Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dobre vybraní a na béčkový horor aj slušne hrajúci herci-drsňáci, pôsobivá kulisa temného vežiaku, v ktorom sa film odohráva. Ale snímka nemá čím prekvapiť a iba recykluje staré známe zombie prvky, ktoré sme už videli x-krát v lepšom balení. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

La Horde nejdříve předcházela pověst napjatě očekávaného zombie masakru ve znamení francouzské nové hororové vlny, to znamená nekompromisní nářez se spoustou krve a povedeným gore. Potom ale přišly trailery a moje očekávání razantně kleslo - z ukázky se mi film nezdál příliš sympatickým. Nyní se konečně naskytla příležitost film vidět... a pravda je tak někde mezi. Masakr se opravdu koná, La Horde si neláme hlavu s žádným povinným úvodem, zabíjí se prakticky od samého začátku. Gore je vyvedené, masky nemrtvých ničím vyjímečné, ale dostatečně realistické, film celkově špinavý, ponurý, drsný, krvavý. Hlavní hrdinové mi ale nedovolili, abych se do filmu skutečně ponořil a vychutnal si jej. Otravovali mě takovým způsobem, že jsem se celou dobu modlil, aby je zombíci už konečně povraždili a děj se přesunul jinam, pokud možno hodně daleko. Je to ryze osobní výtka, ale myslím, že s ní nebudu sám. Já prostě radši budu pozorovat jakoukoli vystrašenou rodinku, která se před zombíky hodinu kdesi skrývá a pak se během půl hodiny nechá sežrat, než tuhle nesympatickou bandu namakanejch týpků, kteří kosí zombíka za zombíkem (a sebe navzájem). Technicky je La Horde nezávadná podívaná, žádná zvlášť zapamatování hodná scéna se zde ale nenajde. Hodnocení na pomezí tří a čtyř hvězd, konečný verdikt si ještě promyslím. Edit: Tak za tři, už teď to vyprchalo... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle jde frantíkům na výbornou, vyberou nějakou ošoustlou budovu hoděj do ní drsňáky, před ní daj x násobně silnější a početnější přesilu a romantické líbanky můžou začít. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zopár extra drsných polišov a gangstrov a jeden dôchodca (veterán z Indočíny) v slumovom činžiaku obklopenom zombie apokalypsou. Scenár nestojí za zmienku, hrdinovia sú napospol nesympatickí a miestami to nie je dobre zostrihané, ale... Šlape to parádne a záverečná frajerina s mačetou v garáži a guľometom v úzkej pivničnej chodbe to u mňa takmer vyhnala na štvrtú hviezdu. Tá nekompromisnosť ma bavila. 7/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová nuda. Zombie filmy jsou vždy zajímavé tím, jak se lidi chovají v krizové situaci. Zde jen furt francouzsky nadávaj, takže samý žepepýpapý a mávaj si bouchačkama u držky. Kdybych na to nekoukal s přítelkyní, byl by to jeden z těch špatnejch filmovejch zážitků. Ke kladům patří, že tam je Čech a řekne větu česky a ostaní postavy se o něm i jako o Čechovi zmiňují (takže konečně nejsme Rusáci). Z herců je nejlepší opravdu drsnej negr Eriq Ebouaney. Z něho šel respekt. Má tam jednu scénu, když pláče a sám u toho vydává zvuky, jak nějakej zombík. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to Nářez !! Pořádný Masakr od samého začátku! Film jsem si vychutnával, užíval,gore bylo parádní !! Líbilo se mi, že za celý film nepřišli na to , že se zombíci střílejí do Hlavy,čiže je zabíjeli snad na tisíc způsobů.. scéna.. kdy tvrdéj Černoch z Nigérie otřískal kámošovi Hlavu o Sloup byla vynikající !! To byl ten pleasure moment, který by měl v každém filmu přijít! A ono jich tady bylo daleko víc.. Stařík ve věku kolem 60 s rotačákem kosí miliardu zombíků a krásně odvětí: Proč bych měl umřít na zástavu srdce, když jsem ve Válce !! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po kratkym uvodu se da dohromady skupinka drsnejch poldu se skupinkou drsnejch zabijaku a rozhodnou se dostat ven z panelaku plnyho potvor pripominajicich neco mezi zombikama a upirama. Vse je to radne temny, syrovy a krvavy, takze jsem se docela tesil, co bude nasledovat. Jenze misto toho, aby se furt masakrovalo, tak vetsinu casu zabiraj nekoncici hadky a rev, kdy se postavy neustale o necem dohadujou, chovaj se jak kreteni a neni tu ani jedna, ktera by byla cloveku sympaticka nebo mu na ni zalezelo. Nejbliz k tomu ma asi tlustej, nechutnej dedek s kulometem a sekerou, kterej hazi hlasky a masakrovani si uziva. Takze nebejt toho, ze vic jak pulku filmu vyplnujou pouze otravny hadky, byla by to prijemna jednoducha brutalni jizda s desitkama mrtvol a litrama krve, ale takhle jen 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic moc zombí blbost. Místy ultra akční a celkem drsný, ale jinak nuda a věčný míření si pistolema do ksichtu. Nestojí mi to za delší koment. Stálo jim za to se s tím dělat? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto suprová zombárna, která strčí hravě do kapsy spoustu dnešních ...hehe ..."áčkových zombáren" ... Na nic si to nehraje, zavedená klišé - oni jsou vevnitř, tisíce zombáků se dobývá dovnitř plus hlavní hrdinové nejsou žádná ořezávátka (gangsteři a policajti), je to rychlý, zběsilý, perfektní prostředí a vizual oku vyloženě lahodí, gore scény skvěle a uvěřitelně provedené, a hlavně co pro mne zvedlo příčku ještě o něco výš, tak byly ty úžasný akční bojový scény!! Naprosto výtečná choreografie soubojů bez střelných zbraní, hlavní hrdinka byla naprosto skvělá, ta to tam řezala hlava nehlava (souboj s ženskou zombií fakt suprovej!!) a souboj mafoš vs 2 zombie byl taky pokoukáníčko. Fakt perfektní kousek, velice podceněný!! Zapomeňte na filozofující zombie, tohle je prostě akční řežba!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě Francouzi spíše zklamali, ale rozhodně to neznamená, že je to hned špatná podívaná. Přehršel akce, pořádná dávka krve (i té digitální) a pár drsných hlášek tvrdých chlápků s velkýma pistolema. Přišlo mi to jako mix 28 dnů poté a Vosího hnízda, bohužel ne tak nápadité. Chyběl mi tam hlavně hrdina, kterýmu bych mohl fandit. Ale ta brutalita a špinavost celýho filmu to trochu vynahrazuje. Více v mé recenzi zde: http://www.studna.net/filmy/1889/ ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Vcelku ucházející film. Především pak ... dokonalý válečný veterán ... drtící hordy ZOMBÍKŮ - toho bych strčil do všech "ZOMBÍ FILMŮ" ... kde by dodal tu správnou šťávu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Další film, který potvrdil mé dlouholeté přesvědčení. Francie a horor, předem zpackaná záležitost. La Horde zjevně inspiroval španělský REC a za každou cenu ho chtěl převést do francouzského prostředí. Vybral si k tomu socialistický, polorozpadlý panelák s deseti obyvateli a dopadlo to přinejlepším průměrně. Imigrantsko-narkomanská skupina postav je celkem v pořádku, ta policejní je až směšná. Filmu chybí rohled a mě rozhodně mnohem víc zajímalo, co se děje ve městě. Scénárista jistě moc nepřemýšlel a ani nenašel rozumné vysvětlení, proč poslal tisíce zombíků k práznému paneláku, když ve městě je mnohem více "jídla". Čím víc koukám na podobné braky, tím víc si vážím filmů, jako Úsvit mrtvých a 28 dní... Tyto filmy mají inteligentní scénáře, kde vše zapadá dokupy a divák si nemůže klást otázky. Tohle je jen ubohý pokus natočit film se stříkajícím mozkem, který stejně neuvidíte. Zombie žánr v posledních letech sliboval pokrok, pokud se tohoto tématu dál budou ujímat podprůměrní tvůrci a herci, pak se vše pomalu vrátí do undergroundových vod. 55% 02.07. 2010 ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočne a komplikovane kritizovaný zombie clip " de France ". Je zrejmé , že " horda " sa plaví po vodách , ktoré rozvírila Milla J. so svojím Residentom a Danny B. k tomu prisypal svojich 28 dní. V dnešnej dobe sa toho kolo živých / mŕtvych veľa nevydupe -nehovoriac o tom , že cam / style je zaužívaný , až by som povedala - preužívaný , zabetónovaný a otravný zároveň , ak k tomu prirátam vzdialený , akoby Besson producent / feeling - tak je to len ďalší krvavý výlisok z továrne , kde sa rodia zombíci. Zombie tému nestíha už ani papá Romero ( no počkám si na druhý dych ). Fandím však každému jednému režisérovi , ktorý sa pustí do týchto mútnych filmových vôd. Čiže takto - je to pohodová sobotňajšia zombie noc ( pre Mňa ) - kryštálová 3ka ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý zombie horor z francúzskej produkcie. Má výborný príbeh o skupine policajtov, ktorí sa rozhodnú pomstiť vraždu svojho kolegu a priateľa a tak sa vydajú splniť túto krvavú úlohu do výškového domu, v ktorom gangstri sídlia, ale nevydarí sa im to, no čoskoro si uvedomia, že nastala zombie apokalypsa a tak policajti musia spojiť svoje sily s nenávidenými gangstermi, aby si zvýšili svoje šance v tejto neočakávanej a mimoriadne náročnej situácii. Spracovanie je celkom slušné, dej je úplne jednoduchý, v celom filme ide len o to, aby sa skupina ľudí dostala z najvyššieho poschodia výškovej budovy von, čo mi navyše ani nepripadá až tak moc logické, vzhľadom na to, že vonku to nie je o nič lepšie, ale to je to najmenej, hlavne, že po rýchlom úvode sa už začne hlavný dej, postupne sa dá zbližovať s rozmanitými postavami, keďže v úvode na to nie je čas, stále sa niečo deje, je to svižné a dostatočne zábavné, takže sa je na čo pozerať po celý čas. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou spokojný. Nie je ničím výnimočná a ani výraznejšie nápaditá, ale osobné strety pôsobia správne surovo, streľba je zase nadmieru krvavá, useknutých alebo inak zdeformovaných častí tiel tiež nie je málo, oceňujem slušnú rozmanitosť zbraní, takže svoj účel to splní. A najzaujímavejšia je asi celá záverečná akcia na prízemí. Inak o nejakú atmosféru tu vôbec nejde, nejaký náznak je možno v jednej scéne a nie je to ani výraznejšie napínavé, ale dobre to funguje aj tak. Herecké obsadenie je na tom dobre, získali si ma hlavne obaja vodcovia, teda policajtov a aj gangsterov, bavila ma aj postava veterána, ale nesklamú ani zvyšné postavy. A chválim ich aj za hlášky, je ich tu plno a mnohé sú výborné. Réžia a technická stránka sú skôr len priemerné, ale na takýto surový zombie film to stačí. La Horde je vydarené akčné zombie béčko, ktoré samozrejme nemá na tých najlepších predstaviteľov tohto žánru, ale bavil som sa nadpriemerne a za posledné roky sa jedná asi o najlepší zombie film, aký som videl. 76% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl vážně masakr! Dost mne zaráží podhodnocenost tohoto díla, neboť zde bylo vše na co si hororový fanoušek jen vzpomene. Bylo to nápadité, krvavé, surové, bez okolků upřímné i sporsté. No prostě skvělé!! Ještě nikdy jsem neviděl takové rvačky se zombíky, kdy do nich hlavní postavy buší hlava nehlava, tlučou je do žeber a sráží je chvaty na zem. To samo o sobě již působilo skutečně velkolepě, ale k tomu velice oceňuji vyobrazení a chování mrtvolců, které je napříč filmy jedinečné. Někdy v polovině dojde k okořenění příbehu a naše skupina potká propracovanou postavu zvrhlého tlustého dědka, který byl naprosto skvěle zasazenou vložkou do tomto díla a mnohokrát mne svým ignorantstvím a oplzlostmi rozesmál. Moje jediná kritika směřuje na adresu kamery, která působila vskutku katastrofálně, ale to ze mě nejspíš mluví rozmlsanost z dnešních za každé situace ostrých a stabilních záběrů v BluRay kvalitě. Tento film je starý již 12 let a tak se není čemu divit. Vývoj na konec jsem sice trochu očekával, ale i tak mi to bylo docela líto. 85% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka policajtov sa rozhodne pomstiť smrť svojho kolegu. Jeho popravu mal na svedomí malý gang, sídliaci v opustenom paneláku na okraji Paríža. Spočiatku jasný cieľ akcie sa po krátkej chvíli mení na spoločný boj o život. Všetci sú napadnutý hordou krvilačných Zombie. Z úhlavných nepriateľov sa stávajú spojenci. Je načase spojiť sily. La horde je jeden z najlepších hororov o zombie aké som videl. Viac nemám k tomu čo dodať - 75%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zombie fofr masakr. Oběti lítají sem a tam. Zombie jsou jim v patách. Ze zombie lítají cucky, z obětí občas taky. Francouzi stále utvrzují v tom, že zvednutou gore rukavici nemíní pustit. Svými masakrálními filmy dávno zastínili Italy, kteří jsou nejspíše za zenitem. Sice mám rád ty pomalé plíživé zrůdy z 80.let, ale sprintujícím zombíkům jsem na chuť také přišel. Ani už nevím , kde to začalo. Úsvit mrtvých? Každopádně rychlost se vyplatila i v 30 dní dlouhé noci... Občas se zasmějete - to když se mlátí dvě ženské, respektive zdravá mlátí zombiefrau popelníkem počínaje a ledničkou konče. Veterán z Indočíny se s tím také nepáře, sekerou počínaje, přes rychlopalné zbraně a granátem konče. Na sympatie zapomeňte, hlavní postavy-oběti vás nakrknou hned na začátku a k soucítění vás až do konce nepřinutí. Ale to máte jedno, při jízdě na krvavém tobogánu na to stejně čas není... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Největší problém tohodle filmu je výběr herců. Symtatie jsem tu hledal marně. Nikdo vám nepřiroste k srdci, to je pak těžké někomu fandit. S tím souvisely i scény se souboji mezi živými a mrtvými, kde možná na chvíli fandíte zombíkům, aby už konečně zavřeli tipec cikánovi, který se neustále naparuje. Chyběly mi tady hodně vtipné vsuvky, pár se jich tam mohlo objevit. Na druhou stranu to zas tak hrozné nebylo. Zvuky vybuchujícího města byly parádní a zombíci se taky povedli. Zombíci neměli tak velkou práci, protože se radši pozabíjeli navzájem :D Horší tři. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tak pojďte vy staré kůže, dám vám čípek! '' :-) --- Už jsem si párkrát koupil nějaké DVD v pošetce jen proto, že bylo levné a že jsem očekával hrůzný zážitek (z filmařského hlediska). S přáteli si tyto filmy kategorie C rádi pouštíme na chalupě a královsky se u těch filmů bavíme. Zombie Apokalypsa však velmi mile překvapila a to už od prvních minut. Frantíci vsadili na originalitu a řekl bych, že to byla volba dobrá. Celé pojetí mi tak trochu připomnělo také Francouzský film - The Nest. Také tam musí kooperovat dvě skupinky lidí, kteří by si za normálních okolností šli po krku. Film je nabitý akcí a prakticky se celý odehrává v jenom vybydleném věžáku na jakémsi předměstí velkého města. Když pak v noci napadne město nákaza, stane se věžák krátkodobou pevností a posledním místem odporu. Moc mně bavila i postavička veterána z Indočíny. Tvůrci nebyli nijak útlocitní a obětují zombíkům jednoho hrdinu za druhým. Ti sami nejsou žádné ohnilé mrtvoly, ale vypadají celkem čerstvě na rozdíl od podobných filmů. Je to logické, nákaza propukla náhle a krom kousanců a krvavých šrámů po zabití nebo od jiných obětí něměli zombíci čas na žádné hnilobné procesy. Také se nejedná o žádná ploužící se stvoření, ale o zatraceně rychle běhající krvelačné bestie... Ač by se mohlo zdát, že právě toto bude filmu na škodu, já v tom cítit onen čerstvý závan čerstvého neshnilého masa a originality :-). Konec tak vlastně ani nepřekvapil, což je dobře ! Tři granáty. * * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak čtu komentáře, tak je očividné, že někteří lidé nejsou normální. Pokud tento film má něco společného se Španělským REC, tak já jsem koukal asi na jiný film. La Horde není špatný horový snímek se zombíkama. Co se dá od takových filmů očekávat? Prostě masakr a krev, což si myslím, že bylo splněno dokonale. Drsné hlášky chvilkou lezou krkem, ale hlášky dědy byli prostě špičkové. Po akční stránce je to bída a jako horor tento snímek funguje (krev a masakr)... 6/10 =60% ()

Reklama

Reklama