Reklama

Reklama

Seance

(studentský film)
  • USA Séance
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Seance je krátký český horor o třech lidech, kteří se pokusí najít majetek zemřelé baronky pomocí spiritistické seance. Události té noci však naberou zcela jiný směr. Ve filmu se představí Klára Jandová, Marie Durnová, Zdeněk Julina a Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (oficiální text distributora)

Recenze (105)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k prvním rozporuplným ohlasům mě Seance nakonec velice příjemně překvapila. Řemeslně zvládnuté, klasické žánrové postupy má pan režisér evidentně nakoukány, lekačky fungují, chtělo by se říct lépe než v řadě celovečerních zahraničních hororů. Jasně, není to nic, z čeho by vám spadla čelist, ale podívám-li se na stav současného českého profesionálního hororu (potažmo i filmu), nemůžu snad ani chtít od studentského filmu víc, než zde bylo předvedeno. Čtyři hvězdy dám velmi rád. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Podivuji se tomu, že Seance sebralo jakési ceny na specializovaných hororových festivalech, když publikum orientující se na tento žánr muselo být značně znuděno, ba otráveno pointou, jež mu nabídla. A může takové lidi vůbec zajímat film, v němž postavy mluví tak teatrálně, jakoby od prvopočátku tušily, že se musí něco strašného stát (u Jandové by se to ještě dalo pochopit)? Film, v němž trochu hlubších tónů z klavíru, později i chorál supluje děs? +++++ SPOILERY. Nepřijde nikomu divné, že lékař paní baronky má v holi meč či kord? Že mluví tak, aby každý v první vteřině poznal, že je skrz naskrz zkažený? Jak má pak člověka překvapit, když učiní něco zlého? A koho šokuje finále, když se před pár minutami Jandová ptá: "Bude mé tělo vaším tělem?" KONEC SPOILERŮ. Seance = naprosto bezinvenční horor, který zastaral ještě předtím, než žánr hororu vznikl. Pravda, vyprávění alespoň dává smysl, řemeslo s ohledem na minimum prostředků lze označit za slušné, byť poslušné nejprovařenějších žánrových postupů. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Zbytecne adorovana zalezitost, na niz je vyjimecne akorat to, ze vznikla v Cechach... Pribehove proste, technicky na urovni. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Máte niečo jej osobné?“ – „Máme jej telo.“ Kašpaříka som si prvýkrát všimol vďaka chozeho upozorneniu v roku 2009. Následne som si na internete pozrel kraťas BEZ DYCHU a celkom sa mi páčil; hororová atmosféra, vizuálna stránka... malo to niečo do seba. Kašpařík je predsa len niekde „inde“, ako jeho „amatérski rovesníci“, robiaci filmy na mobil. Až v apríli 2010 som sa dostal k jeho druhému kraťasu (tiež hororu) SEANSA. Znova veľa atmosféry a priveľa temných záberov... takých temných, že občas nepoznáte, čo sa deje. K amaterizmu to má ale strašne ďaleko, vlastne to s ním nemá nič spoločné, je to jasná umelecká vízia, nič, z čoho si sadnete na zadok, ale JE to zaujímavé a som zvedavý, čo z Kašpaříka raz bude. Najnovšie to vyzerá na to, že jeho tretím kraťasom v poradí bude sci-fi kingovka SOM BRÁNA s Karlom Rodenom, na ktorú mu King predal práva za 1 dolár. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Naprosto nenápadité studentské civičení. Podle školního známkování: řemeslo za 2, produkce za 1, scénář za 3, tvůrčí vklad za 5, práce s žánrem nad rámec mechanického naplňování schémat za 5, lokty a schopnost mediální sebeprezentace za 1. Ceny ze zahraničních festivalů jsou hezká věc pro propagaci, jen škoda, že nejsou z nějakého prestižního festivalu a nemají tedy pražádnou váhu. V dnešní době přetlaku festivalů v každé Horní Dolní spadne cena do klína kdejakému filmu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tenhle kraťas upoutal tolik pozornosti. Pravda je taková, že vypadá skvěle, disponuje ucházející atmosférou, ale jinak ničím neohromí. Každopádně slibný základ k celovečeráku, kvalitní český horor bych rád. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na český kraťas je to opravdu super. Osobně si myslím, že právě díky takovým má český horror budoucnost. Baronka rulezzz! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Při nejlepší vůli průměr nejprůměrnější. Jako bezpečný staromilský horůrek pro postarší lidi, co na horory nekoukají, řekněme. Filmové a hororové fanoušky to pak rozdělí na dvě skupiny: pro jedny to bude nuda bez nápadu, druzí budou nadšení, že v Česku někdo točí horory, které nelížou amatérské dno. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Klára Jandová byla nepřesvědčivá, strašlivým způsobem, určitě nejslabší článek filmu. Jinak byl tenhle kraťas povedenej, vím, jak občas dopadají studentské filmy a tenhle se určitě řadí k těm nadprůměrným. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Smutné je, ak jeden z mála vydarených českých študentských filmov posledných rokov je v skutočnosti len jemne nadpriemerným dielom. Pochváliť treba ucelený tvar s vyústením, dve ľakačky, miestami aj atmosféru a najmä znenie magickej formuly - akoby zasvätene znelo vyvolávanie priamo z Lemegetonu (slávnej magickej knihy). Väčšinu ostatných dialógov, žiaľ, možno priradiť ku klasickým nešvárom tohto typu filmov - neživotné, kŕčovito divadelne znejúce vety odoberajúce zdanie prirodzenosti, tak potrebné v niečom, čo sa snaží prezentovať javy okultné. Televízne pôsobice kulisy "starého zámku" a obohranosť námetu celok spoľahlivo pricapia do priemeru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snaha sa našim západným susedom uprieť nedá - presto všetko to nie je nič čo by zaujalo natoľko aby sa to prehuplo do viac ako priemernej roviny. Neublíži, nevystraší, nepobúri, neoslní .. Pred spaním ideálna náhrada namiesto počítania ovečiek. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příběh není bůhvíjak originální (to i pár dílů Drákulova švagra bylo nápaditějších), ale čert to vem, když je Seance tak dobře natočená. Na studentský film tedy rozhodně dobře. Atmosféra jedna báseň, lekačky prvotřídní, k tomu všechno slušně podbarvující hudba... Dávám tři a půl hvězdy a zaokrouhluji je nahoru, protože jsem vždycky tak nějak zvráceně šťastný, když se lekám a děsím u filmu, který má lekavý a děsivý být. Seanci doporučuji pustit pozdě v noci a se sluchátky na uších. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Seance trpí značně přebujelou propagační kampaní (na níž se pocvičili moji zlínští spolužáci z marketingových komunikací), která kolem obyčejného, byť slušně natočeného, studentského filmu rozsvítila auru mimořádného počinu a vyhnala divácká očekávání nepřiměřeně vysoko. Pořád jsem jsem rozhodoval, jestli udělit trojhvězdí, nebo zůstat u hvězd dvou a oprýskaná pointa, definitivně potvrzující, že Seance je prostá originálních nápadů, to rozhodla. _______ P.S: Nějak mi nesedělo to zabírání herců, kdy se jejich oči nacházely těsně u horního okraje záběru. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Že by nová naděje českého hororu .. nebo filmu? Robert Kašpařík natočil sice jednoduchý příběh, ale atmosférický s výborně ukočírovanými herci a dostatečně temnou muzikou. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hm, technicky dobře zvládnuté, ale dějem nebývale nudné, průhledné a nehorázně tuctové, bez jakéhokoliv náznaku originality, navíc s bídnou výpravou, kdy se tvůrci pokouší o jakousi dobovost, jenže ani odění jednotlivých postav, ani prostředí (vážně? Rudé závěsy a desítky svící úplně všude? Ne, to fakt nevypadá dobře, hororové überklišé na entou) tomu nepomáhá, navíc se zlatým hřebem (film samotný žádné zlaté hřeby bohužel neobsahuje) v podobě naprosto moderní goth - metalově - fantasy působící hole... Nicméně pořád je to dobře natočené, s fungujícím (byť neoriginálním) závěrem, nechť si každný přebere, zda to u studentského filmu stačí, já osobně bych raděj horší záběry, ale větší originalitu. " Knih se nebojte. " ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Že by nová naděje pro český horror? Na studentský film vůbec ne špatné, ovšem ti, co snědli Šalamouna, ho logicky roztrhali. Já naopak vidím příslib do budoucna a velmi se těším na chystané zfilmování Kingovy povídky Jsem brána. Noční nasvícení zámku mi připomnělo starého dobrého Argenta - kombinace modré a červené. A lekačky střídmé a v pravou chvíli - tedy nečekané. První cena - Hraný film Visegradu, Zlínský pes 2010, Nejlepší krátký film - Dark Carnival Film Festival, USA 2009, Nejlepší mezinárodní krátký film South African Horrorfest 2009 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Lekačky dobrý, jen ještě trochu propracovat důležité scény, ve kterých se něco děje. Tam byla nezkušenost cítit hodně. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Seance mě příjemně překvapila. Od Českého krátkometrážního hororu jsem takové napětí v celých 19 minutách opravdu nečekal. Atmosféra skvělá, režisér rozhodně věděl, co dělá. Promyšlené lekačky fungují víc než v celovečerních filmech a herecký výkon Kláry Jandové mě mile překvapil. Závěr už je jen lahůdka a další překvapení, které nám Robin Kašpařík připravil... 8/10 = 85% ()

Reklama

Reklama