Reklama

Reklama

Whitechapel

(seriál)
TV spot
Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2009–2013), 13 h 37 min (Minutáž: 44–48 min)

Hrají:

Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton, Sam Stockman, Claire Rushbrook, Ben Bishop, Hannah Walters, Angela Pleasence, Alex Jennings (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Detektiv Chandler dostává svůj první případ vraždy. Roku 2008, přesně sto let po sérii vražd, které spáchal Jack Rozparovač, je v londýnském okrsku Whitechapel nalezena mrtvá žena. Způsob vraždy přesně odpovídá sto let starým zločinům - přesto nikdo nechce věřit tomu, že vrah kopíruje zločiny Jacka Rozparovače. Zanedlouho je ale nalezena další oběť. (mahler)

(více)

Recenze uživatele okkac k tomuto seriálu (1)

Whitechapel (2009) 

Na britských seriálech mám nejraději to, že jejich série má jen pár dílů, takže si drží všechny díly vysokou kvalitu a nerozpliznou děj do mnoha episod. Whitechapel má díly po 45 minutách a zatím 3 série. První dvě po 3 dílech a třetí o 6 dílech. Season 1: 90% Už z názvu seriálu je jasné, kde se děj bude odehrávat a co bude hlavním námětem. Ano je to slavný Jack Rozparovač, který v dané čtvrti řádil a v dnešní době někdo přesně kopíruje jeho vraždu po vraždě ve stejný den v roce, kdy se stala. Na oddělení přichází nový vedoucí inspektor Chandler, který jak se zdá je tu jen přechodně, jelikož vlivní lidé mu tahají za nitky, aby se dostal na vyšší pozice, stačí když vyřeší alespoň jedinou vraždu. Ale netuší, že tento případ bude pro něj zkouška ohněm. Všechny tři díly jsou správně plné takových hrůzu nahánějících prostřihů, neštítí se drsné, ale realistické brutality, i když se v ní nevyžívá. Většinou jde o rychlé prostřihy, nebo zohavené tělo je v pozádí záběru. Season 2: 80% Tentokráte se zde objevují vrazi kopírující styl nechvalně proslulých gangsterských dvojčat Krayů (přiznávám, že nikdy předtím jsem o nich neslyšel, tak jsem si na chvíli musel číst na Wikipedii :-). Místo hororového tu máme více civilnější pojetí s větším důrazem na postavy, kdy se u Chandlera začínají více projevovat jeho poruchy s důrazem na přísný pořádek.Pro mne trochu slabší, než první série. Season 3: 90% S třetí sérií přichází změna konceptu, kdy jsou zde 3 případy, každý po 2 dílech. Tentokráte se nejedná o kopírování vražd z minulosti, ale je zde nová vyšetřovací taktika, kdy se v archívu hledají velmi podobné případy, takže zkušenosti z minulosti mohou poskytnout nový pohled na současný případ, nebo nalézt vodítko. Vrátila se temnejší atmosféra, což je jen dobře a náš inspektor Chandler, který je posedlý prací se nakonec snaží najít nějakou partnerku, kdy se v každém případě objeví potencionální známost, aby se v závěru naděje rozpadly na prach. A když už to konečně vypadá nadějně, tak zasáhne velmi krutý osud. Uvidíme jestli vznikne další série. Doufám, že ano. Výborných kriminálek, který je celkem málo. Těch s hutně temnou atmosférou obzvláště. Season 4: 100% Tak nová sezóna zachovávající mustr předešlé (6 dílů, 3 příday, každá na dva díly). A opět znamenitě. Je to vlastně asi jeden z nejtemnějších seriálů, co jsem zatím viděl. Tak hutnou atmosféru nikde nenajdete. Přípdy jsou velmi kvalitní a podzápletka s démonem na policjení stanici jen dokonává atmosféru všudypřítomného zla. Snad se další série dočkáme dříve, než za 2 roky. ()

Reklama

Reklama