Reklama

Reklama

Nemrtví

  • Francie Mutants
Trailer

Obsahy(1)

Svět napadl pandemický vir, který mění lidské bytosti na primitivní a krvežíznivé kreatury. Marco a Sonia se pokusí najít řešení z této svízelné situace, avšak Marco je také kontaminován. Začíná se pomalu měnit a Sonia, která s ním čeká dítě, má před sebou dilema. Musí bojovat se Zombie a zároveň proti muži, kterého miluje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (120)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsem filmem zcela úplně nadšen (čekal jsem trochu víc), nicméně kvalitní (ne-tak-úplně) zombie-podívaná to byla. Prvních patnáct minut tomu však neodpovídalo - nebudu lhát, když řeknu, že zpočátku jsem by šokován, jak můj už několik měsíců s napětím vyhlížený film vypadá. Vypadal strašně. Naprosto bezdůvodně šílící kamera, hudba (respektive zvuky) z níž jsem málem zešílel já, postava, které by přál smrt i lidumil... no bylo toho hodně, co mi vadilo. Ale po tý úvodní čtvrthodince to naštěstí odeznělo (anebo jsem si zvyknul, jsem osoba přizpůsobivá :D). Následně se dostavila velmi zajímavé atmosféra (postapokalyptická francouzská zima), občas nějaká ta nechutnost a hlavně skvěle maskovaní mutanti. Nakonec jsem se tedy bavil velmi dobře, ale nejvyššímu hodnocení brání celkem dost (relativně obyčejný příběh - ovšem s pěkným nosným nápadem, až na jednu výjimku nesympatické postavy, zbytečně akční kamera). Každopádně Mutants nové francouzské hororové vlně ostudu nedělají. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem dohnal můj rest z nové francouzké vlny, který se opět může pyšnit vynikajícím gore a slušnými mutanty, jelikož to je také vše, co se zde dá chválit. Kamera, příběh, postavy a vše ostatní stojí za starou belu. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád zombíčiny a myslel som, že Francúzi im dajú niečo, čo im nedali Američania, Taliani či Briti. Ale je to len more klišé – od klišé postáv po klišé zvraty. Nezačína to úplne márne, ale dej sa čoskoro stal natoľko fádny, banálny a krajne neoriginálny, že skutočne neverím, že by mohol nadchnúť fanúšika pod-žánru, ktorí videl aspoň 50 najslávnejších zombíčin. Škoda, že tvorcovia nevyužili pozoruhodnú výpravu: dej sa odohráva v obrovskom opustenom komplexe uprostred zasnežených hôr. V skutočnosti sa ale v zasnežených lesoch odohrá len jedna krátka naháňačka. Čakal som „zombícke OSVIETENIE“... bol som naivný. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Trapné, jednoznačné zklamání. Můj neoblíbenější žánr (mutanti, zombie), ale v tomto případě otřesný. Kdyby se děj držel původních deseti minut a předvedl něco podobného, jako britský seriál Dead Set, pak by možná měl šanci na úspěch. Pokud ale půlku časového rozpoložení filmu, zabírá trapné drama partnerské dvojce a postupná změna jednoho z nich, stane se z toho nuda. Celý děj se navíc odehrává v naprosto nezajímavé budově, postavy jsou trapné a nepovedé kopírky těch slavnějších z lepších filmů. Hlavní představitelka je na dělo už po třiceti minutách a vrchol stádia mutace vypadá, jako stoletá želva. Nikde jsem nepociťoval náznak napětí ze světa, po kterém se toulají lidožraví zabijáci, nelogičnosti proplétají celý film, který jsem sledoval bez špetky emocí. Kolonka v rozpočtu s největším číslem, nesla název "vypůjčení vrtulníku". Všem jsem přál, aby zhebli a pak se toulali po lese s tou bandou zelených kryplů. 40% 14.01. 2009 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Síla lásky nemůže nikdy překonat zombie nákazu, to nejde, to je prostě obscénní a perverzní nechutnost naprosto nerespektující žánr. To by ale nevadilo zdaleka tolik jako zmatenost poslední třetiny, kdy jsem nechápal, kde se tu berou kteří lidé a další a další zásoby zombies. Podivné. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Mutants nepřinášejí do post apokaliptického ani do zombie žánru nic nového, takže moje prvotní nadšení dost sykavě uhasínalo po celý film, ovšem není to tak, že by se mi film nelíbil jen asi stejně jak již napsal J*A*S*M po shlédnutí jsem již takové nadšení necítil. Na druhou stranu zasněžené prostředí a tichý opuštěný hotel byl nemálo depresivní a masky byly taky u zombií zdařilé, ale poslední dobou je dost přezombíkováno, takže člověk neví co si má myslet. Podobě jako u 28 dní poté se i mutants nesou podobným duchem což není špatné a dostatečně vážná hudba dodala na dramatičnosti. 65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželskému páru sa za asistencie tvrdej, nekompromisnej vojačky podarí ujsť zo zamorenej oblasti krvilačných zombie. Po relatívne krátkom čase a určitej zhode náhôd ostáva napospas krutej realite. Sonia je tehotná, Marco je nainfikovaný. Podarí sa im nájsť východisko z tejto zdanlivo neriešiteľnej situácie? No mne sa snímok VEĽMI pozdával. "Mutants" je z môjho pohľadu dostatočne dramatický, miestami uspokojivo atmosferický zombie horor. Čo sa samotného gore či masiek týka, ktoré v tomto subžánry proste musia hrať prvé husle, nemôžem inak, ako vyjadriť obrovskú spokojnosť. Originalitou síce veľmi nesrší, no čo nové by ste už len pri zombie snímkoch chceli vymyslieť. Aj tak je to stále jedno a to isté dookola. Ja mám tento subžáner proste rád - 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvé prípady sa obvajili začiatkom leta. Už mesiace ničí neznámy vírus celú ľudskú populáciu. Vírus ktorý mení infikovaných ľudí na agresívne, nesvojprávne, krvilačné kreatúry. Tým čo prežili ostáva jediná možnosť. Musia sa spojiť s vojenskou základňou Noe. Nič originálne. Francúzska variácia na opozeranú tému zombie virus. Je to nuda. Nízky rozpočet, roztrasená kamera, nevýrazný soundtrack, hnusná herečka s bradavicou na hube... film "Nemrtví" sa mi vôbec nepáčil. Francúzi ma tento krát sklamali. * ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Za Francii… za zimní idylu… za odhodlanou Soniu(ta holka má šťávu)… za francouzský muťouše; po lavině zámořskejch zombies docela příjemný osvěžení… ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Francouzi přispěchali se svou troškou do mlýna k zombie tématice. Velice skromný rozpočet si vystačí s minimem postav. Těžko se mi cokoliv vymýšlí k okomentování tohoto filmu, když je to prakticky stále to samé. Někteří lidé zmutují a chtějí se najíst. Jako potravu si vyhlédnou nenakažené a začíná opět boj o holý život. Že se to tentokráte děje ve Francii není vůbec podstatné. Tečka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za okny sníh, ve filmu sníh. Strašidelná hudba a ruchy provází příběh ústřední dvojice. Spíše než horror bych řekl drama. Odkazy na kulty žánru jsou jasné a příjemné - Vetřelec - nejen dramatická scéna během jídla, ale i vzpomínka na Rypleyovou, která si nese v sobě zárodek královny...Moucha - Marcovo děsivé poznání, že přestává být člověkem...Mlha - odkaz nejen na Carpenterovu...Osvícení-hned několikrát...Naštěstí podobnost s klasikou Noc oživlých mrtvol se nekoná, byť věta: postaráme se o vás i o dítě...moc klidu nepřidá. Pokud očekáváte komorní drama v potocích krve, pak směle do toho! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne, ne, ne! Sáhodlouhá zasněžená nuda. Kdyby se ke konci nezačalo něco dít, tak je to jasný odpad! Nezajímavě podané téma, které mě obvykle dokáže slušně zaujmout, ale tady to bylo utrpení. Dřív než se začne vůbec něco dít, tak spím jak dudek. Ne vážně, 4/5 filmu jsou tak hrozně nezáživné, plné nezajímavých rozhovorů, nudných pasáží s dlouhými záběry na nic a dvěma, později několika, postavami, které prostě nemají divákovi co nabídnout. Ke konci se to sice trochu rozjede, ale i ta akce nestojí většinou za moc. Mutanti, kteří byli celkem povedení, to vytáhli aspoň na tu jednu hvězdu, ale jinak to bylo velké utrpení. 20% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Francouzům celkem jdou točit horory. Děj začíná už po vypuknutí nákazy a zaměřuje se zpočátku na jednu malou skupinku přeživších, která svým výběrem ušla. Je tu sice míň zombíků, místo toho tu nejsou žádné trapné scény, které by byly padlé na hlavu. Možná takový lepší průměr. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle je sic hodně krvavý zombies biják, u Frantíků to ani není nic neobvyklého, ale to je spolu s maskama asi tak všecko, za co můžu nějakou hvězdu pohodit. Scénář je naprosto minimalistický, nic neříkající, nejhorší pak je divákův celkový nezájem o postavy a dění ve filmu. Jako zombie nouzovka OK, jinak tohle nebrat. 49% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Smola. Tento druh filmov má obyčajne veľký potenciál, len v tomto prípade to žiaľ akosi nevyšlo a skvelý námet sa zbytočne premrhal. Snímok sa dá rozdeliť na dve časti: zasneženú, uťahanú nudu pozvoľne sa meniacu na ešte nudnejšiu snahu o vyliečenie očividne beznádejného prípadu a atmosferický, celkom vydarený boj o prežitie. Len škoda, že prvá časť časovo výrazne prevyšuje tú druhú. Jediné čo ešte ako tak vyniklo boli skvelé masky, tie sa podarili. Celkový dojem teda vyznieva do slabšieho priemeru. 55/100 ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Od spojení Francouzký zoombie film jsem si sliboval mnoho. Jenže film byla jedná velká nudná pakárna bez kapičky nápadů nebo jiné inovace. Hlavní hrdinové byli nesympatičtí a nudní. Aspoň se nešetřilo umělou krví. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vyzerali ako nemŕtvi i zuby cerili. Má to svoju atmosféru, aj keď zápletkovo trochu neoriginálne a nudné, až psychologicky orientované. Pandemický vírus totiž môže urobiť so svetom svoje. A to v roku 2009 ešte netušili, že o 10 rokov sa chystá pandemický mozgový vírus. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne, ne, takhle to prostě nejde dělat. Hodinu diváka uspávat a pak na něj vychrlit vnitřnosti a spoustu krvelačných mutantů. Scénář je ke všemu omezený v celém filmu jen na pár vět a to ještě hodně primitivních. Stejně tak si nejsem jistý s výběrem herců. Místo, abych jim fandil, tak jsem si přál, aby se co nejdřív pozabíjeli a byl pokoj. Nicméně francouzi zde potvrzují 2 věci, ve kterých jsou špičkou v hororech. Zaprvé je to vhodná volba prostředí a tím i daná mrazivá atmosféra + skvělé triky a masky. Ta přeměna byla geniální. Jenže mě tohle prostě nestačí. Já chci fandit obětem, chci dostat nějaký příběh a chci akci a napětí. To vše mi zde chybělo. 25% ()

Reklama

Reklama