimentálnější. Ti ostatní ať si jdou zaprci-čkama. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem ,,chabrus“ na záda. 2.) Jsem spisovatel a nevím o čem psát. 3.) Jsem milovník krásných a líbivých frází. 3.) Zoufale hledám odpovědi na své otázky (jednou provždy – nehoří!). 4.) Jsem expert na neobvyklou romantiku. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Baví mne sledovat mladé, krásné lidi, kteří, podporováni pobaveným smíchem publika, nacházejí tu pravou lásku, ale tentokrát jsem si ověřil, že i o vztahu poněkud odrostlejšího materiálu se dá natočit zábavný snímek. Tedy spíše půl snímku, protože ve druhé polovině humor uraženě opustil filmové plátno a nezodpovědně ho nahradilo mudrování příliš závažné na to, abych dokázal slavnostně snímku předat čtvrtou, původně připravenou, hvězdu. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Už první minuty dávají tušit, že '' Muž, který má odpovědi '' rozhodně nezná odpovědi na všechno... Že je to zkrátka normální člověk, který má své vrtochy, přání i problémy. Jeff Daniels mě úplně odrovnal, ať už to byly grimasy, nebo prostě způsob jeho projevu. Ani chvilku jsem se nenudil a díky nádherné Lauren se bylo opět na co koukat.. Další člověk, před kterým bych měl smeknout je pan režisér - ano, že je The Answer Man jeho prvotinou jsem si všiml až po závěrečných titulkách, což je samo o sobě důkazem kvality. Nu, teď se budu snažit nějakou dobu těmhle slaďárnám vyhnout, a i když ten závěr trošku pokulhával, tohoto promítání rozhodně nelituju - 80%. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Vtipný nápad odlehčit a lehce zparodizovat ty, co přímo mluví s Bohem - nejznámější je asi NEALE DONALD WALSCH http://www.hovorysbohem.cz/, ale jak už to tak u amerických filmů většinou bývá, tak se originální nápad nevyužil a nic z toho nakonec nějak nevyplynulo....ale zase vyložená ztráta času to rozhodně nebyla. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Oddechový film na pomezí dvou a tří hvězdiček. Jen ten český název mi přijde trochu moc nadnesený, protože ve skutečnosti se o smyslu života ve filmu nic moc nedozvíme. Jde spíš o propojení osudů několika lidí. Role Jeffa Danielse byla navíc docela zajímavá. Tím to však hasne - bohatě stačilo na jedno podívání. ~(2,6)~ ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrná romantická komedie o nesourodém páru Daniels / Graham. Příliš mnoho keců o Bohu a vůbec keců. Přemíra klišé. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, bylo to super! ... Aaaano, bylo to ze života. ... Né, vůbec to nebylo nudné, ba naopak. ... Herci? Ti byli úžasní, přirozenost sama. ... Jo, i dojemné to je a holky budou plakat. ... Hmm, někteří kluci taky. ... Proč by mělo? Ale jo, je to i poučné. Vlastně by si z toho měl vzít každý příklad. ... Co? To já nevím, jestli existuje! ... A víte co? S těma otázkama už mi vlezte někam...jo, a taky je to vtipné... :-) 85% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Netradiční romantika, nenápadná a zdánlivě průměrná, přesto nesmírně okouzlující, báječně zábavná, nečekaně lidská a bez jediného hluchého místa. Mnohem lepší než Lepší už to nebude, kterou tak trochu připomíná. Lauren Grahamová je sympatická, ale Jeff Daniels ten je dokonalý, možná v postavě Arlena Fabera vytvořil svou vůbec nejlepší roli a podle mého hladce přehrál Jacka Nicholsona v podobné roli. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná romantická komedie se skvělým hereckým obsazením. Snímek je neuvěřitelně sladký a milý. Hodně lidský snímek aneb jak se z bručouna stal příjemný chlap kvůli krásné ženě. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Slabý průměr. Spíše podprůměr. Místama to bylo hodně trapný. Našly se tam lepší chvíle, ale moc jich bohužel nebylo. Čekala jsem od toho víc. Takže dávám jen 50%. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Životne nepravdepodobné tak ako si pýta žánrové zaradenie komédia/romantický. Čo samozrejme nevadí, viac ale prekvapuje neoriginalita a práca s úplne rovnakými scenáristickými šablónami ako v As Good as It Gets. Čím sa po 95minútach dostaví pocit bezprostrednej zabudnuteľnosti. Je možné, aby sa príbeh po Elizabeth´s vete: "I feel more alone now than I did before we met" ešte niekam vyvíjal ? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Niekolko jednotlivych scen je dost dobrych, ale ako celok to vobec nefunguje. Film by potreboval dramaturga, ktory by to poriadne pretriedil a dokopal scenaristu k lepsiemu scenaru. 5/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film má výborných hrdinov. Arlen Faber a spol sú výborne napísaný, výborne zahraný a každý vo filme drží tú svoju stabilnú pozíciu. Rôzne dejové roviny vďaka nim fungujú na veľmi vysokej úrovni. Plus si nepamätám kedy som videl Danielsa v tak sympatickej úlohe. Problémom celého filmu je znova koniec. Prišlo mi, že všetky odpovede na otázky a všetky dejové línie vyšumeli do prázdna. Nič sa neuzavrelo a náznaky nových začiatkov u všetkých zúčastnených mi prišlo odfláknuté. Nemám rád ak sa úplne všetko vysvetľuje, ale každá jedná emócia odovzdaná charakterom k divákovi má podľa môjho názoru zanechať výraznejšiu stopu ako tomu bolo tu. Tu sa to totiž z nezávislého filmu zvrtlo na mierny Hollywood. Inak som ale spokojný. Je to film vtipný, svižný, pohrávajúci si s duchovnom a jeho dopadom na realitu a tento potenciál využíva film znamenite. Plus úloha Olivie Thirlby poteší. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu nepříjemná a patetická atmosféra. To jsou lidi vážně tak hloupí?? Nebudu se raději vyjadřovat k příšernému výkonu Lauren Graham... ()

Reklama

Reklama