Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Emmett Bell (Jeff Chandler) je velicí důstojník policie v indiánské rezervaci, kde udržuje klid a závazky mírové smlouvy. Jednoho dne dorazí na hranici rezervace armáda v čele s plukovníkem Edson Stedlowem (Willis Bouchey). Přes rezervaci totiž má vést cesta pro nové osadníky na severu země a plukovník má za úkol vybudovat pevnost a dohlížet na bezpečnost na této cestě. To se ovšem nelíbí indiánským náčelníkům vedených nejodvážnějším z nich, Kamiakinem (Michael Ansara). (Mol)

(více)

Recenze (2)

Mol 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je skvělej. Seržant Emmett rád chlastá whiskey a když se tam objeví ta jeho stará samica, tak ju má celkem na háku, což je dobře. Potěšil hodně Lee Marvin, taky pořád chlastá whiskey s Emmettem a řve pořádně na mladý zobáky. Nejsilnější a nejpůsobivější část filmu je určitě boj s indiány. To je fakt náser. Mno a když potom Marvin sedí v noci na tom kopci sám a indiáni se blíží a on slyší jen jejich blížící se hlasy nočních ptáků, to mi běhal mráz po zádech. Fakt se mi ten film strašně líbil a už už před koncem jsem viděl jak tomu střílím 5 hvězd. Nakonec v posledních asi 5 minutách se to všechno posere, protože tam řešej Ježíše a boha a tyhle sračky a to mě rozladilo natolik, že musím jednu hvězdu sundat. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zdařilý kavaleristický western, v němž kristovskou roli nepřijímá hlavní hrdina (Jeff Chandler), nýbrž jedna z výrazných vedlejších postav. To, že by žena opustila manžela kvůli jinému muži, bylo ve filmu z 50. let (a zvlášť v takovém, který klade důraz na křesťanství) pochopitelně nepřípustné. Čtvrtá hvězdička tentokrát není za hereckou účast Dorothy Maloneové, nýbrž za Lee Marvina. ()

Reklama

Galerie (23)

Reklama

Reklama