Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování jednoho z největších kasovních trháků v dějinách filmu. Na obrazovce zuří těžké boje a držitel Oscara Lee Marvin se vrátil, aby vedl ještě špinavější tucet. Další držitel Oscara Ernest Borgnine se objeví v roli chladnokrevného generála Wordena, který dá povel ke zřízení speciální jednotky složené z drsných zločinců. Marvin představuje prohnaného majora Reismana, který má jedinou šanci, jak uniknout válečnému soudu. Má velet šílené sebevražedné akci v nacistickém Německu. Cílem je zlikvidovat jistého německého generála. Tento napínavý a odvážný nervák se stal klasikou mezi dobrodužnými akčními filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Puchyr 

všechny recenze uživatele

No,no upřímně nic moc extra to není, ale důležité je najít klady i tam kde je jich málo. Tak především že je to pokračování mého oblíbeného filmu. Další mise která je také dost zajímavá, zachránit Hitlera, no co mají proto své důvody. Další tucet špinavců už né tak sympatických jako předtím. žádná seznamovací část, málo času na výcvyk. Přistání na německém letišti to trochu zachránilo a následná akční honička. Najdeme tu několik dobrých přestřelek a samotné finále je dost dobrou válečnou scénou. Utíkání v Hitlerovým letadlem a atmosferické přistání na anglickém venkově ve stylu muziky a děda který si myslý že chytil nácky,, nemám co dodat, mněl by mít occara za nejlepší televizní film. Jednička to není ale hodnocení je moc pod,,co si snímek zaslouží. 69%,, za čtyry díky nízkému hodnocení dávám pět. P.S: Jeho poslední solidní film: Lee Marvin pro mně bude navždy Reisman a jako pocta jemu samotnému za pět. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, cekal jsem, ze to bude daleko horsi. V kazdy minute filmu je videt, ze to je televizni film a nebylo moc financi, kamera je taky nic moc, ale ja se vcelku bavil. Sice je tu krapet odflaklej vycvik vojaku, ale akce to pak vynahradi. Misty byla mozna napinavejsi nez v prvnim dile. Navic tu vse nejde podle planu a parkrat se neco posere a spinavci tentokrat delaj neskutecny problemy, furt se jim neco nezda, ale zase to nejsou takovy sympataci, jako v prvnim dilu, je to proste jen takova sebranka. Co se tyce Lee Marvina, ten na to porad ma, akorat vypada jak kdyby byl moc dlouho v saune. Slusna televizni zabava. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Druhým dílem přešli špinavci do televize a byl to rozhodně krok zpět. Příběh je hodně špatný, ale na druhou stranu to není zas tak zle natočený. Jen je to prostě okopírovaná jednička s trochu jiným tématem, které je dost debilní. Spojenci chtějí zabít německého generála, který chce zabít Hitlera, ve strachu, že by se válka mohla protáhnout. Spíš to ale vyzní tak, že přece nebude Spojencům někdo zabíjet Hitlera, když si ho chtějí odrovnat sami. Dalším problémem je pak to, že major Reisman během několika měsíců války zestárl o dvacet let. Marvina jsem měl moc rád, ale tady by se hodilo obsadit roli majora někým mladším. ()

Beliel 

všechny recenze uživatele

Nelze se oprostit od jedničky takže dvojka z toho vychází velmi zle. Pokud dám jedničce čtyři hvězdy, tak zde musím o půlku méně, protože je to dvakrát tak horší. Bohužel se nepovedlo zasazení děje (totální kopie jedničky). Vzhledem ke stáří v obličeji herců z prvního dílu je zasazení opět do druhé světové války trochu přehmatem. Výběr jeho jednotky je slabší a někteří členové jsou tam zcela zbytečně. Ve filmu je i dost hluchých míst a přehmatů. Černoch v německé vojenské khaki uniformě :-D Zcela neodhalitelný, že? :-D Střela do hlavy jednoho z členů komanda, který se chytí za čelo, upadne a následně má jen škrábnutí...no, proč ne, že jo...Ve chvíli, kdy německé motorky honí špinavce jedou v řadě za sebou a přesto všichni střílí...Mám za to, že by to přežil jen ten vzadu, ale ne tak zde :-D Jedná se sice o televizní film, ale to nic nemění na faktu, že tohle se moc nepovedlo. Jednou a dost! ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Druhe pokracovanie o tucte odpisanych ludi zo spolocnosti armady ma podobneho ducha ako v jednotke, ale nemoze sa mu rovnat, ale tiez nemozem napisat, ze je to nejaky brak, co sa neda skuknut aspon jedenkrat. Tentokrat film neni taky dlhy ako jednotka a ma klasicku stopaz filmu a to hodinu a pol, co je norma vo filme. V tomto diely ide len o jedneho generala, ktoreho treba sprovodit zo sveta. Dokonca aj ukazali samotneho stryka Adiho:) Toto dobrodruzstvo za generalom dycha takym nizkym rozpoctovym dojmom, kde to skripe skoro vo vsetkom. Da sa to prehltnut a preto hor sa proti Nackom s bandou skrachovancov:) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Několikrát během filmu si lze všimnout, že ústí hlavní je "zašpuntované". (karda1)

Reklama

Reklama