Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

fmash 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela nálož, scénář si sice neláme hlavu s vysvětlováním původu vzniku nákazy (že by záření z Venuše? :)) a počáteční akce lehce neschopných policajtů nedává divákovi moc nadějí, ale postupně se na malém prostoru (z hlediska lokace i děje) rozvine struhující akce. Podle některých postav se sice v předměstském paneláku situace oproti normálnímu soužití s místními gaunery příchodem zombií zase tolik nezhoršila, ale berme to jako sociálně kritickou nadsázku. Až na nepříliš časté technické nedostatky patří rvačky, přestřelky a hlavně řešení vztahů mezi přeživšími k tomu nejlepšímu, co jsem v žánru viděl. Napínavé, akční, brutální a jsem v pokušení vysolit žánrovou pětihvězdu. Na závěr vzkaz autorům místních kopírákových komentářů, stěžujících si na mávání pistolemi a sprosté nadávky: buďto si a) film pusťe celý, nebo b), což doporučuji, pokud vám tolik vadí nadávky, vyhněte se filmům o masakrování lidí. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Prehnitý proti hnijúcim! Drsný policajti na súkromnom záťahu proti drogovým dílerom narazia na hromadu zombíkov, takže samozrejme musia spojiť sily v boji proti plesnivým hordám nemŕtvych obyvatelov paneláku. Prvé stretnutie so zombíkom čo má sáčok na hlave je podarené a krvavé, ukončené rozstrelením hlavy brokovnicou. Ďalšie stretnutia už sú podstatne fádnejšie, bez nejakých tých gore efektov a všetci tý drsňáci si furt vzájomne mávajú búchačkami pred ksichtom, takže zombíkov ani netreba, oni sa tí kreténi pozabíjajú aj sami. Napokon sa predsa len rozbehne hromadné zabíjanie plné digitálnej krvi. Najvýraznejšou postavičkou je šialený vojnový veterán čo hádže hlášky a pobehuje s guľometom. V pamäti mi utkvela scéna v ktorej jeden z magorov rozmláti zombíkovi hlavu o stĺp a reve pri tom "som skurvený Nigérijčan"! Záver je potom depresívny ale aj pomerne blbý. Takže priemer. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Policajná jednotka, ktorá pozostáva z policajtov a jednej ženy, chcú vtrhnúť do bytu gangu, aby odplatili smrť svojho kolegu, len sa to posralo a ten gang ich zajal a jedného aj zabil, len to bola predohra k očakávaným zombie. Nech si myslí, kto chce čo chce, ale toto je jeden kurevsky nadupaný film plný akcie s hemžiacimi sa zombie. Tu nečakajte, že zombie imitujú tučniakov alebo ho môžete, len tak premôcť holými rukami, tu je znázornená zombie ako špinavo až kurevsky krvilačná beštia s prvkami upíra. Je rýchla a aj silná, ale hlavne hladná. Mám rád zombie filmy a zombie filmom som dal aj slabé hodnotenia aj keď sa pohybovali v červených číslach a zas naopak slabým hodnoteným filmom som nasúkal aj najvyššie hodnotenia a bavia ma viac akčné zombie filmy, tak to je, ako aj tento. A aj postavy ma bavili ,boli čisto chrapúnske svine, ale mali drsné hlášky. Je pravda, že ten totálne nepríjemný zvuk, čo vydávali zombie má dosť rozčuľoval. Pár vyšinutých gangstrov, zmätený policajti a jeden starký z krompáčom, a k tomu rozhádzané dialógy viac menej o ničom, aj to je v tomto filme. Ja vám poviem, čo je to Hardcore. Má to veľa chýb, hlavne dialógy, ale aj postavy sa chovali debilne. Ale spokojnosť na mojej strane je. Masky boli obyčajné ale realistické. Gore tak toho bolo veľa a tu som spokojný. Tento film má od dokonalosti ďaleko, ale hlavne, že som sa bavil. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že ten film byl kýč, ale žádná velká sláva to taky nebyla. Film budí celkovým dojmem velmi zmateně hodně blbých hlášek, zvlášt té ženské ( tu bych nechal sežrat hned na začátku). Mimo jiné dal bych plus navíc díky bitce na tom autáku. Zapoměl jsem zmínit jistou podobu s filmem Left for dead(pc game) Ptám se, kdy na točí zase nějaký pořádný Zombie horrory? La horde mezi ně určitě nepatří. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa odehrávající se v jednom jediným baráku. Brutální řežba mezi zdmi jednoho jedinýho paneláku. Sakra a já tak moc chtěl vědět co se děje právě tam venku. Při pohledu kamery ze střechy domu dozadu na kopce jsem si říkal, že by k tomu alespoň na malou chvíli mohlo dojít....bohužel, má touha nebyla vyslyšena ani na vteřinu. Bylo mi dopřáno akorát pár záběrů na pochodující zombíky před panelákem a pak už zase zpět dovnitř a posléze už jen jediný záběr z okna. Kupodivu ale musím uznat, že tohle frantíkům docela vyšlo. První zombík je skoro nezničitelný a působí opravdu děsivě. Pak už je to klasická vyvražďovačka, kdy se partička lidí snaží prokousat si cestu dolů skrze panelák a dostat se tak ven. Je to hodně brutální, tečou potoky krve, záběry na vnitřnosti nejsou vyjímkou. Spousta vystřílených nábojů, brokovnice v akci, ale taky nože a vlastně vše, co je po ruce, včetně sekyry, mno a pak ten domovníkův arsenál (samopaly, kulomet, pistole, mačeta....), s tím už se dá leccos vystřílet. Akorát jsem si pořád v duchu pro sebe říkal: "Hlava, hlava, hlava....do hlavy!" Ale nakonec....moc dobře se na to všechno koukalo a podle mého se jedná o další nadprůměrný zombie horor. Btw: scéna s mačetou super. :-) 85% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama