Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem mladé ženy Kristen (Amber Heard) uvězněné v ústavu, kde ji pronásleduje záhadný duch. Čím je hrozivá stvůra blíže, tim více si Kristen uvědomuje, že může být nebezpečnější než cokoliv, co si dokázala představit. (scifiboy)

Recenze (189)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nejhubenější možná variace na námět Prokletého ostrova, jakou jde zfilmovat ve vodách áčkové produkce (slušní herci, kamera, zvuk). Horor, ve kterém nefungují lekačky a ve kterém až v závěru pochopíme důvod jeho šíleně děravé, divácký zážitek kazící logiky. A který vlastně ani v tom rádoby šokujícím závěru nepřekvapí. Protože jsme podobné pointy již viděli mnohokrát. Nejenom v Prokletém ostrovu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tenhle mistr Tesař se obvykle neutíná. Nicméně s pomalu blížícím se sedmým křížkem sekera ve vetché ruce čím dál tím víc těžkne, a tak se může stát, že sem tam přibere nějaký ten prstík. Částečně za to asi může i jeho stařecká slabost pro tymolínové barbíny. Když Amber Slyšela, že točí nový horor, patrně mu ukázala, že tu viagru nežral zbytečně a poblouzněný Jeník ji v tom nechal zapózovat. Co na tom, že se tímhle slečna prokouřila až na místo Cageova navigátora, pořád je to naprosté prkno, které by nepřesvědčilo o svých "hereckých" schopnostech snad ani producenty druhořadého, fekálního porna! Avšak i s takovou statickou kravkou bez jakékoliv mimiky dokáže Honza vypotit kulantní, atmosférickou jednohubku a já rozhodně nemíním hřímat nad originalitou scénáře, jako ostatní chytrolíni. Ten byl sice nepochybně hotov rychleji, než byste řekli Scorsese, ale zase ruku na koule! Opravdu jste někdo ještě před finálem věděli, že je všechny vraždí duch sestry té obrýlené kikiny s bipolární poruchou, protože ji ještě zaživa zneužíval ten psychopatický zřízenec? Pohlavně! Ups, spoiler. Ale co, stejně všichni hledíte jen na to, jestli měly charaktery dostatečnou hloubku, jestli střihač odvedl dokonalou práci, kamera byla dost barevná, soundtrack ladil a bylo tam dost metafor a jinotajů, nad kterými můžete sáhodlouze polemizovat s ostatními ufony! Takže si to stále můžete pořádně užít. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od Carpentera zázrak na úrovni Věci nebo Halloweenu, ale po 50-50 ohlasech jsem doufal alespoň v povedenou jednohubku. I tak mě The Ward zklamal. Je to nudný, nezajímavý a neoriginální film. Kamera se sice v prostorech blázince umí pohybovat docela atmosféricky, problém ale nastává tehdy, když vám hlavní roli hraje dřevo, které v nedávném Drive Angry odehrálo vyrovnanou partii s Nicolasem Cagem v soutěži "Nechtěně komický výkon roku". Palec dolů a začínám se přiklánět ke konspirační teorii, že Cigarette Burns z Masters of Horror natočil za Carpiho někdo jiný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE JE LÉČEBNA, TVŮJ NOVÝ DOMOV“.....,,VÍTEJ V RÁJI“..... /// Je divný, když vám v noci ,,vodejde“ deka (pokud nejste houmlesák...). Kristen je zmatená, rozrušená a přesto (prej) není blázen. ,,Kolem“bydlící děvčata uzavíraj sázky a ona myslí na záchranu. PŘED ČÍM? Nebudu vás děsit!... Milá Kristen, NEJSI TAK CHYTRÁ jak sis myslela. Experimentální léčba ... V TOM DOMĚ STRAŠÍ! – což je teda překvápko. Carpenter natočil ROZUMNEJ film (i když co je na zombie duchovi rozumný, že?), bez debilních kousků – což je skvělá informace. Problém je příběh, ale věřím, že výměnou za obstojný lekačky a dobrou filmařinu odpustíte. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci se dostat z PL Bohnice do DPL Opařany. 2.) Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo. 3.) Chystám se hlasovat pro opětovný zavedení elektrošoků. 4.) Thx za titule petrik1. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem "BLBOST". Pošahaná holka se dostane do blázince mezi další pošahané krávy. 99% filmu Vám naznačuje, že se na chodbách nemocnice plíží pomstichtivý duch jedné pacientky a 5 minut před koncem uvidíte takovou hovadinu že Vám polezou oči z důlku! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Podľa niektorých komentárov som čakal totálnu blbosť, a pritom je to celkom solídna duchárina v štýle Madhouse (samozrejme slabšia, ale stále slušná). Je to síce otrepané, ale mne pravdupovediac originalita nechýba, pokiaľ je to slušne nakrútené. Duch vyzeral celkom k svetu, boli tam ľakačky, zopár vydarených vraždičiek, nechýba štipka gore, niekoľko atmosferických momentov a celkom zaujímavé rozuzlenie, takže podľa mňa tam bolo všetko, čo má správny duchársky horor mať. Neoriginálne áno, nezaujímavé možno, ale nudné určite nie. Kritiky tentokrát prenechám iným... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wau! Tohle byla Bomba!! Madhouse byla strašná Sračka! Tohle bylo skvělý! Pochmurný Blázinec.. Nepříjemní Doktoři, Sestřičky.. Vše je Super.. Navíc je tam Duch, který odvádí Holky do temné komnaty a tam je Mučí! VIZ. probodnutí Oka Jehlou, Elektrické šoky do hlavy, Rozříznutí Hrdla! Navíc Skvělá Atmosféra, Honičky po blázinci.. Snaha utéct je marná! Ten pocit beznaděje.. Ano Skvělý Horor! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Konečně se Carpenter vrátil na půdu celovečerního filmu a natočil zase slušný horor. Příběh se točí kolem mladé Amber, která v ústavu pro choromyslné dívky pátrá po minulosti mrtvé pacientky, jelikož její duch pronásleduje hrdinku na každém kroku. Zápletka teda nijak nevyčuhuje od ostatních duchařin, jenže mistr hrůzy útočí svým citem pro detail a pověstným, pozvolna budovaným napětím. Skvělý tah byl především to, že zasadil děj do 60. let minulého století, což dodává snímku zvláštní auru. Dívky nejsou slabou náhražkou panenek barbie, takže pozornost je upřena pouze na tajemnou minulost a podezřelé chovance rozlehlého psychiatrického ústavu. Filmu dominuje skvělá hudba, lekačky fungují i skrze toho, že to zrovna čekáte a překvapující je závěrečný twist. Dál nemám co řešit, bavil jsem se. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Když nekorektně vyskočím ze své bubliny částečně úvazkového poradenství pro oběti domácího násilí, tak za svůj herecký výkon si paní Brzyexdeppová o těch pár na budku vysloveně koledovala. A možná si já vykoleduju ukřižování, což je v souvislosti s původním povoláním Nazaretských vysloveně roztomilá ironie, ale u Carpenterových filmů jsem se nebála nikdy a kousek, kde se vraždící duch likviduje sssekerou, milý Lojzo, to těžko napraví. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Carpenterův stylový a atmosférický návrat do formy. Co na tom, že je to béčko s okoukaným námětem. Ten film prostě funguje, pokud máte rádi Carpiho staré kousky a poctivou žánrovou filmařinu. Velice příjemné překvapení. 70% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdička za slušné řemeslo. Ale duch, který vyznává zápas ve volném stylu a ani se nesnaží o nějaké nepřirozené pohyby, natož aby děsil, to nemá s klasickou duchařinou nic společného. Přiznám se, že mě to rozladilo. A proč zase v blázinci mají skoro jen samé nadprůměrně hezké mladice?! 5/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Carpenter stárne. The Ward neponúka dokopy nič, iba množstvo samúčelného strašenia v ošúchaných televízne pôsobiacich hororových kulisách ústavu. Nie že by to vyložene nefungovalo, ale keď to už herecky nestojí za veľa, aspoň by to chcelo nejakú invenciu v zápletke. No a tá prichádza iba so záverečnou pointou, ktorá je však z hľadiska vnútornej logiky viac ako diskutabilná. No mohlo to dopadnúť aj horšie. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

John s pravdepodobnosťou , ktorá u Mňa hraničí s istotu , už nebude Carpenterom , akým bol. Mizerná návratka do mentálneho inštitútu , ktorý zafungoval v mnohých snímkoch ďaleko viac ? To som teda nečakala...Nič origi / trendové FX / únavný ghost-huh motív.... Posledné výkriky , ktoré chválim je M. of M a účasť na projekte M.of H. S dobou nepohneš - tá pohne s Tebou. Je nevyhnutné preprášiť arénu a nahodiť borcov , ktorí to zvládajú aspoň so štipkou originality. ( je mi 1no že vystrelil M.M a Thing - z tej slávy sa dnes už neprežíva - ostáva už len zachovaná ) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jméno Johna Carpentera je nejspíš tím posledním, co bych za tímto filmem hledala. Obsahuje snůšku těch nejtuctovějších a nejprovařenějších žánrových postupů a klišé, elegantně zabalených v moderním hávu. Zároveň sází na atmosféricky velmi účinné prostředí psychiatrické léčebny, v níž "kdosi" neznámý a děsivého zjevu, provádí velmi nekalé a smrtící praktiky a "čistky" na místních chovankyních. A v moderním prototypu hororu samozřejmě nesmí chybět půvabné osazenstvo mladých hereček. Tím se dostávám k mému dojmu, který mi již od první chvíle seznámení s nimi našeptával, že s nimi cosi není v pořádku. Samostatné oddělení v blázinci pro počet zhruba pěti mladistvých dívek, kde není nikdo jiný, než ony? Zkrátka se mi na tom něco nezdálo, ale pak se děj rozběhl a já to přestala vnímat. A pokud z nich i Vy budete mít stejný dojem, buďte si jisti, že je možná velmi správný. Závěrečná pointa totiž vše objasní. A ač byla zcela nečekaná a překvapivá, nijak se mnou nepohnula. Amber Heard je dívka s krásnou tváří, ale především ze začátku filmu, kde podpaluje dům, mi přišla herecky velmi slabá a měla jsem z ní v té scéně pocit, že jde prostě moc vidět, že to "hraje." Ale pohled na ni je příjemný a během děje se dokázala vyšplhat alespoň na snesitelný herecký průměr. Během sledování jsem často měla pocit, že by sem skvěle zapadla vrchní sestra Ratchedová. Kdo viděl Přelet nad kukaččím hnízdem, tak ví:) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skutečně zajímavý dějový spletenec. Prostředím psychiatrické léčebny nás od začátku provedou samé atraktivní sympatické slečny a i když to mírou strašidelnosti vydá maximálně na tři hvězdy, oceňuji zajímavý dějový oblouk s velice tajuplnou atmosférou. Kdy do poslední chvíle vlastně není zřejmé, kdo a nebo co vězí za všemi problémy. Hlavou mi bleskaly nejrůznější nápady. Včetně pravděpodobného scénáře, že se sám pan doktor po nocích převléká za jakéhosi strašáka a běhá po chodbách ústavu. Kde však byla pravda, jsem skutečně nebyl schopen předem odhadnout. 74% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Sucker Punch Revisited. Za trestuhodné nevyužití psychiatrické léčebny připomínající hotel Overlook z Kubrickova Osvícení si, už takhle chabá historka vystřižená jak z cyklu o „Černé sanitce“, lepší hodnocení nezaslouží. Nejpozoruhodnější na tomhle podfu(c)ku je samotná atmosféra vzbuzující dojem, že The Ward byl natočen ke konci 80 let. Škoda tragické podvratnosti a přepáleného kostlivce ve skříni. Některé příběhy je lepší si vyprávět u táboráku, než s nimi špinit filmový pás. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dievča podpáli dom. Z jeho popola však nevzlietne ako Fénix do voľného sveta. S mysľou aspoň čiastočne oslobodenou od ťaživých spomienok. Naopak, dievča zatvoria do domu hrôzy. Do domu, z ktorého sa márne pokúša uniknúť. Do blázinca. Psychiater tomu hovorí experimentálna liečba, ona podstupuje elektrické šoky, farmakoterapiu a prežíva reálny horor. Výsledok je sporný. Prostredie nie je z hľadiska žánru novinkou, konkrétny príbeh a jeho vyústenie áno. Spracovanie je o čosi horšie. Hororový veterán sa rozhodol vsadiť na istotu svojich kolovrátkových strašidiel okorenených zopár šokujúcimi zábermi, no nejaký veľký desivý potenciál to v sebe nemá. A tak najzaujímavejšími ostávajú scénky jednania a rozprávania pacientiek - tínedžeriek, personálu a lekárov. Pretože z nich vyvstávajú aj záverečné dilemy. Je nútený pobyt na psychiatrii vôbec nejakým spôsobom terapeuticky hodnotný? Nejde len o ľahšiu formu uväznenia do času, kým sa rozrušená myseľ pacienta nevyladí elektrošokmi, pripútaním k posteli a silnými ohlupovákmi do absolútnej zblbnutosti, prípadne do mentálneho stavu vonku sa slobodne pohybujúcej "mentálne zdravej väčšiny"? ()

Související novinky

Upíři (opět) podle Carpentera?

Upíři (opět) podle Carpentera?

07.06.2010

A s Hilary Swank v hlavní roli? Možná. Nedávno jsme psali, že Dario Argento připravuje další verzi Draculy, údajně věrnou předloze Brama Stokera. John Carpenter zřejmě natočí zmodernizovanou verzi… (více)

Hororové návraty

Hororové návraty

19.06.2009

Jedna klasika a jeden klasik brzy opět zčeří žánrové vody. Frankenstein a Carpenter. Ví se, že o svém pojetí slavného románu Mary Shelleyové sní Guillermo del Toro, minulý týden dokonce blouznil něco… (více)

Reklama

Reklama