Reklama

Reklama

Hisss

  • Indie हिस्स्स (více)

Obsahy(1)

Příběh se zakládá na legendě z dálného východu o hadích lidech. Tito tvorové se nazývají Nagové. Žena ovládající schopnost brát na sebe lidskou i hadí podobu se vydává na cestu pomsty za lovcem z Ameriky, který zajal jejího kamaráda. (TomikZlesa)

Recenze (38)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Žiadne sklamanie sa nekonalo - žiadna pecka nebola očakávaná. Anaconda ( tentoraz prerastená cobra ) zasadená do suchého indického ghetta dáva veľa možností na thrill ride , no tu to nevyšlo. Dva attacky za celú minutáž , premena kvalitná animatronic move už pomenej ale celé na slušnej úrovni. Musel by to ale odchytiť niekto , kto má už niečo odpískané. Ten záver bol očakávaný a recyklovaný. Papá by do toho nešiel ani za všetky Hollywood dolčáky a to je dobre. Lynch-ovcom tento žáner nesedí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Lynchova dcerka tentokrát pořádně zklamala. Surveillence mě před dvěma lety docela zaujalo. Mělo pěknou atmosféru, zajímavý scénář a bylo takové ... lehce lynchovské. Hisss je oproti tomu velkej krok vzad. Směšný monster horor srovnatelný s levnou video či TV produkcí, a to bohužel nejenom v podobnosti triků, které vypadají jak z dob vlády krále Klacka. 3/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Slušné. Veľmi sa mi páčili efekty, v ktorých sa tá slečinka premieňala na kobru alebo naopak. Keby tam bolo takýchto scénok viac, dal by som aj plný počet. Dej zaujímavý, mŕtvych bolo dosť, akurát by to chcelo ešte výraznejší záver. Vlastne film dosiahol svoj vrchol už v nejakej 25. minúte a nič tú pekné premenu neprekonalo. Na indické pomery je to určite nadštandardný film (najmä kvôli výberu hlavnej hrdinky, originálnemu námetu a vizuálnym efektom), aj keď nie je úplne najlepší. Ale bavilo ma to. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

54%? Mně, jak vidno, stačí v některých případech málo... ale já miluju hady... a miluju Davida Lynche a jeho výtvory a Jennifer zdaleka není nejhorším z nich... a miluju zvířata a bohy, které vidíme v jejich očích... a pánové, příště pozor, až budete té své říkat, že je zmije... můžem totiž uštknout. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Feeling indického filmu je fakt že silný so všetkými jeho kladmi aj zápormi, ako v každom indickom filme aj tu sa tancuje a i keď po tej scénke nastane tá premena (strašnej peknej indickej herečky na hada) je ak nie k smiechu tak určite k plaču. Scenár z nezvyčajného námetu nevyťažil absolútne nič, takže tentoraz to pani Lynch bohužiaľ nezvládla. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hadí bohyně v Indii! Padouch s rakovinou se rozhodne chytit hadí bohyni, aby ho učinila nesmrtelným. Zmocní se tedy jejího hadího milence a čeká, až si pro něj přijde. Než bohyně dorazí, zanechá za sebou kopici mrtvol. Skvělý vizuál, uhrančivá hudba, barevná slavnost, honička jak z Bonda, metamorfózy, spousta krve. Gore je spíše umírněné, ale rozcupování nebožáka hadími zuby je fajnové. Druhého pro jistotu zblajzla celého. A co s magorským tatíkem, který bije svoji ženu a děti? Hada na něj! Po trikové stránce příjemné. Chrám, milování s lampou, s hadem, had s hadem, prorocká tchyně a šťastný konec, i když ne pro všechny. Za hady a kameru hvězda navíc. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to co jsem potřeboval, ale todle opravdu není můj šálek kávy a dokoukat jsem to nemohl, poněvadž se to nedalo... 1/10 = 15% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme nie je dobré zhola nič. Vizuálom iritujúce, obsahovo odpudzujúce. Navyše to by nebol Bollywood, keby sa v ňom aspoň 15 minút nevrtelo zadkom, žáner nežáner. Jediný dôvod, prečo som si film pustil bola moja zvedavosť ako si povedie dcéra veľkého maestra Lyncha. Žiaľ vôbec sa nepotatila, takúto odpudivú hlúposť natočí kdejaké dieťa na sídlisku na svoj mobil (odhliadnuc od smiešnej a trikovo zaostalej premeny hada na ženu a opačne). Od odpadu snímok zachránil iba prízemný dôvod v podobe môjho obdivu voči jej tatkovi. 10/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už napoví zdejší obsah příběh filmu se zakládá na legendě z dálného východu o hadích lidech. Konkrétně pak sledujeme příběh hadí ženy a její cestu za znovushledáním s jejím milencem kterýho chytil umírající muž s rakovinou. Ten má v úmyslu hadí ženu nalákat a posléze hadí ženu chytit aby ho učinila nesmrtelným. Hisss je za mě klasický Monster Béčko a tomu odpovídají i triky a efekty. Ikdyž ta transformace nebyla zase tak špatná. Film jako takovej mě až tak nebavil ale aspoň, že na Malliku Sherawat která si zahrála hadí ženu se dobře koukalo. Hisss to má u mě za 2hvězdy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, na ktoré sa dáva 5*, alebo odpad. Ja to mám dneska za 3*, tak neviem, či je to náladou, alebo fakt starnem. Každopádne každý dobrý režisér by mal chcieť raz za kariéru natočiť podobný film. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo ani tak špatné a slabé, jak jsem čekal. Až prudce romantická legenda o hadí královně, hledající svého uneseného milence a sesílající smrtelné tresty na všechny, kdo jí stojí v cestě a ubližují ženám, má velmi slibné scény, dokáže být překvapivě drsná a některé masky a triky jsou hodně působivé (to vše navzdory evidentními nízkému rozpočtu). Nechybí ani tradiční taneční číslo. Matka je hrozně zábavná. Záporák patřičně slizký (byť jeho představitel místy přehrává). Samotná ta legenda je hodně zajímavá. Film má silný sociálně-kritický kontext. Jeho slabinou je stopáž a místy nevhodně zvolený hudební doprovod. V kratší středometrážní verzi by to bylo působivější. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se nabízejí dva úhly pohledu. PRVNÍ: Těžko uvěřit, že ta samá dáma, která natočila hodně povedený Surveillance, natočila ještě před docela povedeným Chained tuhle monstrózní debilitu. Příběh by rámcově ušel, ale jeho zpracování je na úrovni podřadné rozvojové kinematografie pro negramotné nebo retardované publikum. Ze všech příšerných postav a jejich herců je zdaleka nejpříšernější plesnivý bílý dědek, indická karikatura "zlého bílého sáhiba", který je ještě příšernější, než třeba dva imbecilové se stříkacími pistolkami, senilní, obézní a vrcholně nechutná bába, nebo hadí bohyně a mstitelka týraných žen Nága Déví, s šarmem ochotnické herečky po lobotomii. DRUHÝ: Mladá Lynchová si odskočila do Indie vyrobit zakázku pro Bollywood (a nebo si jen tak z plezíru natočit typický bollywoodský film), takže její Hisss nelze hodnotit standardními západními kritérii. V tomhle roztomile slabomyslném duchu a stylu se prostě tamní filmy točí a hotovo. A mně se to i tak nějak zvrhle líbí. Ale konkrétně tenhle kousek je myslím nadprůměrně naivní (= blbý) i na bollywoodské poměry. Připočtu-li k tomu ještě jakousi kreolizovanou... vlastně anglizovanou "indičtinu", v kteréžto hatmatilce jsem film viděl nadabovaný, plus příšerné slovenské titulky, jsou tři hvězdy darem z milosti, třeba za zajímavé indické reálie (ulice ve slumu s pradláky a tak), nebo za kulervoucí a nechtěně komické finále. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No sice žádná hitparáda, ale mě se hadice líbila. Jako ženská i jako had a ta transformace byla fakt vyvedená, stejně jako jeden z útoků, kterých bylo na takovýhle film strašně málo. Každopádně nic jsem nečekal a trochu jsem toho dostal a to mě baví. 50% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Premena ženy na kobru bola pekne nasnímaná, ale trikovo to bolo pekne úbohé. Príbeh je totálne uletení, vo viacerých fázach nezmyselný a má veľa zbytočných scén. Bola tu ponurosť, ale v minimálnom množstve a bola tu aj zábavnosť, ale na takých miestach, kde film mal byť vážny. Krvavosť pri smrtiacich výpadoch kobruše bola dosť slušná a to je aj to jediné, čo za niečo stálo. Remeselná stránka filmu bola strašne slabá a herci boli mizerný. Vo veľkej miere tu prevláda trápnosť, veľmi slabý Indický horor.Videné v rámci Season Chalenge Tour 2015. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě je tohle extrémně sympatický projekt. Kombinace monsterBéčka, Indické filmařiny(ano dojde i na taneček :) ) s trochou undergroundu a povědomého jména na scénaristickorežijní židli z toho celého dělá prapodivný slepenec, který má zvláštní kouzlo a osobitost. Triky a masky jsou navzdory rozpočtu na slušné úrovni(a tam kde nejsou působí více roztomile než rušivě), místy jakoby nehodící se hudba tam přesně sedí a mladá Lynchová těží z té indické jinakosti maximum...Měl jsem cukání dát 4 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lynch natočila snímek, z kterého je cítit indické prostředí. Popravdě jsem si myslel, že snímek skutečně točil indický tvůrce. Přináší to zajímavý pohled na hororový příběh o hadí ženě, která se chce pomstít na lovci. Provedení je vizuálně krásné, i když drsné, film není nutně děsivý, spíše psychologický se silnými fantastickými prvky. A mně se tohle provedení zamlouvalo. ()

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

nebylo to spatny, ty pocitacove udelane kobry celkem usly, mrtvych je tam dost, nadprurmernej film s timto monster zanrem... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak mam za sebou ďalšiu prisernost. Jediné čomu sa neprestanem diviť, je ako sa v tomto ocitol Irrfan a Divya. Inak je tento film prišernosť najhrubšieho zrna a nepomôže tomu ani skutočnosť, že tu ide vlastne o mytológiu. To stvárnenie a vplyv západného štýlu je obrovský a to co by malo ako takú vypovedaciu schopnosť je zabité nevkusom a lacnosťou. Najstrašnejší zážitok celeho filmu je ten brit hovoriaci hindštinou, hrôza, takže z tohto pohľadu to horor Naozaj bol... ()

PetrVabruscak 

všechny recenze uživatele

Mohl to být fajn film, kdyby toho bylo vidět méně. Takhle sme viděli kobru, která právě vyskočila z počítačové hry z roku raz dva, ikdyž sme se bez toho mohli obejít, protože kostým vypadal dobře a hlavní představitelka byla sexy. Hlavní zápletka byla debilní a zpracování pochybné. Když už nic, tak se dočkáte ve filmu laciné mezidruhové erotiky. Tady Jennifer Lynch šlápla vedle a dostane to ode mě sežrat, protože je to dcera mistra atmosféry. Tu jednu hvězdičku vydřela honička po městě a sexappeal Malliky Shearawat. ()

Reklama

Reklama