Reklama

Reklama

Profil zločinu

(seriál)
  • Francie Profilage
Francie, (2009–2020), 88 h 18 min (Minutáž: 47–55 min)

Tvůrci:

Fanny Robert

Hrají:

Odile Vuillemin, Jean-Michel Martial, Philippe Bas, Raphaël Ferret, Diane Dassigny, Valérie Dashwood, Vanessa Valence, Guillaume Cramoisan (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Hrdinkou francouzského kriminálního seriálu Profil zločinu je mladá forenzní psycholožka Chloé Saint-Laurentová, která vedle své vysoké profesionality má mimořádnou schopnost vcítit se do duše oběti i zločince. Je přidělena k dobře sehranému týmu pařížských kriminalistů. Šéf této skupiny však nevidí v nové kolegyni, která jako by občas přestávala vnímat své okolí, nic přínosného pro svůj tým. Naopak, působí jako rušivý prvek, který vlastně všechny zdržuje. Kdo stojí za touhle hubenou mladou ženou ve fialovém kabátku s nepřehlédnutou žlutou taškou, že ji přidělili k tak dobře sehranému týmu? I přes veškeré protesty mu však nezbývá, než ji vzít na vědomí a vydržet, než jeho nadřízený uzná svou chybu. Ale Chloé se v práci projevuje jako výrazná osobnost, která dokonale zvládá svou profesi. Jako psycholožka se specializací na forenzní disciplíny se postupně stává důležitou součástí této kriminalistické skupiny.
Za seriálem Profil zločinu stojí nejsilnější francouzská televizní stanice TF1. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Chcete sledovat seriál, kde je hlavní postavou postrojená ošklivka s čím dál červenějšími vlasy, kterou režie nutí předstírat, že neumí chodit na vysokých podpatcích, které má ale neustále v další a další variantě obuté, aby jimi mohla tu packat v blátě, tu se brodit štěkem, jindy zapadat do travnatého porostu či padat do hrobu? Která má na rameni nevkusnou vikslajvantovou nezničitelnou (vydržela nejméně 6 let!) žlutou kabelu? Vzhledem k emočně nestabilní osobnosti neovládá svou mimiku, věčně třeští oči, když ji něco zaskočí nebo se jí dotkne, ale tváří v tvář zločinu má poker face. Zcela postrádá schopnost něco si představit jen ve své mysli, musí si sednout či lehnout na to samé místo, dělat totéž, co ten, o kom má přemýšlet, bez toho jí to nemyslí! Chcete sledovat zcela neuvěřitelné překombinované a nerealistické slátaniny? Pak je to seriál pro vás! Dokonalý relax při 100% odpojení mozku! ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Asi nebudu stoprocentně objektivní, ale asi jsem se zamiloval. Jak do Chloé, tak do samotného seriálu. Moc příjemná francouzská kriminálka. Je tedy pravda, že ta "kriminální" část v několika dílech slušně pokulhávala, ale díky často velice zajímavému "vedlejšímu" příběhu mi to nevadilo až zas tak moc. Teď stojím na prahu druhé (ve Francii třetí) série a přemýšlím, zda bude nový major alespoň z poloviny tak dobrý, jako Matthieu. UPDATE: Upřímně řečeno, poslední díl čtvrté řady bylo docela psycho. Nejen, že autoři tak nějak zapomněli, jak v první/druhé řadě vysvětlili celou tu záležitost (a ukázali ji ale úplně naprosto jinak, ve všech možných ohledech), ale ještě to pojali dost šíleným způsobem. A navíc tak neuvěřitelně velký cliffhanger... No fuj. ()

Reklama

LordikDevil 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se před 4. sérií rozhodoval, jestli udělit 3 nebo 4 hvězdy. Všechny postavy v seriálu sice nejsou kromě Chloe rozebrány do detailu, ale scénaristi mezi nimi dokázali vytvořit vtipné a zajímavé dialogy, takže jako v mnoha dalších krimi seriálech nejsou na škodu nebo jen na rozvíření vod. Sice případy, které brigáda řeší nejsou kdovíjak propracované, ale neopakují se. Z tohoto důvodu bych udělil 4 hvězdy. Jenže to bylo před 4. sérií. Tu jsem doslova jedním dechem shlédl za jedno odpoledne a prostě tolik emocí a nedořešených otázek ve mně nechala, že nelze dle mě udělit méně než 5 hvězd. Já vždycky říkám, že je blbost hodnotit seriál podle 2-3 sezón, ale ta 4. sezóna byla opravdu skvělá. Francouzi dle mě udělali v domácích podmínkách nadstandartní kriminální seriál na který se opravdu dá dívat. P.S. Pro uživatele caniferus: Neber drogy :( ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

fér by asi byly tři hvězdy..ale to by jeden nesměl potkávat spousty jiných kvalitních seriálů podobného ražení. Vady,které jsem nedokázal za celou dobu překousnout: 1,Chloé samotná....její role je nedůvěryhodná v té představě jakou nám ji předkládá seriál.Jestli někdo předpokládá,že u jakékkoliv policie existuje kravka co přijde na místo vraždy a začne zobat z rozbalené bonboniéry a nepřijde ji to divné,tak budu rád pokud pochopí,že to není milá povahová zajímavůstka.. ale těžký vykonstruovaný úlet.Chloe samotná je sympatická,ale je ve své roli zároveň zle vybrána z hlediska castingu...možná by pomohla starší herečka, a taktéž scénář samotný je hodně přehrávaný..(viděno s dabingem..který je katastrofální...profesionálně ok.. ale hodně hlasově nesedne k psycholožce po vysoké škole s praxí ve věznici...Je to spíše jako kravka ve dvaceti z internátu. 2,Celková konstrukce seriálu...všichni,nažehlení,učesaní...že někdo sprintuje.. np.. nerozcuchá nás to,,nezadýchá.. apod. A kriminální oddělení.,. tak to je,vážení,parta pohodářů,kteří mají k sobě tak nějak blíže než normální lidé... dokoukám si to.. ale po první sérii hodnotím na 45% .. a nějak nepředpokládám,že se toto dílo zvedne na 5* čili na úroveň Forrest Gumpa,Zelené Míle..či Věznice Shawshank....i když pro spoustu recenzentů je to skoro na stejné úrovni,alespoň podle hvězdiček... ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Obvyklá francouzská hysterie se zatím nekoná, takže seriál vypadá - zatím - snesitelně. Stojí na interakci poněkud dementně se tvářící šeredky, která capká kolem zločinů, obětí a hlavně komisaře, který na ni místo rozumné řeči poštěkává. Její genialita mi sice uniká, ale bavím se. Takové evropské Criminal Minds bez té brutality a cajdáků. ()

Galerie (816)

Reklama

Reklama