Reklama

Reklama

VOD (1)

Kate a Alex (Catherine Keener a Oliver Platt) vlastní úspěšný obchod s nábytkem na Manhattanu, kde prodávají kvalitní kousky z poloviny století, jež získávají z pozůstalostí nedávno zemřelých. Protože chtějí zvětšit a upravit byt, ve kterém žijí společně se svou neklidně dospívající dcerou Abby (Sarah Steele), koupili byt sousedící s jejich. Má to však háček. Dřív než se budou moci pustit do rekonstrukce, musí počkat, až současná obyvatelka jejich nového bytu – 91-letá nemocná Andra (Ann Guilbert) – zemře. Seznámení rodiny Kate s Androu a jejími vnučkami (Rebecca Hall a Amanda Peet), které se o starou paní starají, přináší zášť, nenávist, ale i přátelství a pochopení doplněné o břitký humor a dojetí. Ve filmu NENÍ ZAČ nabízí scenáristka a režisérka Nicole Holofcener vnímavý – a bolestivě legrační – pohled na moderní svět plný rozporů, dobrých úmyslů i vrtkavých morálních postojů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Měla jsem to jednoduchý, protože bez ohledu na stav procent mi jméno Nicole Holofcener po dvou příjemných zkušenostech slibovalo, že to zas bude ok. Jak se tu v mnoha komentářích píše, je to o ničem. O krásném ničem, které zasáhne altruismem stižené obchodnice se starým nábytkem hladovějící po zpětné vazbě, jejich hladové manžely, manželů hladové milenky, milenek hladové sestry ... čili nás všechny, co máme někdy vždycky po něčem hlad. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film od žen, pro ženy, o těžkých situacích, zlých obyčejných lidech a toho nejdůležitějšího...pomlouvání, kterého se v životě nezbaví nikdo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Odkud jsou vaše věci? Kde je berete?“..... Takže... tak divnej a nezajímavej úvod a vlastně i film jsem dlouho neviděl. Lidi mluví, pohybují se a výsledek žádnej. Dvě rodiny, jejichž životní cesty se lehce propojí. Zbytečnej film o událostech, které může prožít každej obyčejnej nudnej člověk a nikoho druhýho (třeba?) vůbec nezajímají. A jestli myšlenkou mělo být to, že pomoc nepotřebují jen bezdomovci, protože každej máme svoje problémy, tak objevnější nápad jsem od vynálezu Perpetum mobile neslyšel. Tohle má bejt komedie? Tak to já jsem král Šumavy a všechny 4* magory převedu do západního Německa. Zadarmo. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Potřebuju vidět oslavu narozenin (nějaké) babičky. 2.) Chci slyšet teorii o šukání na vozíčku. 3.) Jsem chlap a hledám důvod pro chození na kosmetiku. 4.) Žiju v New Yorku a nevím kam zajet na výlet. 5.) Film mám jako doplněk léčby akné. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Byl to zkrátka tak strašně moc normální život všech těch lidiček se všemi jejich problémy, vlastnostmi a postojem k životu, že nevím jestli je to dobře a nebo špatně. Občas jsem se probrala v těch světlejších, nějakou myšlenkou probleskujících momentech, ale jinak ani po dvou dnech, kdy píšu tenhle komentář nezvednu hodnocení výš, protože tenhle snímek mě nějak pocitově minul, škoda. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Není zač nabízí scenáristka a režisérka Nicole Holofcenerová vnímavý a bolestivě legrační pohled na moderní svět plný rozporů, dobrých úmyslů i vrtkavých morálních postojů. Přináší zášť, nenávist, ale i přátelství a pochopení doplněné o břitký humor a dojetí. Rebecca Hall, Amanda Peet, Catherine Keener, Sarah Steele, Lois Smith v hlavních rolích. Hudební doprovod Marcela Halla. Přes zajímavou myšlenku, nejedná se o mojí krevní skupinu, ale i rozředěnou až vlažně chutnající kávu, filmové pásky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ve starém nábytku jsou duchové." V obchodě se vždy spolehlivě postavím do té nejpomalejší fronty, takže kdybych si jako mladík koupil byt s důchodcem, tak mě zaručeně přežije. Tady je to zásadní téma a já se musím přiznat, že důchodkyně Andra mě štvala svou nevraživostí, Kate mě rozčilovala svým sponzorováním bezdomovců a její drzá dcerunka Abby by ode mne nedostala džíny, ale na holou. A nyní k pozitivům. Dozvěděl jsem se, že lidi na vozíčku šoustají, líbila se mi upřímnost Mary a pochopil jsem výhodu stáří spočívající v beztrestném urážení svého okolí. To se mi jednou určitě bude hodit. A nyní mě omluvte, jdu si k opálené Mary nechat vymačkat beďary, aby mě při souloži s ní zbytečně netlačily. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako nezávislý. Líně se vleče, ale to mu nebrání si sem tam najít místo na originální vtípek. Navíc to vypadá, že language nebyl podroben cenzuře, a tak proniklo určité množství jadrnějších výrazů. které jsou dávkovány ve správném množství - zkrátka každý mluví přirozeně. Nemůžu říct, že by to byla bůhvíjaká zábava, ale současně nemám co vytknout - ovšem pokud hledáte akci nebo záplavu vtipu, tak tohle není správná volba. 50% ()

pevico 

všechny recenze uživatele

V dnešní době Počátků a Avatarů velmi příjemný film, u kterého jsem se i řádně pobavil! Musím se přiznat, že jsem se rozmýšlel nad plným počtem..ale to možná přijde časem.. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Film mi připomínal Chytrou Horákyni. Ani blbé - ani chytré, ani nudné- ani zajímavé, ani zábavné- ani nezábavné, ani neurazí - ani nenadchne. Le résultat de la : líbilo - nelíbilo. lepší dvě - horší tři. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tohle někdo vlastně natočil .. co tím chtěl říct ... ale jinak .. ta "starší" puška (pardon) Kate/Catherine Keener .. pořád moc pěkná a elegantní .. opravdu, moc ji to sluší .. ta moje třetí * , je jenom pro ni … ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo, v podstate nad očakávania, lebo nič extra som od tohto filmu nečakal. Ale aj tak niečo tomu chýbalo. Scenár bol výborný, v podstate aj samotný príbeh, štipka čierneho humoru a viacero skvelých dialógov - obzvlášť mladá Abby (Sarah Steele) mala neskutočne dobré hlášky. Príjemne som sa pobavil, hlavne preto, že ten štýl nebol taký násilný, ale mnoho scén malo taký decentný humorný podtón. Ale aj tak niečo tomu chýbalo - príliš málo dramatické. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Film, který mi nejvíce ze všeho připomněl Vratné lahve a Nestydu. Podobná těm českým drobná mozaika ryze civilních příběhů je docela nezvyklá pro americký film a o to více přínosná, protože poprvé za dlouhou dobu jsem měla pocit, že nahlížím do (skoro) reálné každodenností obyčejných Američanů. A podobně jako v těch českých filmech ani zde se nedělo nic objevného, převratného či úchvatného, nicméně to, co prožívali muži, ženy a děti v tomto filmu, vykreslovalo jejích charakter, situaci a stav mnohem trefněji a výstižněji, než mnohé oskarové snimky. Nejvíce sympatické však pro mne bylo to, že na rozdíl od stejně civilního Dalšího roku celkové vyznění tohoto filmu vůbec nebylo tak bezvýchodné a depresivní jako u Mikea Leigha. Prostě ano - pořád něco končí, ale to neznamená, že končí pro všechny. Takže díky za lehký smutek i radost. Není zač. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem. Nerozumiem nominácii na WGA, ani účasti Catherine Keener a Rabeccy Hall na tomto projekte. V Please Give nenájdete jedinú skutočne dobre vypointovanú situáciu, nájdete v nej len nejaké nezodpovedané otázky (kde sa pobral transsexuálny bezdomovec, ktorému Catherine Keener dávala peniaze?) a konanie postáv nie je nijako logicky opodstatnené (Línia s drahými džínsami-Prečo Keener nakoniec svojej drzej papuľnatej dcére tie džínsy kúpila? Prečo sa jej scéra zrazu tak zmenila a poďakovala jej za ne?). Neviem, či film z nejakého dôvodu vôbec stojí za pozornosť... ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Nějak tu nechápu zdejší velmi nízké hodnocení velmi dobře napsaného konverzačního filmu natočeného v komorní atmosféře... ()

Reklama

Reklama