Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování jednoho z největších kasovních trháků v dějinách filmu. Na obrazovce zuří těžké boje a držitel Oscara Lee Marvin se vrátil, aby vedl ještě špinavější tucet. Další držitel Oscara Ernest Borgnine se objeví v roli chladnokrevného generála Wordena, který dá povel ke zřízení speciální jednotky složené z drsných zločinců. Marvin představuje prohnaného majora Reismana, který má jedinou šanci, jak uniknout válečnému soudu. Má velet šílené sebevražedné akci v nacistickém Německu. Cílem je zlikvidovat jistého německého generála. Tento napínavý a odvážný nervák se stal klasikou mezi dobrodužnými akčními filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Druhe pokracovanie o tucte odpisanych ludi zo spolocnosti armady ma podobneho ducha ako v jednotke, ale nemoze sa mu rovnat, ale tiez nemozem napisat, ze je to nejaky brak, co sa neda skuknut aspon jedenkrat. Tentokrat film neni taky dlhy ako jednotka a ma klasicku stopaz filmu a to hodinu a pol, co je norma vo filme. V tomto diely ide len o jedneho generala, ktoreho treba sprovodit zo sveta. Dokonca aj ukazali samotneho stryka Adiho:) Toto dobrodruzstvo za generalom dycha takym nizkym rozpoctovym dojmom, kde to skripe skoro vo vsetkom. Da sa to prehltnut a preto hor sa proti Nackom s bandou skrachovancov:) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Skoda... Nebyt tady Marvin o nejakych 20 let starsi, tak by to bylo asi o chloupek lepsi... presto mi pripada hloupe natacet po 20 letech pokracovani neceho, co se zapsalo do dejin svetove kinematografie... Zase na druhou stranu, kdyby tam Lee nehral, pravdepodobne bych ten film ani nevidel a nemohl ho posoudit... ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nepodařil se druhý díl jako ten první. Ale průměr to je, to zase jo. Hlavně tam chybí ty hvězdy,které dělaly první díl tak skvělým. A to si někdy páni režiséři neuvědomují, že se chodí nikoliv na film, ale na herce. (Typu Bronson, Ryan, Savalas, Sutherland atd.). První díl byl natočen v r.1967, druhý o 18 let později tedy v r.1985. To se potom těžko dává dohromady "stará parta", zvláště, když jich větší část v 1.dílu padne anebo opravdu zemře. Abych to přirovnala : viděli jste "Návrat sedmi statečných?" Spolkli jste nové herce ? Já tedy ne... já jsem z těch komiků a nejen z nich dostala kopřivku. Yul Brynner zde snad ani nehrál Chrise ! Že vůbec tento paskvil někdo produkoval ! Pamětníci se museli zděsit jakou hovadinu si dovolil někdo nazvat " Návrat sedmi statečných." Divím se, že režisér Sturges neprotestoval - možná, že ano - kdoví..... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kdybych si odmyslel to, ze jsem videl jednicku, tak by se mi ten film urcite libil. No, mi se libil i tak. Dvojka tak trochu brala spoustu momentu z jednicky, ale jak rikam, kdyz si to odmyslim, vznikne dobrej televizini film. Stopaz mi vyhovovala, nic se oc neprodluzovalo, bylo to dobry a obcas jsem i zasmal. Ten konec s tim Hitlerem byl taky hodne dobrej. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem nemile překvapen. To, že děj je založené na stejné kostře jako jednička se dá zkousnout, ovšem co mi přijde trapné je černoch v uniformě SS, a ta scéna kdy se na nějakém vlakovém nádraží objeví Hitler, kterému zamaže ksicht krev generála Dietricha. Totální nesmysl, prostě fakt slabota, zabít generála, aby mohla válka pokračovat ? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Několikrát během filmu si lze všimnout, že ústí hlavní je "zašpuntované". (karda1)

Reklama

Reklama