Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina konfederačních vojáků pod vedením majora Matta Stewarta (Randolph Scott) se na tajné misi v nevadských horách zmocní unionistického zlata, když postřílejí oddíl, který ho převážel. Pak ale zjistí, že válka už před měsícem skončila. V očích místní spravedlnosti se tak rázem z nepřátelských vojáků stávají sprostými lupiči. Jižané prchající před pronásledovateli se ukryjí v dostavníkové stanici. Válka nervů a boj o zlato začíná... (rikitiki)

(více)

Recenze (4)

Mol 

všechny recenze uživatele

LONG LIVE THE CONFEDERACY! Film byl ze začátku skvěle rozjetý, ale co rebelové dojeli do stagecoach station, tak šla kvalita pomaličku dolů. Většinu filmu je totiž hrstka našich hrdinů uzavřena ve dvou místnostech a tím se u nich začnou projevovat jejich charaktery. Scott je prostě měkouš a výši trestů lidí v domě bych viděl následovně: stará žena = 1 facka, mladá žena = 2 facky a ten zrádce co vykřikl když utíkali = zlomený nos pažbou pušky, tak jak Lee Marvin zamýšlel než ho dobrák Scott zastavil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář dostal bohužel jen rutinní kabátek nepříliš zajímavé režie i hereckých výkonů. Příběh sám o sobě měl přitom skvělý potenciál – konec bratrovražedné občanské války, která se změní v krvavou bitku o zlato. V obou táborech jsou padouši, v obou čestní lidé. Dosavadní rozdělení na příznivce Konfederace a Unie padá. Při dobývání jedné dostavníkové stanice spolu začnou uzavírat spojenectví lidé, kteří ještě před pár dny stáli nesmiřitelně proti sobě. Tohle by chtělo remake. /5. 6. 15./ ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy se Scottem jsou všecky stejné. Hraje vždy muže, kterého většina lidí z nějakého důvodu odsuzuje, ale nakonec získá srdce dívky, která ho drtivou většinu filmu nenáviděla, i uznání celé společnosti. Tady Randolph hraje velitele konfederační čety, která na začátku ukradne náklad zlata - samozřejmě pro armádu, Randolph je přece veskrze kladný. Jenže válka už skončila, což Randolphovi někdo zapomněl říct, takže nemají ani kam odvézt zlato, ani zač dál bojovat. Zákon teď po nich jde jako po lupičích. Jedna banda je pronásleduje až na stanici dostavníku, kde se Scottova kompanie zabarikáduje a zbytek filmu se snaží dostat ven, zatímco muži, kteří je obklíčili, si nedávají ani moc práce s tím, aby vymysleli, jak odtamtud jižany dostat. Uvnitř se nám zatím vybarvují charaktery, jak vojáků, tak jejich rukojmích. Lee Marvin je samozřejmě shnilý jabko v četě. Zajímavý, že hrál se Scottem tak často, vypadá trochu jako jeho zlý mladší bratr. Nevím, co je víc ubíjející, jestli nepravděpodobná psychologie postav nebo Scottova zoufalá snaha všechny přesvědčit, že on je ten hodnej. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Parta vojáků Konfederace na jedné ze svých misí přepadne konvoj seveřanů převážející zlato. Přitom ale zjistí, že válka už skončila a z vojáků plnících rozkazy se tak stávají psanci na útěku před spravedlností. Zpočátku klasický western se postupem času mění v hostage drama odehrávající se v přepřahací stanici dostavníků. Musím říct, že je to jeden z nejlepších Scottových filmů a jeden z nejzajímavějších westernů, co jsem za poslední dobu viděl. ()

Reklama

Reklama