Reklama

Reklama

Černý den v Black Rock

  • USA Bad Day at Black Rock (více)
Trailer

VOD (1)

Jeden proti všem! Spencer Tracy pátrá po otci muže, který mu zachránil život. Do ospalého, zapadlého městečka Black Rock na konci roku 1945 nečekaně přijíždí muž, který se představí jako John Macreedy. Čtyři roky se tu vlak nezastavil, již svou přítomností tu proto vzbudí pořádný rozruch. John Macreedy (kterého nezapomenutelným způsobem hraje Spencer Tracy) má jednu ruku částečně nehybnou následkem válečného zranění a hledá tu muže jménem Komako. Jméno tohoto japonského farmáře však mezi obyvateli městečka vyvolává podivnou hysterii, jejímiž projevy jsou ztráta paměti a neochota nějak pomoci. Osamělý Macreedy je přesto odhodlán zjistit, co se tu stalo. Také rychle pochopí, že samozvaný vládce městečka Reno Smith rozhodně nemiluje cizí čmuchaly... Jeden z nejlepších westernově laděných příběhů, do nějž jsou působivě vloženy prvky thrilleru, natočil známý hollywoodský režisér John Sturges. Podobně jako ve svých slavných filmech Sedm statečných, Výstřely v O. K. Corralu a Poslední vlak z Gun Hillu také tentokrát efektně a sugestivně dokázal využít své mimořádné inscenační schopnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý western z doby po druhé světové válce (!), ale jinak má všechny ingredience: záhadného mstitele odnikud, zloducha, prašný zapadákov, dávný zločin, blonďatou krásku a vypjatou chvíli, kdy se lidé musí rozhodnout na jakou stranu se přidají. Jen to tempo mne nechytlo, přišlo mi to špatně odměřené. /12. 11. 11./ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zábavný modernější western, ve kterém Vám místo koňů jezdí spíš už auťáky. Hlavně tedy proto, že se odehrává čerstvě po druhé světové válce. Je ale úplně jedno, kdy se příběh odehrává, když má vhodné kulisy a námět, který vás na 80 minut připoutá do křesla. Spencer Tracy se svojí rolí byl výbornej a čekal jsem, co se s každou další minutou bude dít. Závěr je pak ryzí chlapská záležitost, očekávaná, ale trefná. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Sturges /The Great Escape, Escape from Fort Bravo/ natocil vskutku uchvatny film. Sice postrada dejovu liniu, ale o to vycibrenejsie su dialogy, napatie rastie kazdou jednou scenkou. Film sa odohrava len na malom priestore, ale o to viac je divak vtiahnuty do deja - najma hodne do seba malo pustne mestecko obklopene nehostinnymi skalami. A vyborne sa do toho opreli najma herci ako Spencer Tracy /Norimbersky Proces, Hadej kdo prijde na veceri, State of the Union/, rolu dobre zahral aj Robert Ryan /Peckinpahov Wild Bunch, Dirty Dozen/ a Anne Francis /serial Matlock/. Vsimol som a si aj Lee Marvina, ktory konecne opustil dementalne blbowoodske kraviny a la Caine Mutiny. Reziserky je to natocene majstrovsky a kulisy su na urovni. 77 % ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný film, který mě velmi mile překvapil. Napínavý děj zhuštěný do 80 minut rychle odsýpá a odhaluje traumatickou vzpomínku z nedávné historie jednoho Bohem zapomenutého místa. Hlavní postava - cizinec a zdánlivý outsider - svým příjezdem napraví spáchanou křivdu a navzdory svému handicapu získává místní na svou stranu a odjíždí jako morální vítěz, který nastartoval očistu Black Rock od nezdařené minulosti. Výborné drama s téměř archetypálním vyzněním, kterému nemohu nic vytknout. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy, které jsou poměrně krátké, jsou přímočaré a soustředí se na postavy, které jsou výborně napsané i skvěle zahrané. To je přesně případ snímku "Černý den v Black Rock". Navíc je tu vážně skvělý scénář, který vás od začátku napíná a nenechá vás vydechnout až téměř do úplného závěru, kdy konečně dojdete rozhřešení, které ne vždy musí být tím nejlepším. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (10)

  • Jedná sa o najviac premietaný film v Bielom dome. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo predovšetkým v americkom štáte Kalifornia. Natáčalo sa aj v štúdiách MGM. (Real Tom Hardy)
  • V roku 2018 bol film americkým Národným kongresom zvolený na prezerváciu pre jeho kultúrnu, historický alebo estetickú dôležitosť. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama